MSN Şifremi Unuttum MSN’im hacklendi yazısıyla ilgili birçok yorum ve soru soruldu. Bu soruların başında da, ‘msn şifremi unuttum’ veya ‘msn şifrem hacklendi nasıl geri alabilirim’ yer alıyor. Bu konularda bişeyler yazmadan evvel arama motorlarından aldığım istatistiklere baktığım zaman garip bir görüntü ortaya çıkıyor. Msn konusunda bilgi almak için siteyi ziyaret eden ziyaretçilerin büyük çoğunluğu, ‘msn hack’ ve ‘msn nasıl hacklenir’ diye aratıyor. Başkalarının msn’ini almak için devamlı arayış içinde olan bir grupla karşı karşıyayız. Aldıkları msn’le övünen ve bunları kontör istemekten tutun, banka hesap bilgilerini öğrenmeye çalışmak için kullanan çete halinde çalışan gruplar da bulunuyor. Yazının altında siteye erişen ziyaretçilerin arattığı anahtar kelimeleri yerleştiriyorum, oradan inceleyebilirsiniz.
Gelelim msn / hotmail şifresi unutma konusuna. MSN, msn şifresini unutan kullanıcılarına iki seçenek sunuyor.
1-Kayıt esnasında seçtiğiniz alternatif email adresine yeni şifre emaili gönderimi,
2-Gizli soru ve bulunduğunuz ülkeyi doğru bilmeniz halinde, şifrenizi sıfırlama
Bu noktada esas, msn şifrenizin hacklenip hacklenmediğidir. Eğer msniniz başka birisi tarafından alındıysa,
-şifreniz
-gizli sorunuz
-bulunduğunuz ülke ve doğum tarihi gibi kişisel bilgileriniz değiştirildiyse, şifrenizi MSN’in size sunacağı ‘şifremi unuttum’ seçeneklerinde geriye almanız çok zordur. Çok zor derken, alabilme ihtimaliniz %1 civarında… Eğer kayıt esnasında msn’den başka (örn: yahoo) email adresi belirttiyseniz, en kolay metod budur. Diğer email adresinizi verdiğiniz anda şifre oraya gönderilecektir ve onunla tekrar hotmail sayfasına gelip yeni şifre oluşturabilirsiniz.
Gizli sorunuzu doğru cevaplayarak adresinizi geri almak istiyorsanız, hotmail.com ana sayfasındaki ‘Şifremi Unuttum’ (Forgot your password?) seçeneğini tıklamalısınız. Tıkladıktan sonra karşınıza gelen ekranda, email adresinizi ve resim içinde verilen ve gözle bile okunması zor olan karakterleri tespit edip alttaki boşluğa yazmalısınız....
Kaynak:
MSN Hotmail Şifremi Unuttum