Arama

Webmaster

Güncelleme: 19 Nisan 2013 Gösterim: 3.544 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Ekim 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Webmaster internet sitesi yapan kişidir. İngilizcedeki master kelimesi bu terimde uzman anlamında kullanılmaktadır. Maddi kazanç için değil hayır için bu işi yapanlar kendilerine webservant derler.

Sponsorlu Bağlantılar
Webmaster'lar, web teknolojileri ile ilgilenen ve onları üreten kişilerdir. İnternet Sitesi ve İnternet Programları yapan kişilerdir. Sitenin daha çok programlaması ile ilgilidirler. Sitenin tasırımları ile webtasarımcılar ilgilenirler. Site içerikleri ile ise site yöneticiler admin, moderatorlar ilgilenirler.

Küçük sitelerin webmaster'ları genelde sahipleriyken, büyük sitelerde webmaster bir çeşit koordinatördür. Bu işi tam zamanlı bir iş olarak yapan insanlar olduğu için, bir meslek olarak kabul edilebilir.

Webmaster'ların Kullandıkları İnternet Dilleri
ASP -> Microsoft'un geliştirdiği bir teknolojidir.

.NET ->Microsoft'un geliştirdiği bir teknolojidir.

PHP ->Web programlama dilidir.

JavaScript -> Bir script dilidir.

HTML ->Web İşaretleme Dilidir.

ColdFusion ->Bir web programlama dilidir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
we come one - avatarı
we come one
Ziyaretçi
24 Aralık 2007       Mesaj #2
we come one - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar,

Sponsorlu Bağlantılar
Uzun zamandır kıl olduğum bir konuyu sizinle tartışmak istiyorum. Şimdi bildiğiniz gibi piyasada bir "Webmaster aranıyor…WEBMASTER’ım..." kavramı almış başını gidiyor..Firmalar özellikle ilanlarında Webmaster Arıyoruz! Şunları bilen bunları bilen vs.. gibi...

Peki Web Master Nedir ? Kaçımız biliyoruz bu kavramı ?

Arkadaşlar Webmaster'lık kolay şey değildir. Birşeyin altına Webmaster yazıyorsanız farkında olmadan bir sürü yükümlüğü almış olursunuz..

Webmaster ( Web efendisi ) demek bir sayfayı ( yada projeyi) sıfırdan yani, dokümanların hazırlanmasından,düzenlenmesine, resimlerin eklenmesine,taslağının hazırlanmasına, kodlarını yazılmasına, optizime edilmesine, gerekli değişikliklerin yapılmasına yani anlayacağınız bir sitenin her şeyi üzerinde profesyonel olarak hakim olan kişilere denir. Ki kurslara da gittiğinizde webmaster sertifikası alabilmek için öncellikle diğer 4 konu hakkında sertifika almak zorundasınız. Bir webmaster olmazsa olmaz çok iyi derecede HTML bilgisine sahiptir, CSS’lere hakimdir, OPTİMİZASYON konusunda uzmandır, ARAMA MOTORLARININ ciğerini bilir, DİNAMİK SİTESİ YÖNETİMİNİ iyi bilir, ÇOK İYİ GÜVENLİK BİLGİSİ vardır, VERİTABANLARINA aşinadır, RENKLERİ iyi bilir, TASARIMDA yeteneklidir.... Yani basitçe nasıl ki Grafiker ayrı bir şey, Art Director ayrı bir şey buda öyle.....

Sonuç Web Master aşağıda adı geçen tüm birimlerin işini tek başına yapabilen ( Profesyonelce yapabilen ) KİŞİDİR!!!!

1. Web Publisher ( Web Yayımcısı )demek ise tüm çalışmaları bitmiş sitenin, ftp ile yüklenmesi, onun hayata geçirilmesi ve yayınlanmada karşılaşılacak sorunları çözmek igibi konular ile ilgilenir. Ortaya çıkan sorunları ise birazdan bahsi geçecek kişiye rapor ederek gerekli düzenlenmelerin yapılmasını sağlar.

2. Web Designer ( Tasarımcı ) bir sitenin görsel unsurlarını, tablolarını, yerleşimini, Flash, Gif. vb görsellerini hazırlayan kişidir. Müşterinin isteğine göre kendi yeteneğini de ortaya koyarak göz alıcı çalışmalar yapar. OPTİMİZASYON nedir çok iyi bilir, GRAFİK ve ANİMASYON programlarına hakimdir, RENK onun için SOYADI gibidir, FONTLAR konusunda uzmandır, KONSEPT'i vardır, PROGRAMCIYA kolaylık sağlayacak TEKNİK BİLGİYE sahiptir ve ona göre TASARIM YAPAR....Yani bir nevi dijital grafikerdir..

3. Web Programmer - Coder ( Web Programcısı ) nerdeyse en zor işlerden birini yapar, sitenin tüm arka plan KODLARINI ve UYGULAMA SCRPITLERİNİ bu arkadaş yazar, KONUSUNA HAKİMDİR, PHP,ASP,JAVA,JSCRIPT,NET uygulamalarından herhangi birine yada hepsine, MYSQL,MSSQL,ACCESS,POSTGRESQL gibi veritabanları AVCUNUN İÇİ gibi iyi bilir. GÜVENLİK KONUSUNDA bilgilidir, HAZIR KODLARI anlayabilecek kadar ve ÇÖZÜMLEYECEK kadar bilgisi vardır. Site tasarımına uygun CSS koldarın yazabilir, HTML konusunda UZMANDIR....

4. Web Editor ( Düzenleyici ) aslında şu an piyasada ki arkadaşlara denebilir ( bu gerçeği kabul eden onlarca arkadaşım var ), editörler genellikle, şirketlerin bilgi işlem departmanında ki arkadaşlardır, bu kişilere şirket tarafından sanki çok az işleri varmış gibi birde web işini verirler, genellikle hazır Templateleri düzenler, kodlarda ufak tefek değişiklik yaparlar, gerçekte WEB EDİTÖRLERİ WEB MASTER kadar bilgi sahibidir. Çünkü en son aşamada 1 yıllık tüm değişiklik ve GÜNCELLEME işlerini bu arkadaşlar yaparlar.
serkanfb - avatarı
serkanfb
Ziyaretçi
19 Nisan 2013       Mesaj #3
serkanfb - avatarı
Ziyaretçi
Genel olarak Webmaster nedir?
MsXLabs.org

Webmaster Türkçede ki karşılığı uzman anlamına gelmektedir.Web sitesini yayın hayatında kusursuz çalışabilmesi için devamlı çözümler üreten, geliştiren ve web sitesinde yer alan problemleri çözebilen ve devamlı olarak web sitesiyle ilgilenen bir programcıdır. Webmasterler ayrıca güncel web scriptlerinde eklentiler üretebilen (wordpress, vbulletin, smf vs.) ve özgün script yazmak konusunda ise işine hakim bir program yazılımcısıdır. Webmasterler ile web tasarımcılar ayrıdır. Webmasterler sitede tasarım yapmazlar, yapılan tasarımları websitesine uyarlamak için kodlama yaparlar, ayrıca bu işi ücretsiz olarak yapan kişilere Webservant denir.. Bir webmaster programlamada; php, asp ve veritabanı dilinde; mysql, mssql dillerinden en az 1 tanesine sahip olmak zorundadır.

webmaster

Webmaster web sitesi geliştiren kişidir. İngilizcedeki master kelimesi bu terimde uzman anlamında kullanılmaktadır. Maddi kazanç için değil hayır için bu işi yapanlar kendilerine Webservant derler. Webmasterlar, bir şirkete bağlı olarak ya da bağımsız çalışabilirler. Kendi tercihleridir. Webmaster'lar, web teknolojileri ile ilgilenen ve onları üreten, web sitesi ve web uygulamaları geliştiren kişilerdir. Sitenin daha çok programlaması ile ilgilidirler. Sitenin tasarımı ile web tasarımcılar ilgilenirler. Site içerikleri ile ise site yöneticileri ilgilenirler. Kodlamaları hayal güçleriyle alakalıdır. Webmasterlar .php veya .asp gibi bir programlama dilinin yanı sıra mysql, mssql gibi veritabanlarının en az bir tanesine hakim olmak zorundadır. Küçük sitelerin webmaster'ları genelde sahipleriyken, büyük sitelerde webmaster bir çeşit koordinatördür. Bu işi tam zamanlı bir iş olarak yapan insanlar olduğu için, bir meslek olarak kabul edilebilir. , Bir web sitesinin yönetimini üstlenen kişiye "Webmaster" adı verilir. Webmaster'ın görevi Web sitesininin tasarımını yapmak ve "çarpıcıcığını" korumaktır. Günümüzde bu işi tek bir kişinin yapması çok zordur. Bunun için genelde bir web sitesini birden çok kişi "takım" ruhuyla ayakta tutar.

Kaynak»Webmasterkurdu.com
Son düzenleyen _Yağmur_; 24 Nisan 2013 12:11 Sebep: Aktif linkler

Benzer Konular

27 Kasım 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap