Arama

"Lütfen para gönder" sahtekarlığıyla şifre tuzakları arasındaki fark nedir?

Güncelleme: 9 Haziran 2014 Gösterim: 1.826 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
9 Haziran 2014       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Facebook'ta "Lütfen para gönder" sahtekarlığıyla şifre tuzakları arasındaki fark nedir?
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Şifre tuzakları, birinin kötü amaçlı yazılım indirmeye ikna edilmesi veya giriş kimlik bilgilerini (ör. e-posta adresi ve şifre) sahte bir Facebook giriş sayfasına girmesi durumunda görülür.
  • Birisinin bu şekilde şifresi çalındığında, kullanıcının hesabı genellikle çok sayıda arkadaşına otomatik olarak mesajlar veya bağlantılar gönderir. Bu mesaj veya bağlantılar, genellikle arkadaşlarınıza video veya ürünlere göz atmalarını söyleyen reklamlardır.
  • Hesabınız otomatik olarak spam yayan mesajlar veya bağlantılar gönderiyorsa, buradan hesabınızı güvene alın.
  • Arkadaşınızın hesabının şifresinin çalındığını düşünüyorsanız, kendisine şifresini değiştirip bilgisayarında virüsten koruma yazılımı çalıştırmasını söyleyin.
"Lütfen para gönder" sahtekarlıkları, sanal suçlular çalınmış kullanıcı kimlik bilgilerini (ör. giriş e-posta adresleri ve şifreleri) satın alıp bunları söz konusu hesaplara giriş yapmak ve bunları ele geçirmek (ör. şifreleri ve iletişim bilgilerini değiştirmek) için kullanması durumunda görülür. Bu genellikle e-posta hesabınızla başlar. Sonra, birisi e-posta hesabınıza girdiğinde, Facebook hesabınıza yeni bir şifre isteyebilir.
  • "Para gönder" sahtekarlıklarında başka birisi gerçekten hesabınıza girer, arkadaşlarınıza kişisel mesajlar veya sohbetler gönderir, sizin başka bir ülkede mahsur kaldığınızı iddia eder ve para ister.
  • Hesabınız bir "para gönder" sahtekarlığı için kullanılıyorsa, buradan hesabınızı güvene alın.
  • Arkadaşınızın hesabı bir "para gönder" sahtekarlığı için kullanılıyorsa, şikayette bulunun.
Not: Başka birisinin Facebook hesabınıza girdiğini düşünüyorsanız ama hesabınız arkadaşlarınızdan para istemek için kullanılmıyorsa, buradan hesabınızı güvene alın.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

8 Mayıs 2010 / berak Soru-Cevap
15 Şubat 2011 / Teamoore Soru-Cevap