Arama

Paul Pogba

Güncelleme: 22 Nisan 2018 Gösterim: 2.767 Cevap: 1
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
8 Temmuz 2016       Mesaj #1
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi

Paul Pogba


MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  paulpogba.jpg
Gösterim: 555
Boyut:  51.0 KB
Paul Pogba 15 Mart 1993 yılında Fransa'nın Seine-et-Marne şehrinin Lagny-sur-Marne bölgesinde dünyaya geldi. Tam adı Paul Labile Pogba dır. Fransız yıldızın Mathias ve Florentin adında ikiz kardeşleri var. Ailenin üç çocuğu da futbolcu ancak en ünlüleri Pogba. Bu kardeşlerinden Florentin,Sedan takımında forma giyerken, Mathias ise İngiliz kulübü Crewe Alexandra'da forma giymektedir.

Paul Pogba şu an italya takımlarından Juventus’un formasını giymektedir. Orta saha mevkinde oynayan futbolcu hem defansif hem de ofansif nitelikte oynayabilmektedir. Bu sezon Juventus formasıyla 29 karşılaşmada forma giyen orta saha oyuncusu, 8 gol ve 5 asistlik bir performans sergiledi.

Futbol kariyerine henüz 16 yaşında iken Fransa’nın alt lig ekiplerinden Le Havre’de adım atan Paul Pogba, yaşıtlarına nazaran üstün fizik gücünün yanında, uzun bacakları ile sağlamış olduğu top kontrolü ve saklaması ile Avrupa futbolunun en potansiyelli orta saha oyuncularından biri olarak gösteriliyor. Patrick Vieira’ya benzeyen teknik yapısı ve zaman zaman da olsa uyguladığı ara pasları ile gelecek yıllarda maestro özelliklerini fazlasıyla yansıtabilecek yeteneklere sahip. Güçlü, yetenekli ve uzun bacakları olduğu için ona ‘Ahtapot Paul’ lakabını takmışlardır.

Pogba'nın özellikle ulusal ve uluslararası genç turnuvalarında gösterdiği performans hem yurtiçinde hem yurtdışında büyük kulüplerin dikkatini çekti. Bu kulüpler arasında İngiliz kulüpleri olan Arsenal ve Liverpool'un yanı sıra İtalyan kulübü Juventus da vardı. 2009 yılında Manchester United kulübünün altyapısına dahil oldu. Bu süreç özellikle yaşının küçüklüğü ve Le Havre ve Manchester United kulüplerinin anlaşmazlıkları gibi nedenlerle sancılı geçti. Nihayet FIFA tarafından atanan bir hakimin vermiş olduğu karar ve sürecin aydınlanması ile kulüp ve futbolcu arasında şartları gizli olan anlaşma gerçekleşti.

Juventus'un genç orta sahası henüz 22 yaşındayken başta Barcelona olmak üzere birçok Avrupa devinin transfer listesine girdi. Premier Lig’in güçlü takımlarından Manchester United, Juventus ve Fransa Milli Takımı’nın yıldız oyuncusu Paul Pogba için 117 milyon Euro ödemeyi planlıyor.

Borussia Dortmund'dan Henrikh Mkhitaryan'ı, Villarreal'den savunma oyuncusu Eric Bailly'i ve PSG'den de sözleşmesi biten Zlatan İbrahimovic'i alan United, süper transfer hamlesini ise Juventus'tan Paul Pogba'yı alarak yapmak istiyor. Eğer bu transfer gerçekleşirse, 2013 yılında 86 milyon Pound (331.667.600 TL) karşılığında Tottenham'dan, Real Madrid'e giden dünyanın en pahalı oyuncusu Gareth Bale'in de bu unvanı tarihe gömülecek.,

Derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Paul Pogba nereli hayatı kimdir.
Umutcan - avatarı
Umutcan
Ziyaretçi
22 Nisan 2018       Mesaj #2
Umutcan - avatarı
Ziyaretçi

Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

12 Eylül 2015 / _KleopatrA_ Bilim ww
8 Mayıs 2011 / BrookLyn Edebiyat ww
12 Mart 2010 / _KleopatrA_ Sanat ww
12 Mart 2010 / _KleopatrA_ Sanat ww
5 Kasım 2015 / Jumong Müzik ww