Arama

Sedat Balkanlı

Güncelleme: 30 Nisan 2009 Gösterim: 8.395 Cevap: 1
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
30 Nisan 2009       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Sedat Balkanlı
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

news manset resim 1658 SedatBalkanli001

Sedat Balkanlı
, (d. 15 Ocak 1965, ö. 29 Nisan 2009) futbolcu, Gaziosmanpaşa, Konyaspor, Bursaspor, Galatasaray, Eskişehirspor ve Fenerbahçe'de oynamış stoper. Defans oyuncusu olmasına rağmen kritik maçlarda attığı kafa golleriyle "altın kafa" lâkabını almış futbolcu.
1994 - 1995 sezonunda Galatasaray'da 8 gol attı , hepsi kafayla olmak üzere. Milli takım formasıyla norveç'e attığı kafa golü ve sevinci spor stüdyosu jeneriğinde gösteriliyordu bir ara. Milyonda bir görülen bir hastalığa (als) yakalanmış ve solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürüyordu.
1997 yılında milyonda bir görülen ALS hastalığına yakalanan Sedat Balkanlı, doktorların tedavisi olmayan ilerleyici sinir hastalığıyla 2 yıl yaşayabileceğini söylemesine rağmen mücadele etmekten vazgeçmedi. Sedat Balkanlı 29 Nisan 2009 Çarşamba günü kaldırıldığı Amerikan Hastanesi'nde vefat etti.
Biyografi Konusu: Sedat Balkanlı nereli hayatı kimdir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
30 Nisan 2009       Mesaj #2
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Sedat Balkanlı vefat etti..

Sponsorlu Bağlantılar
Bursaspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'de başarıyla top koşturdu, milli takım formasını ıslattı.. Ama günün birinde amansız bir hastalığın pençesine düştü.. "2 yıl yaşarsın" diyen doktorlara inat 12 yıl mücadele verdi.. Fakat ALS hastalığı sonunda galip geldi.. Sedat Balkanlı aramızdan ayrıldı..

sedatbalkanli als

Bursaspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'de başarıyla top koşturdu, milli takım formasını ıslattı.. Ama günün birinde amansız bir hastalığın pençesine düştü.. "2 yıl yaşarsın" diyen doktorlara inat 12 yıl mücadele verdi.. Fakat ALS hastalığı sonunda galip geldi.. Sedat Balkanlı aramızdan ayrıldı..

Bundan 12 yıl önce, ilerleyici bir sinir sistemi hastalığı olan ALS'ye yakalanan Sedat Balkanlı, dün gece durumu ağırlaşınca Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

44 yaşında hayata gözlerini yuman Sedat Balkanlı, futbola Gaziosmanpaşaspor'da başladı. Savunma bölgesinde oynayan Sedat Balkanlı, daha sonra Konyaspor, Bursaspor, Galatasaray, Eskişehirspor ve Fenerbahçe'de forma giydi ve (A) milli oldu.

12 yıl önce sağlık problemleri yaşamaya başlayan Balkanlı'nın, ABD'de yapılan araştırmalar sonucunda, milyonda bir görülen ALS hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Önce konuşması, sonra yürümesi, ardından da gözleri hariç tüm organları çalışmaz hale gelen Sedat Balkanlı, suni solunum cihazına bağlıydı ve hareket edemiyordu. Eşi Şükran ile alfabe yardımıyla iletişim kurabiliyordu.

Sedat Balkanlı'nın cenazesinin bugün ikindi namazının ardından Gaziosmanpaşa Merkez Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verileceği bildirildi.

Ajansspor.com olarak Merhum'a Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz..

GALATASARAY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Sarı-kırmızılıların resmi internet sitesinden yayınlanan başsağlığı mesajı şöyle ifade edildi;
"1997 yılında yakalandığı ALS hastalığı ile mücadelesini sürdüren, eski futbolcularımızdan Sedat Balkanlı'nın vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Merhum Sedat Balkanlı'ya Tanrı'dan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Sarı-lacivertlilerin resmi internet sitesindeki bağsağlığı mesajı ise şu şekilde;
"Eski oyuncularımızdan Sedat Balkanlı'yı kaybettik. Galatasaray, Fenerbahçe ve milli takım formalarını sırtında taşımıştı. Kameralar, gazeteciler peşindeydi. Yeşil sahalarda attığı gollerde taraftarlarına sevinç yaşatırdı. Gaziosmanpaşa'da başladığı futbol hayatını Bursaspor'da sürdürmüş, Galatasaray'da yıllarca top koşturmuş, son kulübü ise taraftarı olduğu Fenerbahçe olmuştu. Ancak bundan 12 yıl önce yeşil sahaların centilmen oyuncusu Sedat Balkanlı, sağlık problemleri yaşamaya başladı. Amerika'da yapılan araştırmalar sonucunda Balkanlı'nın milyonda bir görülen ALS hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Sedat'ın ardından bu hastalık ülkemizde daha çok bilinir oldu. İlerleyici bir sinir sistemi hastalığı olan ALS, Sedat'ın tüm yaşamını alt üst etti. Doktorlar Sedat Balkanlı'nın, tedavi imkanı olmayan bu hastalığa ancak iki yıl dayanabileceğini söylenmişti. Önce konuşması, sonra yürümesi, ardından da gözleri hariç tüm organları çalışmaz oldu. Suni solunum cihazına bağlıydı ve hareket edemiyordu.Eşi Şükran ile alfabe yardımı ile iletişim kurabiliyordu. Sedat doktorlara inat tam 12 yıldır ALS ile savaşını sürdürüyordu. Evinde televizyonun karşısında tek çalışan organı olan gözlerini ekrandan ayırmıyor. Dünyaya bu ekran sayesinde bağlanıyordu. Bir süre önce Başkanımız Aziz Yıldırım ile Federasyon başkanı Mahmut Özgener Gaziosmanpaşa'daki evinde Sedat Balkanlı'yı ziyaret etmiş üzerinde ismi yazılı Fenerbahçe formasıyla, Milli formayı kendisine verip o'na moral vermişlerdi. Akşam saatlerinde durumu ağırlaşınca Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sedat Balkanlı'ya tanrıdan rahmet, kederli ailesi ve spor camiasına başsağlığı diliyoruz."

TRABZONSPOR'DAN BALKANLI'YA BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Trabzonspor Kulübü, eski milli futbolcu Sedat Balkanlı'nın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, ''Uzun zamandan beri bir sinir sistemi rahatsızlığı olan ALS ile mücadele eden Sedat Balkanlı'nın vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisine Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve spor camiasına başsağlığı dileriz'' denildi.

BURSASPOR KULÜBÜ, BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

Bursaspor Kulübü, bir dönem Bursaspor formasını da giyen eski milli futbolcu Sedat Balkanlı'nın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

Yeşil-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, ''1992-94 yılları arasında kulübümüzde oynayan, uzun zamandan beri bir sinir sistemi rahatsızlığı olan ALS ile mücadele eden Sedat Balkanlı'nın vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine, spor camiasına ve sevenlerine başsağlığı dileriz'' denildi.

TFF'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Futbol Federasyonu, eski milli futbolculardan Sedat Balkanlı'nın ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Federasyondan yapılan açıklamada, ''Sedat Balkanlı'ya Tanrı'dan rahmet, kederli ailesi ve spor camiasına başsağlığı diliyoruz'' denildi.

Sedat Balkanlı, 28 Mart 1993 tarihinde Norveç ile oynanan Dünya Kupası grup eleme maçında ay-yıldızlı formayı giymişti.

BEŞİKTAŞ'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Beşiktaş Kulübü, eski milli futbolcu Sedat Balkanlı'nın ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
''Eski milli futbolculardan Sedat Balkanlı'nın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Dün akşam rahatsızlanan ve tüm müdahalelere karşın kurtarılamayan Balkanlı'ya Allah'tan rahmet, ailesine, futbol camiasına ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.''


Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....

Benzer Konular

30 Ekim 2012 / Mystic@L Sanat tr
22 Temmuz 2011 / Daisy-BT Sanat tr
22 Mayıs 2009 / Kral_Aslan Spor tr
5 Ocak 2012 / Jumong Sanat tr
15 Mayıs 2016 / Safi Bilim tr