Arama

Bahreyn ve Bahreyn Tarihi

Güncelleme: 25 Nisan 2011 Gösterim: 3.194 Cevap: 1
Miriel - avatarı
Miriel
Ziyaretçi
2 Kasım 2006       Mesaj #1
Miriel - avatarı
Ziyaretçi
Bahreyn resmi adıyla Bahreyn Krallığı, Asya'da, Basra Körfezi'nde yer alan karadan komşusu olmayan bir ada ülkesidir. Bahreyn'in güneydoğusunda Katar, batısında Suudi Arabistan yer alır. Kuzeybatıdan, Kral Fahd Geçidi ile Suudi Arabistan'a bağlanmıştır. Katar-Bahreyn Arkadaşlık Köprüsü şu an planlamaktadır ve Katarla Bahreyn'i birbirine bağlayacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar
Coğrafya
Bahreyn, 36 adadan oluşur ve toplam yüzölçümü 706 km²'dir. Bahreyn adası bu yüzölçümün %85'idir. Diğer adalardan büyük olanlar (Hawar takımadası, Muharraq, Umm Na'san, Sitra) Bahreyn'e geçitlerle bağlı olup diğerleri küçük adacıklar ve mercan resifleridir. Ülke topraklarının büyük kısmı çöldür, çok az bir alan sulu tarımda kullanılmaktadır. En yüksek nokta Jebel Dukhan (Duman Dağı) denizden 137 m. yüksekliktedir.

Demografi
Bugün itibariyle nüfusun 3'te 1 kadarı Bahreyn'e gelen göçmen ve çalışma amaçlı yabancılardan oluşmaktadır. Bunlar genelde İranlı, Güney ve Güneydoğu Asyalı'dır.

Ekonomi
Ekonomisi büyük ölçüde petrole dayalıdır. Ayrıca oldukça gelişmiş iletişim ve ulaşım imkanlarıyla, Körfez'de iş yapan çok-uluslu firmalar için önemli bir merkezdir.
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
25 Nisan 2011       Mesaj #2
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
(Ar.: al-Bahrayn, İng.: Bahrain), İran Körfezi'nde bir Arap devleti. Katar Yarımadası ile Suudi Arabistan'ın al-Hasa kıyıları arasındaki sığ körfezde, 33 ada üzerinde kurulmuştur. Yüzölçümü 670 km2'dir. 598.000 olan nüfusun yarıdan çoğu Manama, Muharrak ve İssa'da yaşar. Karşısındaki Hasa kıyıları gibi, yeraltı suları bakımından zengindir ve bazı kesimlerinde sulamayla tarım yapılabilir. Petrolün bulunmasından önce başlıca ekonomik etkinlik balıkçılık ve inci istiridyesi avcılığıydı. 1932'de Bahrain Petroleum Company üretime geçti. Manama'nın 25 km. güneybatısında Awali yataklarının yıllık ortalama üretimi, 1,5-2 milyon tondur. 1507-1602'de Portekiz, 1602-1783 arasında da İran işgalinde kalan adalar, bu son tarihte bir Arap ailesinin yönetimine geçti (Ahmet bin Halife). 1820'de İngiltere'nin himayesi kabul edildi. Bu himaye 1971'de tam bağımsızlığa kavuşmasına kadar sürdü. Devlet ve hükümet başkanı 1961'den bu yana Şeyh İsa bin Selman el Halife'dir.

Sponsorlu Bağlantılar
Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi & MsXLabs

Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....

Benzer Konular

29 Eylül 2014 / Misafir Soru-Cevap
6 Ekim 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
10 Ağustos 2017 / ThinkerBeLL Ekonomi
7 Mayıs 2014 / _EKSELANS_ Mimarlık