Arama

Tyrone Johnson & Tandy Bowen / Cloak & Dagger

Güncelleme: 30 Kasım 2011 Gösterim: 4.870 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Şubat 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tyrone Johnson & Tandy Bowen / Cloak & Dagger

Dagger'ın Güçleri
Sponsorlu Bağlantılar
Dagger her canlıda bulunan yaşam enerjisine benzer bir gücü kullanabilir. Bu güçler bir tür psişik ışık enerjisi gibidir. Aynı zamanda vücudunu ışık benzeri bir auraya dönüştürebilir.

Cloak'ın Güçleri
Cloak tamamen karanlığın olduğu bir boyuta geçit açabilir. Kendini ve başkalarını bu karanlık boyuttan geçirerek bir yerden başka bir yere ışınlayabilir. İnsan biçimindeki bir gölge gibi olduğundan objelerin içinden geçebilir, fakat istediği zaman maddesel biçime kavuşabilir. Cloak geçit açtığı karanlık boyut nedeniyle sürekli bir tür açlık duyar. Bu karanlık boyuta çektiği kişilerin yaşam enerjileri onun bu tuhaf açlığını bastırmaktadır. Cloak burada insanları öldürecek kadar tutmaz. Onun açlığını Dagger'ın gücünün yarattığı ışık bastırabilir. Cloak çok uzun süre beslenmezse zihinsel ve fiziki acı çekmeye başlar ve giderek çıldırır.
Tyrone Johnson Güney Boston'ın varoş mahallelerinden birinde büyüdü. Kekemelik sorunu yaşıyordu, fakat buna rağmen derslerinde çok başarılı bir gençti. Bir gün arkadaşı Billy ile birlikte markete giderken marketin soyulmakta olduğunu gördüler. Hırsız kendisini takip eden kasiyeri vurdu. Billy olay yerinde olduklarından kendilerinin hırsızlıkla suçlanmalarından korkarak kaçmaya başladı. Oraya geç varan bir polis hırsız sandığı Billy'i durdurmaya çalıştı. Tyrone olanları anlatmaya çalıştı ama kekemelik sorunu buna engel oldu. Polis Billy'i vurdu. Arkadaşının ölümü ve hırsızlıkla suçlanmaktan korkan Tyrone oradan kaçtı ve New York'a giden bir otobüse bindi.
Tandy Bowen Cleveland'ın gözde semtlerinden birinde zenginlik içinde büyüdü. Gerçek babası ruhsal huzura kavuşmak için Hindistan'a gitti. Bir model olan annesi kariyeri uğruna kocası ve kızını boşlayınca kocası onu terketti. Babasının onları terk edişine üzülen Tandy ise annesi Phillip Carlisle ile evlenince üvey babasını kabullenmeyi reddetti. Evde sevilmediğini hisseden Tandy kendinden yaşça büyük bir oğlana ilgi duydu. Oğlan üniversiteye gitmek için şehirden ayrılınca Tandy de evden kaçıp New York'a gitti. Otobüs garında indiğinde beş parasız durumdaki Tyrone onu farketti. Tyrone kolay lokma bulduğu kızı soymaya kalkışacaktı, fakat başka bir hırsızın kızın çantasını çaldığını gördü. Hırsızı izledi ve çantayı ele geçirip Tandy'e geri verdi. Tandy ona teşekkür etmek için yemek ısmarladı. Yemek yerken ikisi de birbirlerine neden evlerini terkettiklerini anlattılar.


Tandy ve Tyrone restauranttan çıktıklarında bir grup adam onlara gece kalacakları bir yer teklif ettiler. Tandy saf bir şekilde teklifi kabul etti, fakat sokaklardaki tehlikeler konusunda daha bilgili olan Tyrone kızı yalnız bırakmamak için onunla birlikte gitti. Bu adamlar aslında Simon Marshall adlı bir kimyager için çalışıyorlardı. Adamlar Tyrone'u etkisiz hale getirdi ve iki genci Marshall'ın Ellis Adası'ndaki gizli laboratuvarına götürdüler. Marshall sokaklardan kaçırdığı gençleri kendi geliştirmiş olduğu bir uyuşturucu için kobay olarak kullanıyordu. Bu deneylerde hayatta kalıp oradan kaçmayı başaran sadece Tandy ve Tyrone oldu.
Manhattan'a yüzerlerken Tyrone kendini karanlıklar içinde buldu, Tandy ise bir ışık gibi parlamaktaydı. Tyrone ona doğru yüzdü ve ona ulaştığında Tandy'nin ışığının kendi karanlığını etkisiz hale getirdiğini gördü. Kıyıya ulaştıklarında Tandy sinir krizi geçirmekteydi, Tyrone ise garip bir dönüşüm geçirdiğini keşfetmişti. Kısa süre sonra Marshall'ın adamları kaçakların yerini buldular. Tyrone adamları giydiği büyük bir cübbe ile sararak karanlığa gönderdi. O sırada Tandy de kendine gelerek adamlara içgüdüsel bir şekilde oluşturduğu ışık-bıçaklarını fırlatmaya başladı. Marshall iki genci süper güçlere sahip kişilere dönüştürmüştü. Cloak ve Dagger olarak anılmaya başlayan Tyrone ve Tandy onları kaçıran Marshall ve adamlarını bularak öldürdüler. Daha sonra kendi başlarına gelene benzer şeylerin sokaklarda yaşayan başka insanlara da olmasını engellemek için mücadele etmeye başladılar. Bu yeni hayatlarının ilk döneminde sık sık Örümcek-Adam ile karşılaştılar.
Tandy birkaç kere tek başına yaşamaya kalkıştı fakat her seferinde Tyrone'un yanına döndü, çünkü Tyrone'un onu seven tek kişi olduğuna inanmıştı.


İçindeki karanlık gitgide artınca Cloak kontrolden çıktı ve karşılaştığı tüm suçluları karanlığına çekmeye kalkıştı. Dostu için üzülen umutsuz durumdaki Dagger'a yardım edenler Black Widow, Daredevil, Dr. Strange (bakınız: Diğerleri sitesi), Moon Knight (bakınız: Avengers sitesi) ve Shang-Chi oldu. Dr. Strange tarafından karanlık boyuta gönderilen Daredevil, Black Widow ve Moon Knight burada aslında Nightmare adındaki bir iblisin Cloak'ın kontrolünü ele geçirdiğini gördüler. Bu sırada Dagger ise Cloak ile normal boyutta mücadele ediyordu. Cloak tamamen açlığına kapılıp iyice kontrolden çıkınca Dagger'a tüm ışık enerjisini ona yönelttirmekten başka seçenek bırakmadı. En iyi dostu için büyük bir sevgi duyan Dagger onu karanlığından arındırıp Marshall'ın deneyi ile değişmeden önceki normal haline dönüşmesini sağladı. Böylece bir zamanlar Tyrone'a hakim olan karanlık artık Dagger'a geçmiş oldu. Dagger yeni elde ettiği karanlık güçleri önceden sahip olduğu aydınlık güçlerle dengeledi.

Kaynak: geocities.com

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Tyrone Johnson & Tandy Bowen / Cloak & Dagger nereli hayatı kimdir.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2011       Mesaj #2
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Tyrone Johnson & Tandy Bowen / Cloak & Dagger Resimleri

Sponsorlu Bağlantılar
25cloakanddagger1

Sasuke Uchiha - avatarı
Sasuke Uchiha
Ziyaretçi
30 Kasım 2011       Mesaj #3
Sasuke Uchiha - avatarı
Ziyaretçi
Dagger Statue by diablo
Clock&ampDagger
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.