Arama

Twitter Limitleri Hakkında (Güncelleme, API, DM, Takip)

Güncelleme: 19 Haziran 2013 Gösterim: 6.805 Cevap: 0
BrookLyn - avatarı
BrookLyn
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012       Mesaj #1
BrookLyn - avatarı
Kayıtlı Üye
Twitter'da limit ne demektir?
MsXLabs.org

Sponsorlu Bağlantılar

3SOX6

Twitter Limitleri Hakkında (Güncelleme, API, DM, Takip)


Limitler Twitter'ın kamera arkası sistemiyle ilgilidir ve görülen hata sayfalarını azaltmak ve sitenin doğru çalışmasını sağlamak amaçlıdır. Güvenilirliği sağlamak için takip, API istekleri, direkt mesajlar ve tweet gönderimi gibi hesap hareketlerine bazı limitler koyduk.

Şu anda geçerli Twitter limitleri
Şu anda geçerli olan bazı teknik limitler:
  • Direkt Mesajlar: Günde 250 adet.
  • Güncellemeler (Tweet gönderimi): Günde 1000 adet. Günlük güncelleme limiti yarım saatlik daha küçük zaman aralıklarına bölünmüştür. Retweetler de güncelleme olarak kabul edilir.
  • Hesaba ait e-posta adresinde değişiklik yapma: Saatte 4 defa.
  • Takip (günlük): Lütfen bunun yalnızca teknik limit olduğunu ve agresif takip davranışını kısıtlayan başka kurallar da olduğunu unutmayın. Takip Limitleri ve Kullanım Önerileri sayfasından takip limitleri ve yasak davranışlar hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Günlük takip limiti teknik olarak 1000 adettir.
  • Takip (hesap başına): Bir hesap 2000 kullanıcıyı takip ettiğinde, bundan sonra gelecek takip girişimleri hesaba özel oranlar tarafından kısıtlanır. Detaylı bilgi için Takip Limitleri ve Kullanım Önerileri sayfasına göz atın.
Bu limitler web, mobil site, telefon, API gibi tüm araçlardan yapılan hareketleri içerir. Üçüncü parti uygulamalardan gönderilen API istekleri saatlik API limitine dahildir. Hesaplarında çok sayıda üçüncü parti uygulama kullanan kişiler API limitine daha hızlı ulaşırlar. Bu konuda detaylı bilgi için lütfen API Limitleri sayfamıza göz atın.
Bu limitler sitenin yoğun kullanıldığı dönemlerde geçici olarak azaltılabilir. Bu gibi durumlarda Twitter Durum blogunu güncelliyoruz.

Bir limite ulaşırsam ne olur?

Bir limite ulaşırsanız size bir hata mesajı göstererek hangi limite ulaştığınızı bildiririz. Zaman bazlı limitlere (direkt mesajlar, güncellemeler, hesabınıza bağlı e-posta adresini değiştirme ve API isteği limitleri gibi) ulaşmanız durumunda belli bir süre sonra yeniden denemeniz mümkün olacaktır.

Günde 1000 güncelleme gönderme limiti yarım saatlik daha kısa zaman aralıklarına da bölünmüştür. Eğer hesabınızı güncelleme limitine ulaşırsanız lütfen birkaç saat bekledikten sonra yeniden deneyin.

Son düzenleyen _VICTORY_; 19 Haziran 2013 08:54 Sebep: Düzenlendi.

Benzer Konular

31 Mart 2012 / BrookLyn Sosyal Ağlar
31 Mart 2012 / BrookLyn Sosyal Ağlar
31 Mart 2012 / BrookLyn Sosyal Ağlar
30 Aralık 2008 / tHeBruTaLiTyOfHeLL Bilgisayar