Arama

Tomas Skuhravy

Güncelleme: 26 Kasım 2015 Gösterim: 2.728 Cevap: 1
Tiglon - avatarı
Tiglon
Ziyaretçi
30 Eylül 2007       Mesaj #1
Tiglon - avatarı
Ziyaretçi
Tomáš Skuhravý adını pek çok kişi bilmez ya da hatırlamaz. 1965 Yılının 7 Eylül günü Prag’ın Cesky Brod bölgesinde hayata merhaba diyen Tomáš’ın 1980’li yılların sonu, 1990’lı yılların başında Çek Cumhuriyeti’nin en önemli gol silahlarından biri olacağını doğal olarak kimse bilemiyordu.
Saçları omuzuna kadar uzanan, uzun boylu bu iri yarı adam bir futbolcudan daha çok podyumlarda salına salına dolaşacak bir mankeni andırıyordu. 1.94′lük Tomáš Skuhravý futbola gönül veren her Çek genç gibi Sparta Prag takımında forma girmeyi hayal ediyordu. 17 yaşında bu hayalini gerçeğe dönüştürmeyi başardı. Fakat 1982–1984 yılları arasında toplam 29 maçta forma giyen genç Tomáš ancak 4 kez golle buluşunca Sparta kurmayları bu geleceği son derece parlak olan hücum oyuncusunu Ruda Cheb takımına kiralamaya karar verirler. Sonraki yıllar alınan bu kararın çok isabetli bir hareket olduğunu gösterecektir. Tomáš yeni takımında iki sezonda 58 karşılaşma da 17 gol atar ve iyi bir kumaş olduğunu cümle âleme ispatlar. Eee, artık ülkenin en iyi takımına dönmenin zamanı gelmiştir. Bu, sıra dışı özelliklere sahip golcü “gidişim suskun olmuştu ama dönüşüm muhteşem olacak” misali Sparta’da 4 sezon boyunca devamlı forma şansı bulur.

Sponsorlu Bağlantılar
Toplamda 113 maç 55 golle hem milli takıma yükselmeyi hem de yurtdışında da kendiden bahsettirmeyi başarır. Eh unutmayalım o zamanlar Çekler kadife devrimini yeni yeni yaşıyorlardı. Çek Cumhuriyetiyle Slovakya’da daha ayrılmamıştı bile. Neyse konumuza dönelim gel zaman git zaman bu bizim Hakan Şükür tipli Tomáš Çek Milli takımı ile İtalya 90′ı ziyarete kalkar. Milli takımla yapılan bu toplu ziyaretin iyi sonuçlandığını söylemek boynumuzun borcu.

İlk turda Kosta Rika ile Karşılaşan Çek Cumhuriyeti maçı 4–1 kazanırken Skuhravý, hat trick yapar ve turnuvayı 5 golle tamamlayarak turnuvanın en iyi onbir oyuncusundan biri olmayı başarır. Artık Prag’dan başka yerleri ziyaret etmenin zamanı gelmiştir.

O tercihini İtalya’nın en güzel liman kenti Cenova ve şehrin aynı adı taşıyan kırmızı siyahlı takımı için kullanır. Genoa’da gollerinin yanı sıra sorunları ve taraftarlar ile yaşadığı kavgalar ile de anılır. Tomáš, biraz agresif bir kişiliğe sahiptir rahat duramaz. Ama sahaya çıktığında da golleri sıralamaya devam eder. Genoa’da ilk iki sezonda 65 maçta 26 gol atar. Onun bu golcülüğü o zamanların en revaçta ki takımı Bernard Tapie’nin Olympique Marsilya’sının da dikkatini çeker. Marsilya 19,4 milyon dolar önerir ama Genoa “yok ben satmıyorum kardeşim” der Çek golcüsünü satmaz. Sonraki üç sezon daha Genoa forması giymeye devam eder. 91 maçta 30 atar atmasına da 29 yaşına gelen agresif forvet için hem içki sorunu hem de diz sakatlığı sorunu baş gösterir. Leeds United 1993 yılında 3 milyon pounda onu alacakken vazgeçer. Genoa içinde artık takım içi sorunları ile bir problem haline gelmiştir. Hem sakat hem Derken son bir hamle ile geri dönmek ister. Takvim yaprakları 1997 yılının Eylül ayını gösterirken Brno takımıyla şansını denemeye kalkan Tomáš Skuhravý’ye dizi bir kez daha izin vermez. Tamamen futboldan kopar…
43 kez milli takım formasını giyen ve 14 kez fileleri havalandıran bu uzun yetenek belki de yaşadığı dönemin kurbanı oldu. Hiç bir zaman hak ettiği ilgiyi göremeyen bu futbol dünyasının en nadide yeteneklerinden biri olarak sınırlı sayıda futbolseverin hafızasının bir köşesinde yer eder.
Tomas Skuhravy, süper yetenekleri ile zirveye çıkamayan bir rüzgâr olarak futbol tarihinin sayfalarında yerini aldı. Yanlış zamanda yanlış yerde bulunmak sözü belki de Tomáš Skuhravý için söylenmiştir. Kim bilirde alkol sorunu onun takımdan uzaklaşmasına neden olur. Futbola ara verir.

Biyografi Konusu: Tomas Skuhravy nereli hayatı kimdir.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
26 Kasım 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Tomas Skuhravy

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  Tomas Skuhravy.jpg
Gösterim: 333
Boyut:  55.5 KB


Benzer Konular

15 Aralık 2015 / Jumong Spor ww
16 Aralık 2015 / _EKSELANS_ Spor ww
21 Ağustos 2015 / Safi Dinler Tarihi
18 Ağustos 2015 / Safi Asker ww
11 Haziran 2015 / Safi Asker ww