Arama

Amarok Nedir? Amarok

Güncelleme: 3 Haziran 2016 Gösterim: 14.294 Cevap: 1
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
14 Kasım 2006       Mesaj #1
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Amarok nedir?
Amarok genel kuralları nelerdir?
Sponsorlu Bağlantılar
MsXLabs.org

Amarok eski Türklerin ilk dövüş sanatı. Modern hali, Hakan Haslaman tarafından sistematikleştirilmiş ve uygulanmıştır.

Amok, Alpağutnung Mengü Az Rak Oğuz Köreşi`nin kısaltmasıdır. Bu spor özgün uzun adı yerine genelde amok kısaltmasıyla tanınır.

Uzun adının açıklaması



Alpağut

  • eski bir Türk savaşcısı, kutsal bir kişi;

Mengü

  • sonsuz, ebedi;

Az Rak

  • ender;

Oğuz

  • eski Türklerin bir Tanrısı (bu sanatta bilinen Oğuz soyu anlamına gelmez);

Köreş

  • Bugün Güreş olarak kullanılan sözcük, eski çağda dövüşme veya çatışma anlamına gelir.
Bu Dövüs sanati'nin özellikleri cok cesitli ayrintilardan gerceklesir ve diger Dövüs sanatlarin'dan baskadir. Ilk olarak Amarok gizemcilik yasamina baglidir. Bunun yararindan kisinin kendi icinizdeki sakli olan gücü ve bilincligini kolay bir bicimde elde eddirebilir. Calisma yöntemi cok genis kapsamda. Amarokun bir Kök bilim dali vardir. Bu genelde baska Dövüs sanatlarin'da da ögrenilebilinir. Amarok ilkeleri üzerine kurulmus Kök bilim dallarindan arti bazi Bas- ve Silah dövüs bilim dallarida vardir ve Samanizm dersi ile icgüdü ayrintilarina baglidir. Hernersenin daha gercekci olabilmesi icin, bütün bilim dallarinin yoklamalari, yabandoga calismalariyla baglandirilir.

Ögrenciye dövüsden önce elde etmesi gereken bütün bilgiler ögretilinir, yani derisme, ten esgüdümü vs.. Önemli olan ögrencinin her anda dogru düsünce ve devinim etmenin bilincligini ögrenmesidir. Cok veya az agirlikli veya saglik sorunlari olan ögrencilerede uygun olan egitim yöntemleri verilir ve ögrenci yinede genelde kendi dogal gücünün calismasini Amarok ilkelerinden uzaklasmadan gerceklestirir. Önemli olan gereksizler yöntemleri birakip, yanlizca gerekenlerle dövüsmekdir.
Amarok bunun icin kurulu tehlikeli vuruslari tanimanizi ve duruma göre bu vuruslari Dövüsde kullanmamanizimi, yanlizca gerektigi an kullanmanizi ögretir. Amarokun özelliklerinden biri, ögrencilerin bircok dövüs bilim dallarini birbiriyle baglaya bilmesini ögrenmeleridir. Bir ögrenci Amaroku birakip baska bir dövüs yöntemine gidecek olursada, o dövüs sanatlarina büyük uyum sorunu yasamaz.
Amarokda ögrencinin en büyük görevi dört önemli geleneksel dövüs bilim dallari üzerinde carismasidir, nedenki Amarokun gercek özelligi bunlardir. Ögretimin ilk basinda ögrenci bas bilim ballarindan sonra, gizemlik dövüs sanatini ögrenir. Bu dövüs sanati, Samanizm (eski Atadini Qamcilik) gizemcilik dersinin derin köklerindendir. Ögrenciler bu sanatdan kendi ic gücünü uyandirmayi ögrenir ve bu yolculukda görünmeyen dövüs sanatini elde etmeye calisir. Bu ders daha cok dövüs bilim dallarindan gelmisdir, ilk olarak kurami ögretilir ve uygulamasinida Amarokda ki ilerlemesiye ögrenciye ögretilir. Bu sanat ögrencinin bütün Ögrenci- ve Usta ölcülerinde yoldasidir, bütün yasam cizgisinde yanindadir. Bu dövüs sanati gizemcilikAcunda, derin düsünce yoluyla ic güclerinin bulunmasina yardim eder, büyü ve benzeri islerle ilgisi yoktur.
Kurtstili bir savascinin icindeki yabani özelliklerinin güclerini uyandirir. Amarokun gercek anlami bu yöntem üzerine kurulmusdur. Bu yöntem icinde Amarokun kurucusunu Usta Alpagutu su soruyu düsündürtmüsdü:
"Herhangi bir kisi, kendi icindeki bütün kisiligini degistirebilir mi?"
Ancak isin gercegi yanliz distan yirtici yaratiklarin dövüs uygulamalarini Kung-Fu da oldugu gibi yankilamak degildi. Usta Alpagutun bilmek istedigi, bir kisi kendi tinini, yani tininin icindeki kisiligini bir yabani yaratigin kisiligine döndüre bilirmi? Samanizm bilim dersi bunun gerceklesmesini saglar. Ögrenci bu bilim dalinda bütün kisiligini bir yirtici yaratigin kisiligine kisa bir anda degistirebilir. Bir yirtici yaratik gibi düsünür ve dövüsür. Nedenki kisiligi bir yirtici yaratik olur, yanlizca düsünceleri ve uygulamalari kalir. Bu bilim dali cok yüksek bir bilinclik gerektirir. Sonucda bir kurtadami olacaginizi düsünmeyin, bu bir uydurmadir, gercek ise baskadir. Bu gercegi Amarok ögrencilerine veriyor. Usta Alpagut, ne büyük bir gizemi bu yöntemde aciga verdiginin bilincinde. Bu ders düsündügünüzden gücdür ve ögrenen icin de sorunsuz sayilmaz. Icinizdeki yabani yaratigin duygularini ve kisiligini elde tutmaniz gerekir. Yanliz elde tutmakda yeterli degil, devamli bilincle olmaniz gerekir. Gerektigi anda, yani Dövüsde ikinizde ki ikinci kisiliginizi kullanabilirsiniz. Bu aciklamalar basinizi karistirabilir, ancak gizemcilikde gecilmeyecek engel yokdur.

Diger bilim dallari:

- Tängri Oguzun Vurusu
- Türk Tokati
- Es Kilic Dövüsü
- Kargi Dövüsü
- Ok atis
kaynak = amarok.net


Son düzenleyen ahmetseydi; 3 Haziran 2016 11:31 Sebep: kırık linkler
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
3 Haziran 2016       Mesaj #2
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
amarok dovus
Türkler'in kılıç dövüş sanatı: AMAROK
Sponsorlu Bağlantılar

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ