Arama

Facebook'ta duvarım için gizlilik ayarlarını nasıl düzenlerim?

Güncelleme: 20 Haziran 2013 Gösterim: 3.530 Cevap: 2
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
29 Haziran 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Facebook Gizlilik Ayarları
MsXLabs.org

Duvarım için gizlilik ayarlarını nasıl düzenlerim?


Duvarınızdaki belirli ögeleri kimlerin görebileceğini Gizlilik Ayarları sayfasından kontrol edebilirsiniz. "Facebook'ta Paylaşım" kısmında, dört basit gizlilik seçeneğinden birini seçin: Herkes, Arkadaşlarımın Arkadaşları, Sadece Arkadaşlarım veya Önerilen. Daha ayrıntılı seçenekler için, "Ayarları özelleştir"e tıklayın.

Belirli bir duvar haberini kaldırmak için:
  1. Farenizi söz konusu haber veya gönderinin üzerine getirin.
  2. Gönderinizin sağında beliren "x" düğmesine tıklayın.
  3. "Gönderiyi kaldır" seçeneğine tıklayarak onaylayın.
Haber Kaynağı'nızda belirli uygulamaların haber yayınlamasını önlemek için:
  1. Gizlilik Ayarlarınızın "Uygulamalar ve İnternet Siteleri" kısmına gidin.
  2. "Kullandığın uygulamalar" kısmının yanındaki "Ayarları Düzenle"yi seçin.
  3. Tekrar, istenmeyen haberler yayınlayan uygulamanın yanındaki "Ayarları Düzenle"ye tıklayın.
  4. Burada, bu uygulamaya verdiğiniz izinlerden herhangi birini "Kaldırabilirsiniz".
  5. Bu uygulamanın verilerinize erişmesini artık istemiyorsanız, "Uygulamayı kaldır"ı da seçebilirsiniz.
Son düzenleyen _Yağmur_; 18 Haziran 2013 23:06 Sebep: Mesajlar birleştirildi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
20 Haziran 2013       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Facebook Gizlilik Ayarları Nasıl Yapılır?
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

facebook FACEBOOK

Facebook kullanmayan kalmadı. Yeni okumayı öğrenen miniklerden tutun yaşı elliyi geçmiş bilgisayardan bihaber insanların bile facebook hesabı bulunuyor.


Hepimiz Facebook hesabımızda arkadaşlarımızı ve akrabalarımızı ekliyor bağlantı kuruyoruz. Bir bakıma hayatımızın fotoğrafını oluşturmuş oluyoruz. Çocukluk, ilkokul, lise, üniversite, iş ve diğer arkadaşlarımız, akrabalarımızda olmak üzere bizi tanıyan herkesin bir listesini çıkarmış oluyoruz. Bununla birlikte doğum tarihimiz, erişim bilgilerimiz, işimiz, nerelerde okuduğumuz gibi kişisel bilgilerimizi yazıyoruz. Bu bilgiler kötü amaçlı kullanım için yeterlidir. Bu nedenle facebook gizlilik ayarlarımızı kontrol etmemiz gerekirse düzenlememiz gerekiyor.

face

İlk olarak Facebook‘un yeni değişikliği olan şu an vermediği ama ileride verebileceğini söylediği üçüncü şahıs uygulamalara veya reklam ağlarına adımızı veya resmimizi reklamlarında kullanma hakkı ile ilgili ayarlamayı yapalım. Sağ üst köşedeki Hesap menüsünden Hesap Ayarlarına girelim. Üstteki Sekmelerden Facebook Reklamlarını seçiyoruz. Burada Üçüncü şahıslar tarafından gösterilen reklamlar başlığı altında Üçüncü şahıs reklam ayarlarını düzenle yazısına tıklıyoruz. Buna ileride izin verirsek, bilgilerimi şu kişilere gösterin yazısını sağındaki metin kutusunda sadece arkadaşlarım yazan yeri hiçkimse olarak değiştirelim.

Facebook'ta duvarım için gizlilik ayarlarını nasıl düzenlerim?

facebook1

Facebook’un genel gizlilik ayarlarını düzenleyelim. Bunun için yine Hesap menüsünden Gizlilik Ayarlarını açıyoruz.İlk başlık olan Facebook‘ta Bağlantı Kurma’nın altında Ayarları Göre giriyoruz.

Seni Facebook’ta arama, arayanların sizi Facebook arama sonuçlarında bulmasını sağlar. Bu ayar diğer ayarlarımızın gizli olması durumuna bağlı olarak Herkes olarak kalmasında sakınca yok ancak kendisini internette her arayanın bulmasını istemeyenler ayarı sadece arkadaşlarım olarak değiştirebilirler.

facebook ayarlar
Facebook'ta duvarım için gizlilik ayarlarını nasıl düzenlerim?

Sana arkadaşlık isteği gönderme: Her arayanın sizi arkadaş olarak eklemesini istemiyorsanız kişisel fikrim ve benim kullandığım ayar olan Arkadaşlarımın Arkadaşları seçeneğini kullanmanızdır. Herkes olarakta ayarlayabilirsiniz.
Sana mesaj gönderme: Arkadaşlık isteği göndermeyi herkes yapmadıyanız bunu herkes yapabilirsiniz.
Arkadaş listeni görme: Bu en önemli ayarlarınızdan biridir. İnternetteki herkesin sizin arkadaşlarınızı görmesi risk taşımaktadır. Örneğin yüz arkadaşınız var. Bunlardan birinin mutlaka duvarı açıktır. Sizin de arkadaşlarınız göründüğü için herhangi biri sizin arkadaşlarınıza tek tek bakarak duvarı açık olanları araştırıp sizinle ilgili bilgi bulma şansı bulunuyor. Bu nedenle bu ayarın sadece arkadaşlar olması sizin yararınıza olacaktır.

Facebook'ta duvarım için gizlilik ayarlarını nasıl düzenlerim?

Eğitim ve iş bilgilerini görme: Bu bilgilerin internetteki herkesin görmesi gereksiz ve tehlikeli olabilmektedir. Sadece arkadaşlar en iyi seçenek.

Yaşadığın şehri ve memleketini görme: Önemli bilgilerden biride budur. Sadece arkadaşlar olmasını tavsiye ederim.
Beğendiklerini, aktivitelerini ve diğer bağlantılarını görme: Tanımadığımız kişilerin görmesine hiç gerek yok.
Gizlilik ayarlarındaki ikinci başlık Facebook‘ta Paylaşım ise durum, fotoğraflar ve gönderiler, profil resmi altındaki kutuda yazanlar ve sevdiği sözler, aile ve ilişkiler, doğum günü , dini inanç, yorumlar ve iletişim bilgileri gibi ayarları yapabildiğimiz bölümdür. Daha önceden herbirini tek tek yapabilidiğimiz ayarları Facebook kolaylaştırarak birkaç ana seçenek ile hepsini aynı anda ayarlamamızı sağladı. Sol tarafta Herkes seçeneğini seçtiğimizde bizi arayan herkes yukarıda bahsettiğimiz bilgilerin tamamını görme şansı olacaktır. Arkadaşlarımın arkadaşları ayarı ise eğer kalabalık bir arkadaş listemiz var ise tehlike potansiyeli olabilecek bir seçenektir. Üçüncü seçenek olan sadece arkadaşlarım seçeneği benim tavsiye ettiğim seçenektir. Birde Facebook‘un Tavsiye Edilen seçeneği bulunuyor ancak bu seçenek bazı bilgilerimizi herkes tarafından görülebilir yapıyor.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
20 Haziran 2013       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Facebook'un yeni gizlilik ayarları ne sunuyor
MsXLabs.org

Facebook yine bir şeyleri değiştirdi! Peki değişen ne; değişiklikler bizim için ne anlama geliyor?


facebook un yeni gizlilik ayarlari ne sunuyor 2876606

Facebook
, yeni gizlilik ayarları arayüzünü kademeli olarak kullanıma sunmaya başladı. Yeni yöntem, gizlilik ayarlarını daha da kolaylaştırmayı amaçlıyor. İşte yeni gizlilik ayarlarında değişenler, bilmeniz gerekenler.

Not: Yeni gizlilik arayüzü henüz kullanıma sunulmaya başandığından, henüz profilinizde görünmüyor olabilir.

Kolay kısayollar
Sağ üstteki yeni gizlilik simgesine tıkladığınızda içeriklerinizi kimin görebileceğini, kimlerin sizlerle iletişime geçebileceğini ve kişileri nasıl engelleyebileceğinizi ayarlamanızı sağlayan 3 seçenek ekrana geliyor.

Uygulamaların blgilerinizi kullanmasına izin verme
Diğer bir değişiklik ise uygulama izinlerinde yapılmış. Örneğin Instagram ile Facebook hesabınızı bağlamak istiyorsanız, karşınıza açılır bir pencere çıkacak. Bu yöntem biraz eski gibi olsa da, yapacağınız değişiklikleri daha net görmenizi sağlıyor.

Daha anlaşılır bir zaman tüneli ve fazlası


Zaman tüneli artık daha kolay anlaşılır
Bir fotoğraftaki etiketinizi kaldırmakla, bir içeriği zaman tünelinizden gizlemek aynı şey değiller. Bazen kullanıcılar ikincisini yapıp fotoğrafın (veya gönderinin) ortadan kalkmasını bekleyebiliyorlar. Ancak aslında bu işlem, içeriği kaldırmıyor, sadece bulunmasını zorlaştırıyor. Şimdi ise bir içeriği "görünmez" yapmaya çalıştığınızda bu durum, size açıkça belirtiliyor.

Artık aramalardan kendinizi çıkartamıyorsunuz
Arama sonuçlarında görünmemenizi sağlayan seçenek artık bulunmuyor. Bu bazı kullanıcıları gizlilik konusunda endişelendirebilir, ancak kişisel detaylarınızın kime gösterileceği konusunda herhangi bir değişiklik yok.

Hareketler dökümü
Hareketler dökümü sayfası, artık Facebook'da yaptığınız her şeyi tam anlamıyla gösteriyor: etiketlenen fotoğraflar, durumlar arasında dolaşmak artık daha kolay. Sağ taraftaki ay ve yıllara tıklayarak zaman içinde kolayca dolaşabiliyorsunuz. Yeni tasarım, toplu değişiklikler yapmayı da kolaylaştırıyor. Örneğin birden fazla fotoğraftaki etiketinizi aynı anda kaldırabiliyor, birçok durum paylaşımını topluca silebiliyorsunuz.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

17 Ocak 2015 / Misafirimsi :) Soru-Cevap
10 Haziran 2011 / ThinkerBeLL Sosyal Ağlar
1 Nisan 2012 / BrookLyn Sosyal Ağlar
15 Aralık 2016 / _Yağmur_ Sosyal Ağlar
27 Mayıs 2011 / ThinkerBeLL Taslak Konular