Arama

Darko Pancev

Güncelleme: 30 Haziran 2009 Gösterim: 3.711 Cevap: 1
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
22 Eylül 2007       Mesaj #1
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Darko Pancev
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar


389421 mediumsquare


1990-1992 sezonundaki heyecan verici performansından 15 yıl sonra, Darko Pancev puanlama tartışmaları yüzünden kendisinden geri alınan Altın Çizme ödülüne kavuştu.
Southeast European Times için Üsküp'ten Marina Stojanovska'nın haberi - 15/08/06
Makedonya'nın Vardar, Kızılyıldız Belgrad (Crvena Zvezda) ve İtalyan Inter futbol kulüplerinde oynayan Darko Pancev, ilk seçilmesinden 15 yıl sonra Altın Çizme'sine sonunda kavuştu.

41 yaşındaki Pancev, Kızılyıldız Belgrad takımında 1990-1991'de -kulübün Avrupa şampiyonluğunu kazandığı sezon- oynarken attığı 34 golle ödülü alacaktı. Ancak, Kıbrıs'taki şüpheli gol yağmuru yüzünden ödülü elinden alınarak, büyük tartışmalara yol açıldı.
Süratli oyunu nedeniyle "Kobra" lakabını alan Pancev'in yaşadığı en ünlü an, Olympique Marseilles ile oynanan Avrupa Şampiyonası karşılaşması penaltı atışlarındaki galibiyet vuruşuydu. Bu, diğer başarılarıyla birlikte, onun Makedonya'nın son 50 yılın en sıradışı oyuncusu olarak kazandığı ünü pekiştirdi.
Fransız futbol efsanesi ve UEFA Başkan Yardımcısı Michel Platini, ödülü 4 Ağustos'ta Üsküp'te düzenlenen bir törenle Pancev'e verdi. Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Jean Louis Valentin ve L'Équipe yazı işleri müdürü Jean-Philipe Leclerc'in -FC Crvena Zvezda Başkanı Dragan Stoykoviç-Piksi ile birlikte- yanı sıra, Kızılyıldız oyuncuları Dragan Cayiç ve Dragan Stoykoviç de törende hazır bulundular.
Platini, bu şekilde bir adaletsizliğin son bulduğunu söyledi. "Şunu kesinlikle kabul edersin ki, Juventus'un eski bir futbolcusu ve büyük bir taraftarının böyle bir ödülü rakip Inter'de oynamış bir oyuncuya vermesi güzel bir şey değil." şeklinde takılan Platini şöyle devam etti: "Yine de, Darko ödülü kesinlikle hak ediyor."

Pancev ise bir gün başka bir Makedon futbolcusunun Altın Çizme'yi evine götürmesini umduğunu söyledi. "Bu, ülkedeki bütün gelecek nesil futbolcularına büyük bir motivasyon olacaktır. Bu ödül yalnızca bana değil, bütün ülkeye verilmiştir."
Pancev kariyerine Makedon Birinci Ligi takımı Vardar'da oynayarak başladı. 1988 yılında Kızılyıldız'a geçti ve futbol kariyerini 1992 yılına kadar Inter'de sürdürdü. Almanya'nın Düsseldorf takımında da bir yıl süreyle oynadı.
Şu anda Üsküp'te yaşayan Pancev, tanınmış İtalyan spor giysileri markası Lotto'nun temsilciliğini yapıyor.

Son düzenleyen careless_WhispeR; 30 Haziran 2009 04:13
Biyografi Konusu: Darko Pancev nereli hayatı kimdir.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
Harry Kewell - avatarı
Harry Kewell
Ziyaretçi
15 Ocak 2009       Mesaj #2
Harry Kewell - avatarı
Ziyaretçi
 39143328 darko144

Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

7 Ocak 2016 / Ayşenur Hayali Karakterler