Arama

Limp Bizkit

Güncelleme: 7 Şubat 2008 Gösterim: 12.981 Cevap: 7
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Limp Bizkit
Ad:  lb.jpg
Gösterim: 367
Boyut:  67.1 KB

Sponsorlu Bağlantılar
Hard rock ve hip-hop müziğinin birleşimini en iyi şekilde yansıtan Limp Bizkit grubu, halk sınıfından gelme denizci bir aileden olan ve 14 yaşından beri rap yazan dövmeci Fred Durst'un önderliğinde 1994'te Florida'da oluştu. Daha sonra gitarist Wes Borland, bas gitarist Sam Rusers, baterist John Otto ve eski patronları iflas ettiğinde gruba yardım eden DJ Lethal'ın de katılımıyla grup 1996'da sayıca çoğalma gösterdi.
Limp Bizkit, "Chocolate Starfish" ve "Hot Dog Flavored Water" ile daha önce hiç ulaşamadıkları kadar büyük bir başarı yakaladılar. İki ayrı şekilde sunulması gereken bir şarkıyla birlikte toplam 13 şarkıdan fazla bir repertuarla son dört yılın rock dünyasını altüst eden 5 kişilik grup, şimdi daha derin, daha yoğun ve daha önce yapılan tüm albümlerden daha etkileyici olan üçüncü albümleriyle müthiş bir dönüş yaptılar.
Grubun gitaristi Wes Borland, bunu bir çeşit birleşim olarak yorumluyor. Bu albümün "Significant Other" ve "Three Dollar Bill Y'all"un birleşimi olması nedeniyle grup için üçüncü bir basamak olma özelliğini taşıyor. Three Dollar Bill'in etkilerinin daha çok görüldüğü fakat daha olgun ve daha iyi bir şekilde odaklanılmış bir eser olarak yorumlanıyor.
John Otto, "Bu biziz, fakat farklı yanlarımızla..." diyerek fikrini belirtiyor.
"Chocolate Starfish"; grubun gelişimini, olgunlaşmasını sağlamış, dünyanın en farklı, en popüler ve zaman zaman tartışılan gruplarından biri olmasının getirdiği güven duygusunu açığa çıkarmıştı.
Büyük bir iftiharla, Borland, "İnsanlar bu albümden korkuyor" diyor. Ne de olsa bir tehlikenin iması, her zaman rock'n roll'un lideri olmuştur.
Durst, Otto, Borland, basçı Sam Rivers ve DJ Lethal'ın sezgilerinin çarpışması sonucu tamamen döneme damgasını vuran ve aynı çatı altında daha önce hiç denenmemiş akorlar ve cambazlıklardan (!) oluşan bir sentez meydana geldi.
George Michael'in hit şarkısı "Faith" ve 1998 yılındaki Ozzfest Listesi'ndeki meşhur tuvalet sahnesi teklifiyle 1997 yılında çıkan "Three Dollar Bill, Y'all" albümü, Limp Bizkit'e "Platin Ev'in" (Platinium House) yolunu gösterdi.
Fakat Limp Bizkit, tahtına geçerek yükselişini 1999'da piyasaya çıktığı anda moda olup, Billboard Top 200'de birinciliğe kadar yükselen ve ilk haftasında 634.874, toplamda 6 milyon satan şaheseri "Significant Other" ile gerçekleştirdi.
Yeni albümlerini bir çok aktivite takip etti. "1999 Family Values Tour"'a damgasını vuran Woodstock'99'da Roma ve New York'ta icra edilen "Break Stuff", "Nookie" ve "Rearranged" ile büyük başarı yakaladılar.
Durst, "Nature's Cure" ve "Rent" adlı filmlerin yönetmenliğine talip oldu. Rivers ise 2000 "Orville H. Gibson Guitar Awards"'ta en iyi rock basçısı ödülünü aldı.
Limp Bizkit üyeleri, "Chocolate Starfish"'in üzerinde çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda "Görevimiz Tehlike 2"'nin film müziği üzerinde çalışmaya başlayıp, yeni albümlerinde de yer alan "Take A Look Around" ile o yaza damgasını vuran şarkıyı oluşturdular.
"Chocolate Starfish"'in anahtar sözlerinden bazıları; "daha büyük", "daha sert", "daha ağır" ve "daha korkunç" idi.
Otto, "Birçok iyi melodi var ve her bölüm oldukça akılda kalıcı" diyor ve ekliyor:
"Bu yeni ve oldukça melodik müziğin içinde birçok değişik tını var. Yalnızca müziği dinleyebilirsiniz fakat vokallerin öne çıkması ve Lee'nin tüm DJ'lik performansını göstermeye başlamasıyla o korkunç, öldürücü (!) seviyeye ulaşıyoruz."

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
1 Mart 2007       Mesaj #2
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
limp bizkit 04

Sponsorlu Bağlantılar
magnet90 - avatarı
magnet90
Ziyaretçi
29 Nisan 2007       Mesaj #3
magnet90 - avatarı
Ziyaretçi
artist 68
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
22 Ocak 2008       Mesaj #4
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
805yj5

Nu metal’in kurucularından olan Amerikalı rock grubu Limp Bizkit, 1994 yılında Florida’da vokalist Fred Durst, bas gitarist Sam Rivers ve Rivers’ın kuzeni davulcu John Otto tarafından kuruldu. Bir süre sonra gitarist Wes Borland da gruba katılırken grup, iki yıl sonra demosunu Korn elemanlarına ulaştırdı ve kısa süre sonra Flip/Interscope plak şirketiyle anlaşarak, 1997 yılında, ilk albüm “Three Dollar Bill, Yall$”u piyasaya çıkardı.

Aynı yıl Korn’un ‘Family Values Turnesi’ne katılarak popülerliklerini arttıran Limp Bizkit,
1999 yazında, beklenilen 2. albüm “Significant Other”ı piyasaya sürdü ve Billboard 200 listesinde bir numaraya tırmanarak, “Nookie” adlı şarkıları sayesinde tüm Dünya’da tanındı. “Nookie,” hem rock hem rap listelerini altüst ederken, albümden üç single daha aynı anda piyasaya sürüldü; “Break Stuff,” “Re-Arranged,” ve “N 2 Gether Now.”

1999 yılında düzenlenen Woodstock 99’da sahneye çıkan Limp Bizkit, olaylı geçen konserde, seyircileri kışkırtmakla suçlandı. 2000 yılı sonundaysa, 3. albüm “Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water” piyasaya çıktı ve ilk haftada bir milyondan fazla satarak, dünya çapında 12 milyon kopya satış rakamına ulaştı. Albümün ilk iki single’ı “My Generation” ve “Rollin’” aylarca listelerde kaldı.

2001 yılında, gitarist Wes Borland, kendi grubu “Big Dump Face”e daha fazla vakit ayırabilmek için Limp Bizkit’ten ayrıldığını açıkladı. Geçici gitaristlerle çalan grup, 2002 yılında, yoluna Snot’un gitaristi Mike Smith ile devam etme kararı aldı. 2003 yılında “Results May Wary” adlı 4. albüm yayınlandı ve 3. albümden çok daha düşük bir satış rakamına ulaştı. The Who’nun “Behind Blue Eyes” cover’ı “Gothika” adlı filmin soundtrack’inde kullanıldı ve albümün en popüler şarkısı bu cover oldu.

2004 yılında Wes Borland gruba geri dönerken, Limp Bizkit, 2005 yılında, 5. albüm “The Unquestionable Truth (Part 1)”i yayınladı. Billboard’da 24. sıraya yükselebilen albüm, gruba beklenen başarıyı getiremedi ve grup 2005 yılı sonunda 17 şarkıdan oluşan bir “Greatest Hitz” albümü piyasaya sürdü.

2005 yılından beri grup üyeleri kendi projeleriyle ilgilenirken aynı zamanda bazı üyeler Rob Zombie’nin albümünün kayıtlarında sanatçıya yardım ediyor. Grubun lideri Fred Durst internet üzerinden yaptığı açıklamada yeni albüm “The Unquestionable Truth (Part 2)”nun kayıtlarına başlandığını belirtirken, aynı zamanda yönetmenliğini yaptığı “The Education Of Charlie Banks” adlı filmin de müjdesini verdi.





Ayrıca "FAİTH" isimli şarkıları sırf o dehşet verici sesi duymak için kesinlikle ama kesinlikle dinlenmeli..Msn Grin


TheLastRocker - avatarı
TheLastRocker
Ziyaretçi
5 Şubat 2008       Mesaj #5
TheLastRocker - avatarı
Ziyaretçi
bence cok gereksiz bir grup. yani neden limp bizkite metal diyolar ki.uzaktan yakında bi alakası yoqq. linkinparka metal derim ama buna demem.ayrıca limp bizkit nu-metal grubu degildir rapcore dur yani boyle diyolar acıkcası benım ıcın sadece sıradan bir rap grubu. bitane klibini seyrettim uyy seyretmez olaydım. oda ne bee.zencinin biriyle resmen rap yapıolar.bide yanında nu-metal yazıodu en cok ona deli oldum...
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
5 Şubat 2008       Mesaj #6
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
TheLastRocker adlı kullanıcıdan alıntı

bence cok gereksiz bir grup. yani neden limp bizkite metal diyolar ki.uzaktan yakında bi alakası yoqq. linkinparka metal derim ama buna demem.ayrıca limp bizkit nu-metal grubu degildir rapcore dur yani boyle diyolar acıkcası benım ıcın sadece sıradan bir rap grubu. bitane klibini seyrettim uyy seyretmez olaydım. oda ne bee.zencinin biriyle resmen rap yapıolar.bide yanında nu-metal yazıodu en cok ona deli oldum...

Limp Bizkit gibi Nu-Metal'in öncü gruplarından hatta en önemli temsicilerinden birine "Nu-Metal grubu değil" demen oldukça ilginç gerçekten..
Hele hele "sıradan bir rap grubu" demen çok daha ilginç..
Evet yaptıkları parçalarından bazıları rapcore'a yakın ama buna bakarsak senin metal grubu dediğin ve gerçekten de tek kelimeyle süper bir grup olan Linkin Park ve hatta Disturbed bile bu sınıfa girer..
Birkaç şarkılarının rapcore'a yakın olması demek bunların rapcı oldukları anlamına gelmez kaldı ki alakaları yok..
Bence diğer şarkılarınıda dinlemelisin..Msn Wink
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
7 Şubat 2008       Mesaj #7
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
Limp Bizkit - Faith


volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
7 Şubat 2008       Mesaj #8
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Limp Bizkit bir ABD'li rapcore grubudur. Southern Rock'ın doğum yeri olarak da bilinen Florida'nın içlerinden Jacksonville'in derinlerinden çıkıp gelen Limp Bizkit dostlarının yardımı, müthiş canlı performansları sayesinde buralara geldi. Grup son zamanlarda da "mainstream" müzik dünyasının dikkatlerini üzerine çekti.

1994'te solist Fred Durst, basçı Sam Rivers, davulcu John Otto ve gitarist Wes Borland'ın bir araya gelmesiyle oluşturulan grubun en büyük dostu Korn. Fred dövme yapabilme yeteneğini Korn'un üyeleri üzerinde uygularken bir dostluk başlar. Daha sonra Korn elemanlarından Fieldy ve Head, Fred'in verdiği Limp Bizkit demo kasetini kendi yapımcılarına iletirler. Bu onların House of Pain ve Deftones turlarında yer almasını sağlar. Bu aşamadan sonra gruba katılan yeni üye 1996'da House of Pain'in eski üyesi DJ Lethal'dir .Yeni bir hip-hop, heavy rock ve rap'le karışık, dikkatle ele alınmış kendilerine özgü çılgın bir sound'un sahibi grup artık tamamlanmıştır.
1997'de çıkardıkları Three Dollar Bill Y'all albümü dev bir tuvalet kabininden çıkmaları gibi ilginç sahneleri içeren şovlarının yer aldığı turlarla birlikte 1.5 milyonun üzerinde bir satış rakamına ulaştı. George Michael'ın Faith'ini kendi tarzlarında yorumlamaları daha çok duyulmalarını sağladı. İkinci albümleri Significant Other ilk haftasında yarım milyona yakın sattı.
2000 yazında Limp Bizkit'i Napster tartışmalarının ortasında gördük. Müziğin internet üzerinden paylaşımını sağlayan Napster'ın sponsorluğunda ücretsiz bir konser veren grup Metallica'nın yer aldığı tarafın karşısında yer aldı. 2000 yılında Limp Bizkit'i öne çıkaran bir diğer önemli olay da en çok satanlar arasında yer alan Mission: Impossible 2 soundtrack'inin ana parçasını kendilerine has yorumlamarıydı. "Take A Look Around", 2000 MTV Video Ödüllerinde Best Rock Video ödülünü aldı.

Ekim ayında Limp Bizkit hayranlarının dört gözle beklediği albüm nihayet çıktı : Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water. Adı pek kolay okunmayan bu albüm ilk haftasında 1 milyondan fazla satarak listelere birinci sıradan girdi. Bu albüm, aynı zamanda müzik tarihinin bir hafta içerisinde en fazla satan grubu ünvanını da Limp Bizkit'e veriyordu.

Grubun Üyeleri
Stüdyo Albümleri
Derleme albümleriRemiks albümleri