Arama

Parkour Nedir? Parkour

Güncelleme: 3 Temmuz 2013 Gösterim: 9.957 Cevap: 0
HipHopRocK - avatarı
HipHopRocK
Ziyaretçi
28 Nisan 2009       Mesaj #1
HipHopRocK - avatarı
Ziyaretçi
Parkour nedir?
Parkour genel kuralları nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
MsXLabs.org

Parkour, bir noktadan başka bir noktaya insan vücudunun yeteneklerini en verimli şekilde kullanıp, sınırlarını da zorlayarak, hızlı ve etkili biçimde hareket etme sanatıdır. Daha doğrusu sporudur. Günümüzde şehir sporu olarak anılmaktadır. Kısaltılmış haliyle "PK" olarak da rastlanılabilir.
Sporun kurucuları Fransa'da yaşayan David Belle ve bir grup arkadaşıdır.
Avrupa'da müthiş derecede popülerleşmiş olan Parkour ülkemizde yeterli ilgiyi şu an için görebilmiş değildir. Öyle ki profesyonel olarak yapan sadece 2 kişi vardır. Ve bu adrestedirler.
Korkutucu gelebilir ya da sakatlanma riski yüksek denilebilir. Fakat bu sporun içinde olanların belirttiği üzere sakatlanma ihtimaliniz yolda yürürkenki sakatlanma ihtimalinizden daha azdır. Çünkü yeteneklerinizi, sınırlarınızı keşfetmişsinizdir. Neler yapabileceğini bilmek insana güven vermektedir.
"Aslında Le Parkour her zaman vardı. Biz buna sadece bir isim verdik.Bizim yarattığımız bir şey değil. Biz sadece onun varlığını bulduk.Taş devrinden beri Le Parkour vardı. Avlanmak kaçmak veya kovalamak için insanlar koşturuyorlardı..." Sebastian Foucan


250px Daniel Ilabaca

Parkourcu Daniel Ilabaca


Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Temmuz 2013 14:09

Benzer Konular

3 Ağustos 2015 / _EKSELANS_ Genel Galeri