Arama

Agence France-Presse (AFP)

Güncelleme: 31 Ağustos 2012 Gösterim: 4.164 Cevap: 1
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
5 Ağustos 2011       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Agence France-Presse
Sponsorlu Bağlantılar

Kuruluş:
1835, Paris
Şehir:
Paris,
Ülke
: Fransa

Agence France-Presse (AFP, Fransız Basın Ajansı), dünyanın en eski, Associated Press ve Reuters'dan sonra üçüncü büyük haber ajansıdır. Fransa kökenlidir.

1835'te Charles-Louis Havas tarafından Paris'de kurulan haber ajansının bugün 110 ülkede ofisi vardır.

1944'te, eski Agence Havas'ın devletleştirilmesi üzerine kurulmuştur. Bugünkü yapısına 1957 tarihinde düzenlenen bir yasayla kavuşmuştur. Tüzel kişilikte özerk bir kurum olan France Presse, ticarî kurallara uygun olarak işletilmektedir. Birçok ülkede ve Türkiye'de temsilcilikleri bulunmaktadır.

Ad:  450px-AFP_Paris_dsc04592.jpg
Gösterim: 682
Boyut:  60.5 KB
AFP merkezi

Vikipedi
MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
eku123 - avatarı
eku123
Ziyaretçi
31 Ağustos 2012       Mesaj #2
eku123 - avatarı
Ziyaretçi
Tip Not-for-kar haber ajansı
Sanayi Haberler Medya
Sponsorlu Bağlantılar
Kurulmuş Paris (1835)
Merkez Paris , Fransa
Ürünler Haber ajansı
Çalışan 2,260


Ajans Parisli bir çevirmen ve reklam ajanı tarafından 1835 yılında kurulmuştur Charles-Louis Havaş olarak Agence Havas . Onun çalışanları İki, Paul Reuter ve Bernhard Wolff , daha sonra rakip haber ajansları kurmak Londra ve Berlin'de 1848 başlayarak, sırasıyla. Giderleri azaltmak ve iş kazançlı reklam yüzü geliştirmek amacıyla, 1852 yılında onu başarmıştı Havaş oğulları, her haber ajansı farklı bölgelerinde özel bir raporlama dilimi vererek, Reuter ve Wolff ile anlaşmalar imzaladı Avrupa . Bu düzenleme, kısa dalga kablosuz icadı geliştirilmiş ve iletişim maliyetlerini düşürmek ne zaman, 1930 yılına kadar sürdü. Havaş büyük uluslararası gerilim bir anda kendi raporlama kapsamını genişletmek yardımcı olmak için, Fransız hükümetinin yatırımlarının% 47 kadar finanse.
1940 yılında, Alman güçleri sırasında Fransa'yı işgal sırasında İkinci Dünya Savaşı , haber ajansı yetkilileri tarafından devralınan ve "Office Français d'Information" (Fransızca Enformasyon Bürosu) adını aldı, sadece özel reklam şirketi adı Havaş korudu. [ 3 ] olarak 20 Ağustos 1944 günü, Müttefik güçler Paris'te taşındı, gazetecilerin bir grup Fransız Direniş FIO büroları ele geçirdi ve Agence France-Presse adı altında serbest şehirden ilk haber sevk yayınladı.
Olarak kurulan devlet kuruluşu , AFP uluslararası muhabir ağını geliştirmeye Savaş sonrası yıllarda ayrılmış. Bunlardan biri Sovyet diktatörü ölüm rapor ilk Batılı gazeteci Joseph Stalin 6 Mart 1953 tarihinde. AFP onun yarı-resmi statüye sıyrılmaya gayret etmiştir, ve 10 Ocak 1957 tarihinde Fransız Parlamentosu bağımsızlığını kuran bir yasa çıkardı. Bu tarihten itibaren, devlet daireleri gelen abonelikler tarafından oluşturulan kurumun gelirlerinin oranı sürekli olarak azalmıştır. Böyle abonelikleri, 2011 yılında 115 milyon Euro temsil etti. [ 4 ]
1982 yılında, ajans sonra Hong Kong, bir onun beş özerk bölge merkezleri, ilk kurarak editoryal karar alma decentralize başladı İngiliz Kraliyet kolonisi . Her bölgenin kendi bütçesi vardır idari müdürü ve yazı işleri müdürü . Eylül 2007'de, AFP Vakfı gazetecilik dünya çapında yüksek standartları teşvik etmek başlatıldı. AFP "... görevi 'olduğunu' ve kendi tüzük tarafından tanımlanan: hukukî veya fiilî denetimi altında geçmesine kendi haber« exactitude zarar etme olasılığı bulunan bütün etkilerden veya düşünceler »ücretsiz olayları rapor etmek ve« hiçbir koşulda ideolojik, politik ya da ekonomik grup. " [ 5 ]
1991 yılında, AFP ile bir ortak girişim kurmak Extel bir finansal haber servisi oluşturmak için AFX News . [ 6 ] O, 2006 yılında satıldı Thomson Financial . [ 7 ]
Mitrokhin arşivi altı ajanları ve iki gizli tespit KGB kullanılmıştır Agence France-Presse içindeki kişileri Fransa'da Sovyet operasyonları . [ 8 ]
Ekim 2008 yılında, Fransa Hükümeti özellikle dış yatırımcılar getirerek, AFP durumunu değiştirmek için hamle duyurdu. O yıl 27 Kasım günü, Fransa şirketin ana üs temsil ana sendikalar - CGT , Force Ouvrière , SNJ , [ 9 ] Birliği syndicale des journalistes CFDT [ 10 ] ve MKB, ne karşı bir online imza kampanyası başlattı bir girişim olarak gördü özelleştirme ajansı.
10 Aralık 2009 günü, Fransız Kültür Bakanı Frédéric Mitterrand, o kurumun gelecekteki statüsü için planlar çalışma eski AFP CEO'su Henri Pigeat altında bir Uzmanlar Komitesi kurulması olduğunu açıkladı. [ 11 ] 24 Şubat 2010 tarihinde, Pierre Louette beklenmedik açıkladı niyetini Mart ayı sonuna kadar CEO olarak istifa ve bir iş taşımak için France Telecom .
[ değiştir ] Tüzükler



AFP merkezi Paris'te
AFP bir hükümet-charter olan kamu şirketi 1957 Kanun kapsamında faaliyet, [ 12 ] ancak resmen bağımsız bir ticari işletme olduğunu Fransız hükümeti . AFP tarafından yönetilen CEO 15 üyeden oluşan bir yönetim kurulu:
Fransız Sekiz temsilcileri basın ;
AFP personelin İki temsilcileri;
Devlete ait radyo ve televizyon İki temsilcileri;
Hükümet üç temsilcisi. Bir adlandırdığı başbakan , başka bir maliye bakanı ve üçüncü bir dışişleri bakanı .
Yönetim kurulu üç yıllık yenilenebilir bir dönem için CEO seçer. AFP aynı zamanda ajans mutlak zorunluluk ve kendi tüzük, göre çalıştığı sağlamakla yükümlü bir konseye sahip bağımsızlık ve tarafsızlık. Editoryal, AFP kıdemli gazeteciler arasında bir ağ tarafından yönetilmektedir.
AFP birincil müşteri çeşitli hizmetler için abonelik satın Fransız hükümeti vardır. Uygulamada, bu abonelikleri bir dolaylı sübvansiyon AFP. Ajansın tüzük doğrudan hükümet sübvansiyonları yasaklamaktadır.
[ değiştir ] Yatırımlar

Önemli yatırımlar şunlardır:
AFP GmbH :
AFP GmbH AFP iştiraki Almanya'da yerel basın, internet ve kurumsal müşteriler için Almanca dil hizmet üreten.
SID :
Sport-Informations-Dienst (SID) Almanca bir spor hizmet üretmektedir.
Citizenside :
Kasım 2007'de, AFP Scooplive, 2006 yılında Fransa'da oluşturulan bir haber fotoğraf ve video ajansı online yatırımını açıkladı. Scooplive oldu Citizenside bu yatırımdan sonra.
[ değiştir ] Referanslar

^ "Fondation AFP [AFP Vakfı]" . 25 Kasım 2010 erişilmiştir . "Eski uluslararası haber ajansı Halefi - Parisli bir çevirmen ve yayıncı, Charles-Louis Havas tarafından 1835 yılında kuruldu - Agence France-Presse Paris kurtuluşu sırasında 20 Ağustos 1944 tarihinde yeniden doğdu."
^ Broderick, James F.; Darren W. Miller (2007). kaynak düşünün: 100 Tanınmış Haber ve Web Siteleri Bilgi Eleştirel Bir Kılavuz . Bilgi Bugün, Inc. s 1. ISBN 0-910965-77-3 .
^ L'Ofisi Français d'Information (1940-1944) (Fransızca) Revue d'histoire de la Guerre Deuxième mondiale n ° 101 Ocak 1976
^ kültürel ilişkiler ve eğitim için Komisyon adına Michel Françaix, Fransız Ulusal Meclisi üyesi tarafından sunulan 2012 mali faturası Önerileri; tome VII: medya, kitap ve kültürel endüstrilerin: Basın # 3806
^ Agence France-Presse web
^ AFP ve Orjinal Piyasası Finansal Teller tecâvüz: Reuters Haber: Erik Ipsen Yayım İstemcileri Defekt: 13 Şubat 1992 nytimes.com
^ Thomson Financial AFX kazanır. Yayın: Bilgi Dünyası Yorum Yayınlama tarihi: 10 Temmuz, 2006, highbeam.com
^ Andrew, Christopher, Vasili Mitrokhin (2000). Kılıç ve Kalkan: Mitrokhin Arşiv ve KGB Gizli Tarihi. Temel Kitaplar. ISBN 0-465-00312-5 . p. 169-171
^ SNJ.fr
^ Journalistes-cfdt.fr
^ Uzmanlar Komitesi ilgili sendika sayfaya bağlantı
^ İngilizce'ye AFP en tüzük yaptı (Eylül 2011): Full Text of AFP's Statutes in English | SOS AFP
[ değiştir ] Dış bağlantılar

Wikimedia Commons ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur: Agence France-Presse
AFP web
Citizenside web
SOS-AFP sendika web

220px AFP Paris dsc04592
275px AFP

Kaynak:

Benzer Konular

20 Temmuz 2015 / ayşe deniz Soru-Cevap
5 Ağustos 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat ww
9 Nisan 2008 / Pollyanna Taslak Konular
11 Ekim 2015 / nötrino Dünyadan
21 Ağustos 2011 / Jumong Müzik ww