Arama

Tuvalu ve Tuvalu Tarihi

Güncelleme: 18 Ocak 2013 Gösterim: 11.710 Cevap: 2
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
18 Eylül 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
Tuvalu ve Tuvalu Tarihi

Sponsorlu Bağlantılar
Tuvalu, Büyük Okyanus'ta, dokuz adet mercan adasından oluşan Polinezya ülkesidir. Avustralya ve Hawaii'nin arasında bulunmaktadır. Komşu ülkeleri Kiribati, Samoa ve Fiji adaları olan Tuvalu. 26 kilometre karelik bir yüzölçümüne sahip olan Tuvalu, dünyada Vatikan, Monako ve Nauru'dan sonra en küçük ülkedir. Vatikan'dan sonra ise en az nüfusa sahip ikinci bağımsız ülkedir. Ayrıca, Birleşmiş Milletler'e üye olan en az nüfuslu ülkedir.
Küresel ısınma nedeniyle deniz seviyesinin yükselmesi, başkenti deniz seviyesinden sadece 5 metre yüksekte olan Tuvalu için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Eğer küresel ısınma nedeniyele sıcaklık 1 derece daha artarsa, Tuvalu sulara gömülecektir. Tuvalu halkı şimdiden Avusturalya ve Yeni Zelanda'ya göç etmektedir.


Adaları

  • Funafuti
  • Nanumaya
  • Nanumea
  • Nui
  • Niutao
  • Niulakita
  • Nukufetau
  • Nukulaelae
  • Vaitupu
Kaynak :Vikipedi
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
14 Mayıs 2009       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Tuvalu
MsXLabs.org & Temel Britannica
Konumu
Sponsorlu Bağlantılar
maptuvalu5b15d

Tuvalu, Büyük Okyanus'ta, Avustralya' mn 4.000 km kuzeydoğusundaki dokuz ada­dan oluşan bir ülkedir. Adaların toplam yüzölçümü 26
km²'dir.
İnce uzun biçimli mercan atolleri olan adaların iklimi sıcak ve nemlidir. Sıcaklık 26°C ile 32°C arasında değişir. Adalardaki yabanıl hayvanlar arasında kertenkele, kap­lumbağa, orkinos, yengeç ve uçanbalık sayıla­bilir. Adaların verimsiz topraklarında çok az bitki yetişir. Bu nedenle başlıca ekonomik etkinlik balıkçılık ve turizmdir. Hindistance­vizi plantasyonları, posta pulu satışı ve gele­neksel el sanatı ürünleri de ada halkının gelirine katkıda bulunur. Tuvalu halkı Polinezyalı'dır.
Avrupalılar'ın 18. yüzyılda ve 19. yüzyıl başlarında keşfettiği bu adalar, 1916'dan baş­layarak Gilbert Adalan ile birlikte Gilbert ve Ellice Adalan Kolonisi adı altında bir İngiliz sömürgesi olarak yönetildi.
Sömürge, iki ada grubu arasında uzun süren bir rekabetten sonra 1976'da ikiye bölündü ve Ellice Adaları'nın yeni adı Tuvalu oldu. 1978'de bağımsızlığını kazanan Tuvalu' nun başkenti Funafuti Adası üzerindeki Fongafale'dir. İngiliz Uluslar Topluluğu üyesi olan ülke, meşruti monarşiyle yönetilir.
Tuvalu Bayrağı
800pxflagoftuvalusvg

Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
18 Ocak 2013       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
TUVALU
MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi

Büyük Okyanus'un ortasında 8 atolden oluşan takımadalar ve bu takımadalar üzerinde kurulu bulunan devlet. İngiliz Uluslar Topluluğu üyesi olan Tuvalu'nun yüzölçümü 26 km2, nüfusu 9.100, başkenti Fongafale'dir. Resmî dili İngilizce (Tuvalu dili de konuşulur), dini Protestandır. Daha önce İngiliz sömürgesi olan Tuvalu 1978'de bağımsız oldu. Halkı balıkçılıkla geçinir. Ayrıca kopra (kabuğundan çıkarılmış, kurumuş ve yağı çıkarılmak üzere öğütülmeye hazır durumda olan hindistancevizi bademi) ihracatıyla da ünlü olan Tuvalu'nun eski adı Ellice Adaları'dır.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

29 Eylül 2014 / Misafir Soru-Cevap
6 Ekim 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
10 Ağustos 2017 / ThinkerBeLL Ekonomi
15 Kasım 2006 / kompetankedi Taslak Konular
7 Mayıs 2014 / _EKSELANS_ Mimarlık