Arama

Facebook Zaman Tüneli İçin Uygulamalar ve Merak Edilenler

Güncelleme: 21 Haziran 2013 Gösterim: 7.316 Cevap: 0
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2012       Mesaj #1
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Zaman tüneli için uygulamalar
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Zaman tüneli için uygulamalar hakkında bilgi almak için şu videoya göz atın:
İzlemek İçin Tıklayın

Uygulama yükleme ekranı nedir?

Uygulama yükleme ekranı, bir uygulamayı kullanmak isteyip istemediğinize karar vermenize yardımcı olur. Uygulamanın açıklamasını, erişmesi gereken bilgileri, uygulamanın gizlilik ilkesinin bağlantısını ve başka şeyleri görüntüler.

Uygulama zaman tünelinize eklenebiliyorsa, uygulama yükleme ekranında aynı zamanda yayınlanan hareketleri ve yaptıklarınızın gizliliğini kontrol etmenize olanak veren hedef kitle seçici aracını da görürsünüz.

Yükle veya Facebook'a Ekle düğmesine tıkladığımda ne olur?
Yükle veya Facebook'a Ekle düğmesine tıkladığınızda, uygulamanın belli bazı şeyleri zaman tünelinizde göstermesine izin vermiş olursunuz. Bir uygulamayı eklemek isteyip istemediğinize karar vermenize yardımcı olması için, uygulamanın zaman tünelinizde nasıl gözükeceğini ve hangi bilgilerinize ihtiyacı olduğunu görebileceksiniz.

Diğer internet sitelerinde Facebook ile Giriş Yap düğmesini gördüğünüzde, uygulama yükleme ekranını açmak için düğmeye tıklayabilirsiniz. Uygulama yükleme ekranında siz izin vermeden internet sitesinin bilgilerinize erişemeyeceğini veya yaptıklarınızı zaman tünelinize ekleyemeyeceğini unutmayın.

Uygulamalarda yaptıklarımı neden arkadaşlarımla paylaşmalıyım?
Bir uygulamayı zaman tünelinize eklediğinizde, yaptıklarınız (koşularınız, şarkı listeleriniz, filmleriniz, seyahatleriniz, vb.) üzerinden kim olduğunuzu ifade edersiniz. Uygulamada yaptıklarınızı paylaşmak, arkadaşlarınızın sizi daha iyi tanımasına yardımcı olur ve kendilerine yeni ilginç şeyler keşfetme fırsatı tanır.

Yaptıklarınızı paylaşmanız için daha fazla neden görmek için bu videoya göz atın:
İzlemek İçin Tıklayın

Uygulamalar, Facebook'ta dinlediğim şarkılar veya okuduğum makaleler hakkındaki haberleri nasıl paylaşır?
Bir uygulamaya aktivitelerinizi zaman tünelinizde paylaşma izni verdiğinizde, bu uygulama kendi içindeki veya internet sitelerindeki deneyimlerinizle ilgili haberler yayınlayabilir (örneğin: bir yemek pişirdiğinizde, bir albüm dinlediğinizde veya bir koşuyu bitirdiğinizde).

Bu haberleri kimin göreceğini uygulamayı yüklediğinizde seçebilirsiniz. Uygulama yükleme ekranında bu harekete yönelik bir hedef kitle seçmenize olanak tanıyan bir açılır menü göreceksiniz.

Bu ayarı daha sonra düzenlemek isterseniz, Uygulama Ayarlarınıza gidin, gizliliğini ayarlamak istediğiniz uygulamayı seçin ve Uygulama etkinliği gizliliği'nin yanındaki açılır menüyü kullanın.

Uygulama gizliliğimi ve ayarlarımı nereden kontrol edebilirim?
Uygulamanın yükleme ekranında, bu uygulamada yaptıklarınızı kimlerin görebileceğini kontrol eden hedef kitle seçici aracı bulunur. Bir uygulamayı yükledikten sonra, uygulamanın ayarlarını Uygulama Ayarlarınızda görebilir ve yönetebilirsiniz.

Uygulama Ayarlarınıza gitmek için:

1-Facebook'un sağ üst köşesindeki hesap açılır menüsüne (Facebook Zaman Tüneli İçin Uygulamalar ve Merak Edilenler) tıklayın ve Hesap Ayarları'nı seçin.
2-Sol sütundaki menüden Uygulamalar'ı seçin. Buradan, eklediğiniz her bir uygulamanın kendi ayarlarını yönetebilirsiniz.

Uygulamada yaptıklarınızı kimlerin görebileceğini değiştirmek için:

1-Uygulama Ayarları sayfasında, değiştirmek istediğiniz uygulamanın yanındaki Düzenle'ye tıklayın
2-Uygulama hareketleri gizliliği'nin yanındaki açılır menüyü kullanarak kimlerle paylaşmak istediğinizi seçin

Uygulamalar ve İnternet Sitelerin için genel ayarlarınıza gitmek için:

1-Facebook'un sol üst köşesindeki Facebook Zaman Tüneli İçin Uygulamalar ve Merak Edilenler simgesine tıklayın ve Gizlilik Ayarları'nı seçin.
2-Uygulamalar ve İnternet Siteleri başlığının altında, Ayarlarını düzenle'ye tıklayın. Buradan tüm platform uygulamalarını kapatabilir, arkadaşlarınızın kullandıkları uygulamalar ve internet siteleri aracılığıyla hangi bilgilerinizi görebileceğini kontrol edebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

İlgili Videoyu İzlemek İçin Tıklayın

Zaman tünelime ekleyebileceğim uygulamaları nasıl bulabilirim?

Popüler uygulamaları görmek için zaman tüneli uygulamaları sayfasındaki Zaman tünelinize uygulamalar ekleyin kısmının altındaki kategorilere göz atın.

Uygulamalar ve Oyunlar Panosu'nu da ziyaret edebilirsiniz. Bu panoda arkadaşlarınızın gönderdiği isteklerinin yanı sıra tavsiye edilen uygulamaların ve arkadaşlarınızın kullandığı uygulamaların yer aldığı listeleri görebilirsiniz.

Yeni uygulamaları arkadaşlarınızın uygulamalarda yaptıklarından da keşfedebilirsiniz. Kendi zaman tünellerinde, Haber Kaynağı'nda ve haber bandında bunlarla ilgili haberler çıkacaktır. Belirli bir uygulamayı arıyorsanız, adını tüm Facebook sayfalarının üstünde bulunan arama çubuğuna girerek arayabilirsiniz.

Zaman tünelime bir uygulama eklediğimde, uygulamada yaptıklarım nerede gözükür ve bunları kimler görebilir?
Bir uygulamaya yaptıklarınızı zaman tünelinize ekleme izni verdiğinizde, uygulamada yaptıklarınız haber bandında ve Haber Kaynağı'nda da gözükebilir.

Gizlilik ayarlarınıza bağlı olarak, uygulamada yaptıklarınızı uygulamayı veya internet sitesini kullanan diğer kişiler de görebilir. Bir uygulama haberini zaman tünelinizden ve Yaptıklarının Dökümü'nden kaldırmak isterseniz, bunu istediğiniz zaman yapabilirsiniz.

Arkadaşlarınız ve bilgilerinizi paylaştığınız diğer kişiler de kullandıkları uygulamalarla yaptıklarınızı paylaşabilir. Başkalarının uygulamada yaptıklarınızı paylaşabilmesini engellemek için:

1-Tüm Facebook sayfalarının sağ üst köşesinde bulunan ikonu tıklayın ve Gizlilik Ayarlarını seçin
2-Uygulamalar ve İnternet Siteleri başlığının altında, Ayarları Düzenle'ye tıklayın
3-Arkadaşların aracılığıyla erişilebilen bilgiler ayarının yanındaki Ayarları Düzenle'ye tıklayın
4-Uygulamalarda yaptıklarım'ın yanındaki kutunun işaretini kaldırın

Başkalarının görmesini istemediğim uygulama haberlerini nasıl kaldırabilirim?

Uygulamalardan haberlerinizin tümünü sadece sizin görebildiğiniz Yaptıklarının Dökümü'nde görebilirsiniz. Bir uygulama haberini zaman tünelinizden ve Yaptıklarının Dökümü'nden kaldırmak için:

1-Zaman tünelinize gidin ve kapak fotoğrafınızın altındaki Yaptıklarının Dökümü'ne tıklayın.
2-Kaldırmak istediğiniz haberin sağ tarafındaki ikonu tıklayın.

3-Yaptıklarınızı zaman tünelinizden kaldırmak ancak sadece sizin görebildiğiniz Yaptıklarının Dökümü'nde tutmak için Zaman Tünelinde Gizle'yi seçin veya haberi Facebook'tan tamamen kaldırmak için Gönderiyi Sil'i seçin.


Kaynak:Facebook / Edit:BySeuS

Son düzenleyen _Yağmur_; 21 Haziran 2013 15:19

Benzer Konular

24 Temmuz 2013 / BrookLyn Sosyal Ağlar
7 Haziran 2012 / Misafir Soru-Cevap
1 Mayıs 2009 / SuPerisi Matematik