Arama

Facebook'ta açılan bildirimleri nasıl kapatırım?

Güncelleme: 18 Haziran 2013 Gösterim: 7.513 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
10 Haziran 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Facebook'ta Bildirim Kapatma
MsXLabs.org


Açılan bildirimleri nasıl kapatırım?

Bir bildirim belirdiğinde, kapatmak için "X" simgesine tıklayın.

Alıntı
yamyam adlı kullanıcıdan alıntı

Ya şimdi bn facebookta sol üst köşeden girdiğimiz bildirimler varya işte bn o bildirimleri silmek istiyorum ama spam olarak işaretlemeden silmek istiyorum yani facebookta bildirimleri silme diye bişey var mı?Varsa bu nasıl oluyo? Bi çok siteye baktım hepsi msn ye gelen bildirimleri silmeyi anlatıo ama bnm bahsettiğim bu değil yardımcı olursanız sevinirim

Alıntı

Facebook Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

bildirim


Facebook Bildirimlerini Kapatma
Facebook’a girdiğimizde onlarca bildirimle karşı karşıya kalıyoruz. Bazıları gerçekten ilgimizi çekse de bazı yerlerden gelen alakasız bildirimler gereksiz yere zamanımızı harcıyor.

Bunun önüne geçmek aslında bildirimlere tıklamaya harcadığınız zamandan çok daha kısa sürüyor. Bir kez ayarlarınızı düzenlemeniz bir daha gereksiz bildirimlerin size gelmesini engelleyecektir.

Facebook bildirimlerini kapatmak için bildirim ayarlarınızı düzenlemeniz gerekir. Bildirim ayarlarına iki farklı yoldan
ulaşabilirsiniz.

Bildirim Ayarlarını Değiştirme
Ayarlara ulaşmanın ilk yolu sağ üst köşedeki çark işaretine tıklayıp ardından Hesap ayarları yazısına tıklamak. Hesap ayarları sayfanızın sağ kısmında Bildirimler yazısını göreceksiniz. Bildirimler yazısına tıkladığınızda sayfası açılacaktır.

Bir diğer yol ise sol tarafta bildirim aldığınız dünya işaretine tıklamak. Aşağıya doğru bildirimleriniz açılır. Bu açılan bildirim menüsünün üst kısmında ise “Ayarlar” yazısı yazar. Bu yazı da sizi bildirim sayfasına götürecektir.

Facebook Bildirim Değiştirme Sayfası Ayarları
Facebook bildirimlerini kapatmak için sayfaya ulaştıktan sonra seçenekleriniz karşınıza çıkar. Zaten sayfa açıldığında bu seçeneklerden hangisini kapatmanız gerektiğini görürsünüz. “Neler hakkında bildirim alacaksın” yazısının sağ tarafındaki seçenekler ise sırayla:
  • Seninle ilgili hareketler,
  • yakın arkadaşların hareketleri,
  • etiketler,
  • yönettiğin sayfalar,
  • grup hareketleri,
  • uygulama istekleri ve hareketleri’dir.
En çok gereksiz görülen bildirimler genellikler grupların hareketleri ve uygulama istekleri oluyor. Bu uygulamalar arasında bazı oyunlar da yer alıyor. Örneğin uygulamaları kapatmak istiyorsunuz.

Uygulama İstek ve Hareketlerini Değiştirme
“Uygulama istekleri ve hareketleri” yazısının sağ tarafındaki “Düzenle” bağlantısına tıklayın. Dahil olduğunuz tüm uygulamaların bir listesi çıkacak. Tüm bu uygulamaların yanında ise içine tik işareti atılmış kutucular bulunur.

İşte gereksiz uygulamalara izin verdiğiniz alan da burasıdır. Bildirim almak istemediğiniz tüm uygulamaların sağ tarafındaki kutucuklardan tikleri kaldırın ve “Kapat” yazısına tıklayın. Eğer gruplardan rahatsızsanız aynı şekilde “Düzenle”te tıkladıktan sonra bu gruplardaki paylaşımları tamamen kapatabilirsiniz. Dilerseniz sadece kendi arkadaşlarınızın paylaşımlarını görmek üzere ayarlarınızı yeniden revize edebilirsiniz.


Son düzenleyen _Yağmur_; 18 Haziran 2013 21:04 Sebep: Ek Bilgi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

11 Mart 2014 / BİLMELİ Soru-Cevap
16 Haziran 2011 / ThinkerBeLL Sosyal Ağlar
16 Ocak 2011 / LasperqoS Soru-Cevap
10 Haziran 2011 / ThinkerBeLL Sosyal Ağlar