Arama

Atagün Yalçınkaya

Güncelleme: 3 Kasım 2014 Gösterim: 4.938 Cevap: 2
INIFERNO - avatarı
INIFERNO
Ziyaretçi
13 Kasım 2006       Mesaj #1
INIFERNO - avatarı
Ziyaretçi
Atagün Yalçınkaya kimdir?
Atagün Yalçınkaya'nın çalışmaları nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
MsXLabs.org

Atina Olimpiyatları’nın son gününde boksta gümüş madalya kazanan Atagün Yalçınkaya Ankara Keçiören’de büyük bir coşku ile karşılandı.

Üç aydır ailesinden ve evinden uzak olan Atagün, kurban kesilerek karşılandı. “Ailemi çok özledim. Annemin duası her zaman kulaklarımdaydı.” diyen genç boksör, çok zor maçlar yaptığını, çalışmasının karşılığını aldığını söyledi. Anne Nezahat Yalçınkaya ise oğlunu kapıda görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Atagün’ün suratındaki morluklara dikkat çeken annesi, “Ne yapmışlar benim oğluma. Gözlerinin altı morarmış.” diye hayıflandı. Daha sonra oğlunun küçükken de kendinden büyükleri dövdüğünü hatırlattı. Baba Osman Yalçınkaya ise duygularını şu sözlerle dile getirdi: “50 yaşımdayım; ama yeniden doğdum, yeniden yaşıyorum. Allah bu mutluluğu her babaya nasip etsin.” Aylardır hasret kaldığı ailesiyle görüştükten sonra sokağa çıkan Atagün’ü bu kez mahalle arkadaşları kapıda karşıladı. “Şampiyon Atagün” sloganları eşliğinde omuzlara alındı.

Atina Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan 17 yaşındaki boksörümüz Atagün Yalçınkaya'nın annesi, oğlunun küçükken de kendinden büyükleri dövdüğünü söyledi. Anne Nezahat Yalçınkaya, “Çok hareketli, yerinde duramayan, çok yaramaz bir çocuktu.” dedi. Olimpiyatların son gününde boksta gümüş madalya kazanan Atagün Yalçınkaya mahallesinde büyük bir coşku ile karşılandı. Üç aydır ailesinden ve evinden uzak olan Atagün evine ve ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, “Ailemi çok özledim. Annemin duası her zaman kulaklarımdaydı. Zor maçlar yaptım. Çalışmamın karşılığını aldığıma inanıyorum.” diye konuştu. Anne Nezahat Yalçınkaya ise oğlunu kapıda görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunun maçlarını kalbinden rahatsız olduğu için güçlükle izlediğini belirten anne, Atagün'ün suratındaki morlukları görünce dayanamadı, “Ne yapmışlar benim oğluma. Gözlerinin altı morarmış, biraz da zayıflamış. Bunlar beni çok üzdü.” diyerek hayıflandı. Nezahat Yalçınkaya, Atagün’ün en çok mantıyı sevdiğini anlatarak, onun gelişi nedeniyle bir çok yemek yaptığını sözlerine ekledi. Emre Dalgıç, Ankara
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Kasım 2014 16:53 Sebep: iç başlık
Biyografi Konusu: Atagün Yalçınkaya nereli hayatı kimdir.
TiglonBoYs - avatarı
TiglonBoYs
Ziyaretçi
22 Ağustos 2008       Mesaj #2
TiglonBoYs - avatarı
Ziyaretçi
atagun

Sponsorlu Bağlantılar
SUNU - avatarı
SUNU
Ziyaretçi
12 Mayıs 2010       Mesaj #3
SUNU - avatarı
Ziyaretçi
atagunyalcinkaya resize

Atagün Yalçınkaya 14 Aralık 1986 doğumlu... Olimpiyatlarda final oynamış olan ve Fenerbahçe Spor Kulübü bünyesinde bir çok maça imza atan Atagün artık bir profesyonel Türk boksörüdür. 2004 Atina Olimpiyatlarında 48 kiloda ringe çıkan Yalçınkaya, güçlü rakiplerini yenerek finale kadar yükselmişti. Finalde Kübalı şimdiki takım arkadaşı Yan Barthelemy ile karşılaşmış ancak mağlup olarak gümüş madalyada kalmıştı. 29 Ağustos 2004'de kazandığı ikincilik derecesi ile sadece Türkiye'nin değil Olimpiyatlar tarihinde en genç yaşta madalya kazanan sporcularından biri oldu. 17 yaşında final oynayan sporcu, Muhammed Ali'den sonra olimpiyatlarda final oynayan en genç boksör unvanını da aldı.

Profesyonel kariyerinde 1 maç yapan genç boksörümüz Sergey Tasimov'u Almanya'da yaptığı maçta 3. roundda nakavt etmişti. Atagün'ün yeni kariyerindeki yeni maçı ise Rus Ravil Mukhamadiarov ile Trabzon'da....

DERECELERİ:
2003 Macaristan'da Balaton Boks Turnuvası'nda 1.
2003 Litvanya'da Avrupa Şampiyonluğu,
2003 Pakistan'da Green Hill Cup'da 3.
2003 İtalya'da Avrupa Gençler 1.
2004 Azerbaycan'da yapılan olimpiyat elemelerinde 2.
2004 Olimpiyat gümüş madalyası
2005 Akdeniz Oyunlarında Altın Madalya

Kaynak Atakan Yalçınkaya Kimdir ?