Arama

Ersen Martin

Güncelleme: 17 Ocak 2009 Gösterim: 26.040 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
22 Aralık 2007       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Ersen Martin
140907martinm
Sponsorlu Bağlantılar
Biyografi
Ersen Martin Trabzonspor'un forvet oyuncusu. Trabzonspor'dan önce Beşiktaş, Denizlispor, Göztepe ve Ankaraspor formalarını giydi. 2006 Ağustos'unda Trabzonspor'a transfer olan futbolcu yeni takımında 28 numaralı formayı giymektedir. “Münih’e yaklaşık 2 saat uzaklıktaki Markfredwitz’de doğdum. Annem de babam da İzmirliler. Babam 30 yıl önce İzmir’den Almanya’ya dokumacı olarak gelmiş. 4’ü erkek, 2’si kız toplam 6 kardeşiz. Aslında 9 yaşına kadar futbolla bir ilgim olmadı. Doğduktan sonra Markfredwitz’den Forheim’e taşındık ve ben orada futbolla ilgilenmeye başladım. Burada amatör bir takıma kayıt oldum ve 15 yaşına kadar burada oynadım. 15 yaşındayken Nürnberg takımının altyapısına transfer oldum. Önce B Genç seviyede oynadım daha sonra da profesyonel takıma geçtim”

“Abim de çok iyi futbolcuydu ama profesyonel olarak futbol oynamadı. Benim gibi forvet olan kardeşim Ertan ise şu anda Altay’da görev yapıyor. 1998’de denemek üzere Galatasaray’a gittim. 1 Haftalık süre boyunca yapılan antrenmanlarda Fatih Hoca beni beğendi ve kulüp de sözleşme imzalamayı düşünüyordu. Fakat menajerimle ilgili bir problem vardı ve Galatasaray’a gitmemi istememişti. Bu da bir problem yarattı ve sonuçta transfer gerçekleşemedi. Ben de Almanya’ya döndüm. Bir sezon sonra bu kez Beşiktaş’a transfer oldum”

“Beşiktaş’a geldiğimde 20 yaşındaydım, fiziksel olarak biraz zayıftım ve eksiklerim vardı. Ancak, gelir gelmez Hakan Şükür’le kıyaslanmam benim için büyük handikap oldu. Herkes benden Hakan Şükür gibi kafa golleri atmamı bekliyordu ve ben sadece 20 yaşındaydım. Bu yüzden biraz bocaladım, problemler yaşadım. 1999/00 sezonunda iki gol atabildim ve 2000/01 sezonunda Siirt JETPA’ya kiralandım”

“Artık kendime güveniyorum. Yıllardır pivot santrfor oynuyorum ve tek santrfor oynama rağmen bir sezonda 13–14 gol atıyorum ve arkadaşlarıma asist de yapıyorum. Bu da çok önemli. Ayrıca, benimle birlikte çalışan hocalar şimdiye kadar hep gittikleri takıma beni de götürmek istemişlerdir. Giray Hoca, Rıza Hoca ve Samet Aybaba’da hep böyle oldu”

“Beşiktaş’ta sıkıntı yaşayınca Türkiye’ye adapte olamayacağımı düşünmüştüm. Fakat Siirtspor deneyimi başarılı geçti ve Türkiye’ye alıştım. Ertesi sene Rıza Çalımbay’ın çalıştırdığı Göztepe’ye transfer oldum. Orada bir sene kaldıktan sonra da Denizlispor’a geçtim. Denizlispor’da dolu dolu 3 yılım geçti. Sonra Ankaraspor ve şimdi de Trabzonspor”

“Göztepe’de başarılı olmuştum. Sıralamada 7.liği elde etmiştik fakat ben asıl çıkışımı Denizlispor’la yaptım. Beni oraya Rıza Çalımbay götürmüştü ama ben büyük patlamayı Giray Bulak geldikten sonra gerçekleştirdim. Her sezon ligi dördüncü ya da beşinci bitirdik. Hatta 2002/03 sezonunda UEFA Kupası’nda mücadele ettik. 4. tura kadar yükseldik ve o sezonki şampiyon Porto’ya elendik. Ben de o dönemde çok iyi bir performans sergilemiştim. Türk futbolunda bir isim yapmak gerçekten kolay değil. Bonservis bedelim de hep en yüksekler arasında yer aldı. Denizlispor’dayken 2 milyon, Ankaraspor’dayken 5 milyon Avro bonservis bedelim vardı. Belki de Türkiye’deki en yüksek bonservis bedelli oyunculardan biriydim. Her zaman da büyük takımlar tarafından istenen bir oyuncu oldum. Nasip Trabzonspor’aymış. Forvet oyuncuları sadece golle değil saha içinde yaptıkları işle değerlendirildiği zaman benim de oynadığım takımlara nasıl katkı yaptığım görülecektir. Çünkü Avrupa’da bakış açısı bu şekilde”

“Beşiktaş’a golleri atınca kendimi gerçek bir Trabzonsporlu gibi hissettiğimi söylemeliyim. Ankaraspor’a gitmeden önce Beşiktaş Denizlispor’a benim için 1 milyon Avro’luk bir teklif yaptı ve bu öneri kabul edildi ancak ödemeyle ilgili problem çıkınca ben de Ankaraspor’un yolunu tuttum. Hatta o dönemde Trabzonspor’a gelişim bile olasılık dahilindeydi ama olmadı”

“Normalde takımımızın yeri zirveler olmalı. Takımda inanılmaz bir arkadaşlık var ve genç bir oyuncu kadrosuna sahibiz. Ziya Doğan da ülkenin kendini kanıtlamış hocalarından biri. İnanılmaz bir seyirci potansiyelimiz var. Bu yüzden Trabzonspor’un kıymetini bilmeliyiz ve en kısa sürede toparlanmalıyız”

“Türk futbolcusu duygusaldır. Onu parayla ya da başka bir yöntemle oynatamazsınız. Türk futbolcusunu motive edecek ve gerçek gücünü ortaya çıkartacaksınız. Ben kaybetmeyi hiç sevmeyen bir futbolcuyum. Sahada hep mücadele eder ve savaşırım.

“İlk defa gerçekten büyük bir takımda forma giyiyorum diyebilirim. Beşiktaş’ta oynadığım zaman 18 yaşındaydım ve bazı şeyleri tam kavrayamamıştım. Türkiye’de forvetler attıkları gollerle ölçülüyor. Ben yaptıkları başka işlere de bakılmasını istiyorum”

“Futbol dışında sinemaya gitmek ve evde DVD’den film seyretmek hobilerim arasında. Takımda çok bekar insan var o yüzden arkadaşlarla sohbet ortamını kurmak kolay oluyor. Hasan, Ahmet, Çağdaş, Musa ve Ferhat’la aramız çok iyi. Trabzon zaten küçük bir şehir, ben de evden fazla çıkmayı sevmeyen bir futbolcuyum. O yüzden Trabzon’a gelmek benim için ideal oldu. Ayrıca araba kullanmayı ve yurtdışı seyahat yapmayı seviyorum. Şimdiki hedefim Amerika’ya gitmek”

“Şimdi 27 yaşındayım ve daha 5-6 sene futbol oynamayı sürdürürüm diye planlıyorum. Futboldan kopacağımı da düşünmüyorum. Teknik direktörlük, menajerlik veya spor yazarlığı yapabilirim”
Ersen Martin

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Ersen Martin nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Harry Kewell - avatarı
Harry Kewell
Ziyaretçi
17 Ocak 2009       Mesaj #2
Harry Kewell - avatarı
Ziyaretçi
ciudaddeportiva

Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

26 Temmuz 2012 / _KleopatrA_ Felsefe ww
 Ersen
6 Şubat 2008 / Demir YumruK Müzik tr
1 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Sanat tr
3 Ağustos 2010 / Alvarez Ocean Sinema ww
21 Eylül 2015 / Safi Bilim ww