Arama

.dat uzantılı dosyalar nasıl varsayılan olarak açılır?

Güncelleme: 7 Ocak 2020 Gösterim: 2.961 Cevap: 1
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
14 Kasım 2019       Mesaj #1
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Selamlar, başlıkta belirttiğim gibi .dat uzantılı bir dosya ile problemim var. Baştan söylemeliyim ki açmaya çalıştığım dosya bir video, resim dosyası değil, yani player aracılığıyla açmamı önermeyin. Dosya Şifreleme adına uzun süredir kullandığım bir dosyaydı kendisi, .txt belgesine kayıtlı kodu, uzantıyı .dat yaparak kaydettikten sonra açtığımda CMD ekranında password girmemi istiyor, eğer şifre doğruysa gizli klasörümü ortaya çıkarıyordu. Yaklaşık 2 hafta önce başka bir .dat dosyasını (video) açarken yanlışlıkla "bu dosya uzantısı için her zaman bu uygulamayı kullan" diyerek MPC uygulamasını seçtim. Şimdi ise kendi .dat dosyamda video dosyası olarak görünüyor bu yüzden CMD ekranı gelmiyor ve ben gizli klasörüme erişemiyorum. Sorum şu, bu uzantıyı nasıl tekrar msdos şeklinde CMD ile açabilirim? Dosya üzerinde şu "ingiliz anahtarı" simgesi falan olan şekilde yani.

Sponsorlu Bağlantılar
Notlar: 1 - Regedit üzerinden uzantıya bağlı olan media player classic'i kaldırdım ama hala MPC olarak görünüyor, yani düzelmedi.
2 - Bilgisayarımı sıfırlamak daha önce işe yaramıştı ama bu kez sıfırladıktan sonra yine video dosyası olarak seçildiğini gördüm, regedit üzerinden silme işlemini tekrar yaptım ve dosya şuan hiçbir uygulamaya bağlı olmayan bir hale geldi. Bu bir gelişme fakat yinede CMD ile açılmıyor, dosya türünü açmak için hangi uygulamayı kullanmak istediğimi soruyor.
Son düzenleyen Intersect; 14 Kasım 2019 23:41 Sebep: yazım hatası düzeltmesi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ocak 2020       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
masa üstünde winrar açıp dosya aç diyerek klasör yoluna doğru ilerlesen orda çalışmaz sadece dosya olarak görebilirsin diye düşünüyorum.

Sponsorlu Bağlantılar
veya aynı yollarla not defterinden world den exel den aklına gelebilecek diğer uygulamaları masaüstünde sade açıp dosya aç kısmından o dosyanın klasör yoluna git arama kutucuğunun içinde bulduğun dosyanı sağ tıklayıp isim değiştir veya uzantı değiştir.

Benzer Konular

29 Eylül 2010 / Misafir Soru-Cevap
16 Kasım 2011 / Misafir Soru-Cevap
27 Nisan 2014 / quesim123 Soru-Cevap
12 Ocak 2011 / Misafir Soru-Cevap
17 Şubat 2016 / Misafir Taslak Konular