Arama

Görücü usulü nişanlandım, kıza ısınamadım ne yapmalıyım?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 10 Nisan 2013 Gösterim: 4.716 Cevap: 1
Cambaz - avatarı
Cambaz
Ziyaretçi
10 Nisan 2013       Mesaj #1
Cambaz - avatarı
Ziyaretçi
Selam arkadaslar,

Artik bilmiyorum. Ben Almanyada yasiyorum ve Görücü usuluyla Tanistigim Kizda Almanyada yasiyor. Mesafemiz uzak degil asagi yokari bi saatlik mesafe.

Kizi cok begenmistim oda gealiba beni begendi yoksa Istedigimizde evet demezdi.. Ben Kizi begendim ama ayle icinde de söyledimki ben Dindar ve Tesettürlü birisiyle evlenmek istiyorum. Kizi asla Sorlamadan milletin icinde sordum. Eger bak Kapanacaksan zorlamadan yani kerndi isteginle Kapanirsan evlenmeye hazirim. Eger kapanmak istemiyorsan Yol yakinkene hic bu Hayirli ise girmeyelim.

Kizda dedi elbette KApanacagim hep istedigim oydu saaten. Ama ben dedimki Eger bu is olacaksa islama yakisan bi sekilde Dügünü de yapariz. O arada babasi hemen kesti ve böyle dedi.. Kizimiz bügüne kadar Böyle yasadi. Birakin Hayali gerceklessin. Hep hayal ederdi Dügününü birakin calgili yapalim..

O an Benim Aylem buna razi oldu iyi dediler. Kizimiz Kapanmayi Kabul ettikden sonra onun rizasi da bize düser dediler ve kabullastilar.

Ama nedense kizi az bise Seviyorum yani cok düsüniyorum ama bi yandanda huzursuzum bin türlü Soru isaretlerim hergün cikiyor kafamda. Ya kapanmasa. Cünkü nebileyim. Hic pek sohbete etnmiyoruz.. asagi yokari 5 aydir tanisiyoruz hesaplasak belki ancak 1 Saat telefonla görüstük.. Her aramamda ne konusacagimi bilen bilmiyorum.. Aslinda ben cok konusurum ama bilmiyorum artik.. Bitürlü isinamiyorum. Asiri konular beni ilgilendiren konular veyaut HAyat dünya konularini da acmak istemiyorum ******* diye. Gercekten bagzen ariyorum hal hatir soriyorum nedensde4 pek konusmiyorum 5 dfakika sonra iyi canim sen isine bak sonra sana Whatsappdan yazarim diyorum..

Bilmiyorum bu neden öyle.. eskiden Kizarkadaslarimla aksamlari uzun uzun konusurdum onlar anlatirdi ben anlatirdim sakalasirdik ve önemli dünya hayat bilgili konular konusurduk. Ama bunda pek yok öyle bisey..

Ve su an yeni nisanlandik. Söz ve nisan bi arada oldu ayleler arasinda.. Ben Büyük sehirde Universte okiyorum ve aylem kücük sehirde yasiyor.. O konuyu actigimda dedimki evlendigimde aylemin sehirine tasinacagim.. Büyük sehirde evli oldugum KArimla hic ortamim olmaz.. Kiz benim yasadigim büyük sehirde yasamiyor oda kücük sehirde ayleme yakin bi sehirde yasiyor.. O an hepsi karsi geldi kiz tarafi neden aylenin sehirine tasnimak istiyorsun. Sen okumus adamsin olurmu öyle bisey.. Ben dedimki benim icin ilk basda huzur önemli ve ortamim. Buyuksehirde hic samimi dostum yok ve Aye dostumda yok ama aylemin yasadigi sehirde bütün dostlarim cocukluk arkadaslarim ve büyük ortamim var.. Buna pek kabullenmediler. Ama sopnucta bana bagli nerde oturacagim.. Inshallah basimi aritmazlar..

Babasi cok tepki gösterdi.. Sanki korkiyorlarki kizlarina kaynatasi cektirecegi varmista.. asil benim annam melek gibidir.. Hic sanmiyorum Gelinine sunu yap bunu yap diyoe..

Kararim kesin.. Evlendigim günden itibaren Aylemin kaldigi sehire tasinacagim evimi orda kuracagim.. Ve kiz tarafina dedimki.. Böyle olmaz. Ben ilk basta kiziniza hepinize dedimki kizinizi begendim hoslandim. Kimseyi zorlamadan soriyorum.. Eger kapanirsa evlenmeye hazirim ve onu daha iyi tanimaya hazirim. Egher kapanmasa ki9msenin gönlünü kirmadan kapansin bu konu burda.. Hic kimseyi zorlamadim.. Ben sadece dedimki hepimiz kizinizi sizleri begendi. Ama benim evlenmek istedigim kisi kapali olmasini isterim.. Kizda hemen kabul etti.. Nisandan sonra.. Kiz diyorki evlendigimizde inshallah yavas yavas kapanirim.. Ben dedimki yok öyle anlasmadik.. Dügünden sonra kapanmana anlastik.. Yavas yavas alistirmak istiyorsan kendini simdidien dügüne kadar yavas yavas alistir kendini.. Wallahi yoksa yol yakinkene dönerim. ben seni kimseyi zorlamadim. Ben zamaninda sana dedimki sadece kapanirsan olur kapanmak istemiyorsan söyle kizgion olmam. Herkez kafasina göre bi es hayal ediyor bende bunu böyle hayal ettim.. Ve bidaha söyledim kiz tarafina aylece oturdugumuzda.. Biz herseye ve3t dedik. Bizim Ortamimiz kapali haci hocalar.. Aslinda calgili dügünlöere katilmazlar ama bunda kabul ettik Gelini üzmeyelim diye.. Sitzler gelip bi basörtüsü konusuna daglari birlestirmeye ograsdiyorsunuz albuki en en kücük istedigimiz..

Arkadaslar bilmiyorum.. Neden böyle hersey kaynaklaniyor.. telefonla cok az görüsmemiz neden öyle.. Yoksa artik milelt whatsappa aliskin diyemi.. Whatsappdan yazisiyoruz ama hepde aynisi.. Özledim su bu ne yapiyorsun öyle seyler..

Korkum ya kapanmasa dügünden sonra cünkü islamda zorlamak yok ama ben buna sart kosmustum bana söz vermisti.. Yoksa dedmistim olmaz diye benim icin.. Ve whatsapp bakyiorum resimleri süslü püslü pozlu yani hic kapanacak hali sanki yok..

Ve ben Universte bölümümde cok türk bayanlarla tanistigim oldu hepsi acik am ave cok da dindarlilardi acikdilar ama allah yolunu allah korkulari varsdi.. onlarla cok cok iyi sohbet edebilyiordum islami konularidna ve cok tatli oliyordu.. Neden nisanlimla cekiniyorum öyle konulari acmaya belki SIKARIM can SIKINTISI veririm nisanlima diyemi.. Yada usanir diyemi.. Ah bilmiyorum.. Gercekten bana kalsa bi yandan keske hic böyle olmasaydi.. Bi yandanda aylemi üzmek istemedim cok sevduikler gelini.. Bende sevdim ama ilk baslarda pek cabuk isinamadim.. Cok asiri güzel bi insan.. Ama ginede isinamadim.. Zaman gectikce cok isinmaya baslamistim.. Ama böyle ufak defek tatsizliklar oldugunda ok cabuk sogumaya baslyiorum..

Yardfim ediniz..

Selametle
EN İYİ CEVABI Efulim verdi
Daha yolun başındayken içinizde bu kadar soru biriktirmiş olmanız ne yapmanız gerektiğini açıklıyor esasında.Evlilik kurulması zor, yıkılması ondan daha da zor bir kurumdur.Aile, arkadaş, hatır vs. için evlilik yapılmaz.

Sponsorlu Bağlantılar
Kendinize sorun, "ilerde beklentilerim gerçekleşmediğinde kabullenebilir miyim?" bu soruya içiniz rahat olarak müsbet cevap verebiliyorsanız, devam edin.Kendinizden emin değilseniz ne kendinizi ne de karşınızdaki insanı aile hatırına mutsuz bir evliliğe götürmeyin.Nişan dönemi karar verme açısından bir geçiş sürecidir.

Sizi mutlu edecek bir sonuca ulaşmanız dileğiyle, Allah kolaylık versin.

Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
10 Nisan 2013       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Daha yolun başındayken içinizde bu kadar soru biriktirmiş olmanız ne yapmanız gerektiğini açıklıyor esasında.Evlilik kurulması zor, yıkılması ondan daha da zor bir kurumdur.Aile, arkadaş, hatır vs. için evlilik yapılmaz.

Sponsorlu Bağlantılar
Kendinize sorun, "ilerde beklentilerim gerçekleşmediğinde kabullenebilir miyim?" bu soruya içiniz rahat olarak müsbet cevap verebiliyorsanız, devam edin.Kendinizden emin değilseniz ne kendinizi ne de karşınızdaki insanı aile hatırına mutsuz bir evliliğe götürmeyin.Nişan dönemi karar verme açısından bir geçiş sürecidir.

Sizi mutlu edecek bir sonuca ulaşmanız dileğiyle, Allah kolaylık versin.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

18 Kasım 2009 / Ziyaretçi Cevaplanmış
9 Haziran 2009 / Kral_Aslan X-Sözlük