Arama

Dopamin reseptörü nedir, etkileri nelerdir?

Güncelleme: 23 Mart 2016 Gösterim: 1.487 Cevap: 1
medcezir06 - avatarı
medcezir06
Ziyaretçi
22 Mart 2016       Mesaj #1
medcezir06 - avatarı
Ziyaretçi
Mrb. ben 25 yaşında ve 8 yıldır şizofreni hastasıyım. bu güne kadar ilaçlarımı hiç aksatmadım, düzenli olarak kullanıyorum. ama halen kurtulamadığım alışkanlıklarım var. geçenlerde İnternet de dolaşırken bir konu gördüm. tıpkı beni anlatmış sanırım. " hayatınızı kökten değişterecek olan şey - inci sözlük " bu konuda dopamin reseptörlerinin tükenmesi sonucunda hayatımızı olumsuz yönde etkilediği söyleniyor. yine İnternet den araştırdığıma göre kullandığım ilaç bu dopamin reseptörleri ile ilgili. verdiğim link deki konuda mastürbasyonun bu dopamin reseptörlerini azalttığı söyleniyor. benim hastalığıma neden olan şey bu mastürbasyon olabilir mi? ben bunu doktoruma söyleyemedim, söylersem nasıl bir tedavi uygularlar. yıllardır kurtulamadığım tek alışkanlığım bu.

Sponsorlu Bağlantılar
konuyu yanlış yerde açtıysam kusura bakmayın.
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
23 Mart 2016       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı
Dopamin (DA), vücutta doğal olarak üretilen bir kimyasaldır. Beyinde, dopamin reseptörlerini aktive ederek nörotransmiter olarak görev yapar. Dopamin, ayrıca, hipotalamustan da salgılanır ve kana karışarak nörohormon görevi yapar. Nörohormon olarak görevi hipofizin ön lobundan prolaktin salgılanmasını baskılamaktır.

Sponsorlu Bağlantılar
Sempatik sinir sistemindeki etkileri dolayısıyla ilaç olarak; kalp atışlarını hızlandırmak ve kan basıncını yükseltmek için kullanılır. Kan-beyin omurilik sıvısı bariyerini geçemediği için merkezi sinir sitemini doğrudan etkileyemez. Parkinson hastalarında ve Dopa-Duyarlı distoni hastalarında, beyindeki dopamin miktarını artırmak için, dopamin sentezinde öncü molekül görevi üstlenebilen L-DOPA molekülü kullanılır, zira L-DOPA kan-beyin bariyerini aşabilir.
250px Dopamin   Dopaminesvg


Benzer Konular

4 Ağustos 2012 / 0434 Soru-Cevap
25 Kasım 2013 / Begüm Soru-Cevap
27 Kasım 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
31 Mayıs 2010 / Misafir Soru-Cevap