Arama

Duman

Güncelleme: 23 Temmuz 2010 Gösterim: 51.039 Cevap: 9
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Aman Aman
Nereye gider başını alıp sorarsın
Sponsorlu Bağlantılar
Kimbilir durmadan nasıl susarsın
Bilmeden boşuna atıp tutarsın
Su gibi akıp geçer zaman
Gezdin tozdun aman aman aman
Sazdın sözdün aman aman aman
Giderek üzdün bizi zaman
Yazdın çizdin aman aman aman
İncecik izdin aman aman aman
Sıraya dizdin bizi zaman
Hep kaçıp yeni bir adım atarken
Dibine kadar çileye batıp çıkarken
İçine atıp atıp yoluna basıp giderken
Su gibi akıp geçer zaman
Ad:  duman.jpg
Gösterim: 1475
Boyut:  20.7 KB
Duman
Doksanlı yıllarin başlarında müzik yaşantilarına başlayan grup elemanlarından Kaan Tangöze (Vokal) ögrenim görmek amacı ile gittiği Seattle'da müzik yaşamına devam etti ve oradayken Türkiye'de çıkarmak istediği albüm için parçalarını hazırladı. Türkiye'de bulunan grubu Mad Madame ile Saettle ve Los Angeles'da yayınlanan toplama albümlerde yer aldi. Türkiye'ye döndüğünde Blue Blues Band ile beraber çalışan Batuhan Mutlugil'i (Gitar) ve Ari Barokas (Bas Gitar) ile beraber çaldıklari Mad Madame grubuna dahil ederek DUMAN isminde şimdiki gruplarini kurdular.
Böylece DUMAN "Eski Köprünün Altında" isimli albümleri ile büyük bir dinleyici kitlesinede ulaşmayı başardı. Çoğunlukla davulcu sorunu yaşayan grup bir çok isimle beraber çalıştı ama çoğunlukla albüm ve konserlerinde Türkiye'nin en basarili isimlerinden Alen Konakoğlu (Davul) eşlik etti. Özellikle "Belki Alışman Lazım" isimli albümden sonra stüdyo ve konser çalışmaların Alen Konakoğlu DUMAN grubunun 4. ismi oldu.
DUMAN hayranlari büyük bir sabırsızlıkla beklediği, ve grubun tam bir titizlikle hazırladıkları "Belki Alışman Lazım" isimli albüm, "Eski Köprünün Altında" isimli ilk albüme göre biraz daha melankolik bir albüm. İlk albümde bulunan daha eğlenceli parçalar yerini tamamen daha hüzünlü ifadeler ve Kaan'ın sesiyle bütünleşti. Aşk, umutsuzluk ve hüzün temasi disinda "Masal" isimli parçada Adnan Menderes ve Deniz Gezmiş'in asılmalarına eleştirili bir yaklaşimda bulunmuş.
Sezen Aksu'nun daha önce seslendirdiği "Her Seyi Yak" isimli parça ise Kaan'ın yorumu ile birkez daha alışılmış bir DUMAN tadı verdi ve çıkış parçası oldu. Umarız bir sonraki albümlerini daha kısa zaman içerisinde çıkararak hayranlarını yeni bir albümle sevindirebilirler.

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
1 Mart 2007       Mesaj #2
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
duman baly 01

Sponsorlu Bağlantılar
NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
18 Aralık 2007       Mesaj #3
NihLe - avatarı
Ziyaretçi
En Güzel Günüm Gecem 1999-2006 - Duman
NR1 Müzik - 2007
Ad:  B64481DA89BB1A42A6391BB9r.jpg
Gösterim: 807
Boyut:  12.7 KB

Aralık ayının ilk yarısında yayınlanacak olan “En Güzel Günüm Gecem 1999-2006” albümü, Türk rock müziğinin en sevilen gruplarından Duman’ın geçmiş yıllarda satış listelerinde bir numaraya çıkan albümlerinden alınan, birbirinden güzel 15 şarkıdan oluşuyor.

“En Güzel Günüm Gecem 1999-2006” albümü Duman’ın en sevilen şarkılarından biri olan “Bu Akşam” ile açılıyor. Grubun yayınlanan ilk şarkısı “Köprüaltı” ve en büyük hit şarkıları, sözleri Sezen Aksu’ya ait “Her Şeyi Yak” ile devam eden albümde; Duman adının geniş kitlelerce duyulmasını sağlayan, 2002 tarihli “Belki Alışman Lazım”dan albüme ismini veren parçanın yanısıra “Oje” ve “Ah” da yer alıyor.

Grubun 2005 tarihli son stüdyo albümü “Seni Kendime Sakladım”dan albümle aynı adı taşıyan parçayla birlikte, “Yanıbaşımdan”, “En Güzel Günüm Gecem” ve “Aman Aman” da bu toplama albümde bulunuyor. Ünlü yönetmen Fatih Akın’ın ödüllü filmi “İstanbul Hatırası”nda yer verdiği “İstanbul” ile Duman konserlerinin vazgeçilmez şarkıları “Olmadı Yar” ve “Çile Bülbülüm” bu güzel albümü tamamlıyor.

NR1 Müzik, “En Güzel Günüm Gecem 1999-2006” albümü ile günümüzün en iyi rock gruplarından olan Duman’ın en sevilen şarkılarını tek bir albümde bir araya getirerek Duman hayranlarının ve tüm müzikseverlerin beğenisine sunuyor. Albümün özel baskısı ikili set halinde ayrıca yayınlanacak. Özel baskıda 15 şarkılık CD ve ek olarak, grubun bugüne kadar yayınlanmış 12 video klibinden oluşan DVD de bulunuyor.

CD
1-BU AKŞAM
2-KÖPRÜALTI
3-HER ŞEYİ YAK
4-SENİ KENDİME SAKLADIM
5-OJE
6-HAYATI YAŞA
7-BELKİ ALIŞMAN LAZIM
7-BEBEK
9-AMAN AMAN
10-AH
11-YANIBAŞIMDAN
12-EN GÜZEL GÜNÜM GECEM
13-İSTANBUL
14-ÇİLE BÜLBÜLÜM
15-OLMADI YAR

DVD-VİDEO KLİPLER
1-KÖPRÜALTI
2-HAYATI YAŞA
3-BEBEK
4-HER ŞEYİ YAK
5-OJE
6-BU AKŞAM
7-ÇİLE BÜLBÜLÜM
8-OLMADI YAR
9-BELKİ ALIŞMAN LAZIM
10-İSTANBUL
11-SENİ KENDİME SAKLADIM
12-AMAN AMAN
Alıntıdır
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Şubat 2008       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
dumanbyrainwithoutenden7
mLk - avatarı
mLk
Ziyaretçi
5 Şubat 2008       Mesaj #5
mLk - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Duman - Al beni yar
Bulutlardı yağmuru getiren
Hüznüm bulut oldu
Yağmur oldu yasak sevdamız
İnatla gurbete doğdu
Acıya büyüdü sevgiler karanlıklar kentinde
Güneşi hiç göremeden
Oynadığımız bir oyundu
Al beni yar götür
Götür buralardan
Bıktım artık hep aynı varoluşlardan
Yitirmekten yitirilmekten
Korkudan korkmalardan
Aldatmadan aldatılışlardan
Hiç almadan hep vermelerden
Al beni yar götür
Götür buralardan
Bıktım artık hep aynı varoluşlardan
Yasaktı bize sevda yaşamak
Aramızda hep birileri oldu
Aramızda hep sende oldun
Ben yalnız seninle doğdum
Al beni yar götür
Götür buralardan
Bıktım artık hep aynı varoluşlardan



ben bu şarkıyı ilk defa gördüm burda Msn Confused
boredom
SonicK - avatarı
SonicK
Ziyaretçi
10 Şubat 2008       Mesaj #6
SonicK - avatarı
Ziyaretçi

duman
dumanbyrainwithoutenden7
duman90x2bl1cq
duman eski koprunun altinda
Son düzenleyen A.Arda; 7 Nisan 2008 02:36
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
29 Haziran 2008       Mesaj #7
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
dumankulubuts1
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
28 Ağustos 2008       Mesaj #8
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
duman grup

duman1999eskikoprununaltinda9o

duman1
Son düzenleyen Blue Blood; 29 Ağustos 2008 16:09
i_ly - avatarı
i_ly
Ziyaretçi
10 Eylül 2009       Mesaj #9
i_ly - avatarı
Ziyaretçi
Duman


Duman








dum






dums

Son düzenleyen i_ly; 10 Eylül 2009 19:52 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
pink_pink - avatarı
pink_pink
Ziyaretçi
23 Temmuz 2010       Mesaj #10
pink_pink - avatarı
Ziyaretçi

duman by guewenyhar



Türk rock müziğinin son dönemdeki en kaliteli temsilcilerinden biri olanDuman’ın yolculuğu, 90’ların ilk yıllarında başladı. Sıradışı vokalleriyle büyük beğeni toplayan, grubun müziğine gitarıyla da katkı sağlayanKaan Tangöze, müziğe, 8 yaşında aldığı piyano dersleriyle başladı. Sonra ailesiyle birlikte yurtdışına taşınınca derslerini yarım bırakmış olsa da müziğe olan ilgisi hep onun yanında oldu. 14 yaşında rock müziğe ilgi duymaya başlayan Tangöze, ilgisini araştırmaya yöneltti ve bir gitar alıp akor öğrenerek kendi imkanlarıyla çalışmalarına başladı.
592duman 34


Amerika Birleşik Devletleri’nin Seattle eyaletinde Türkiye’de çıkarmak istediği albümde yer alacak şarkıları hazırlayan Tangöze, o sırada Mad Madame adını taşıyan grubuyla Seattle ve Los Angeles’ta yayınlanan bazı koleksiyon albümlerinde yer aldı.
n1216459911 65029 474

n548447949 815719 2344

Tangöze Türkiye’ye döndüğünde o sırada Blue Blues Band ile çalışan Batuhan Mutlugil ve Ari Barokas’ı gruba dahil ederek "Duman" adıyla yeni bir çıkışı müjdeledi. Mutlugil gitarda, Barokas ise bas gitarda Duman müziğinin yaratılmasına katkı sağlayacak, ayrıca geri vokallerle de Tangöze’ye eşlik edeceklerdi. Batuhan Mutlugil’in babası Batu, Blue Blues Band’in kurucularındandı. Babasının, çocukluğunda Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Beatles gibi isimlerin plaklarını çalması Batuhan’ın müziğe yönelmesinde en büyük etken olmuştu.
duman4no4thel3


Gitar ve vokal konusunda güçlü bir kadro oluşturan topluluk, uzun süre aradığı davulcuyu bulamadı. Birlikte çalıştıkları müzisyenlerden en başarılısı Alen Konakoğlu oldu ve grubun canlı performanslarında büyük oranda o sahne aldı. Albüm çalışmalarına da önemli katkılar sağlayan Konakoğlu, "Belki Alışman Lazım" isimli albümle birlikte Duman kadrosundaki dördüncü isim olmayı başardı.
thumbs20090226194301

Duman, kısa sürede müthiş bir hayran kitlesi edinerek Türk rock müziğinin en önemli gruplarından biri oldu. Yüzlerce canlı performansta ayakta alkışlanan, özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara’da üniversite gençliğinin ilgi odağı olan topluluk, gerek müziğinde, gerekse vokallerinde hissedilen özgün tarz ile rock icrasına yeni bir boyut kazandırdı. Modern rock tarzını ülkemizin kültürel arkaplanıyla ustaca birleştiren Duman grubu, "Eski Köprünün Altında" adlı ilk albüm çalışmasıyla hedeflediği dinleyici kitlesine ulaşma başarısını gösterdi.
Birbirinden güzel ve orijinal 10 parçayı içeren albümün listesinde sırasıyla "Köprü Altı", "Bebek", "Hatun", "Halimiz Duman", "Dağlar Bağlar", "Hayatı Yaşa", "Yalnızlık Paylaşılmaz", "Dönek", "İstanbul"ve "Senin Gibi" isimli çalışmalar yer alıyordu. Kayıt ve mikslerde Levent Büyük imzasının bulunduğu 1999 çıkışlı albüm, NR1 etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı.
janeriodumani3ae8


Hareketli parçaların çoğunlukta olduğu, ancak "Halimiz Duman" ve "Yalnızlık Paylaşılmaz" gibi hüzünlü parçaları da barındıran çalışmayı, daha melankolik ve olgun bir yapıya sahip olan "Belki Alışman Lazım" albümü izledi. Yine NR1 etiketi taşıyan albümün yapımcılığını Murat Akad, kayıt ve mikslerini Levent Büyük üstlendi. Stüdyo 18’de kaydedilen çalışmaya Londra’da hizmet veren Heathmans Mastering şirketinden Steve Shin de katkı sağladı. Bu kez davulda dinlediğimiz isim Cengiz Baysal oldu.
duman02 1280x800


"Belki Alışman Lazım", grubu tüm Türkiye’ye tanıtan albüm olarak nitelendirilebilir. Albümün raflardaki yerini aldığı 2002 yılına kadar grubun ulaştığı hayran kitlesi büyük bir başarı olarak değerlendirilse de bu albümle birlikte Türk rock müziğini özellikle takip etmeyen müzikseverler bile Duman’a sempati duymaya başladılar. Albümün en büyük sürprizi, Sezen Aksu’nun "Her Şeyi Yak" isimli unutulmaz parçasının müthiş yorumuydu.
Duygusal parçaların ağırlıkta olduğu, yer yer politik mesajların da kendisini hissettirdiği albümde sırasıyla "Bu Akşam", "Her Şeyi Yak", "Oje", "Kırmış Kalbini", "Masal", "Manası Yok", "Belki Alışman Lazım", "Bal", "Ah", "Elimdeki Saz Yeter Canıma", "Haberin Yok Ölüyorum" ve "Bu Akşam" adlı parçalar yer aldı.
Albümün depresif yapısını, şarkıların hazırlandığı 2 yıllık dönemde yaşadıkları olumsuz olaylara bağlayan grup elemanları, Türkiye’de sanatın geldiği, bir başka deyişle ’gelemediği’ noktadan da oldukça rahatsızlar. "Toplumun sanata eğilmesi için önce iç huzurunun olması gerekiyor" diyor grubun gitaristlerinden Ari... Ancak onlar ne ekonomik krizleri, ne de ülkede sanata olan ilginin yeterince olmamasını bahane edip uzaklaşmıyorlar işlerinden... Özgün tarzlarınıve kaliteli çalışmalarını tüm hızlarıyla sürdürüp topluma ’iyiyi’ ve ’doğruyu’ vermeye gayret ediyorlar.

29hd6

28kq4

26qi0
2003’te çıkan "Konser" albümü de özenli çalışmalarının bir eseriydi aslında. Canlı performanslarını dinleme şansı bulamayan hayranları için konser kayıtlarını bir araya getirdiler. İlk çıkan iki albümde yer alan "Bu Akşam", "Masal", "Bebek", "İstanbul", "Senin Gibi", "Oje", "Belki Alışman Lazım", "Halimiz Duman", "Her Şeyi Yak", "Yalnızlık Paylaşılmaz", "Hayatı Yaşa" ve "Köprüaltı" adlı parçaların dışında "Çile Bülbülüm", bir Özdemir Erdoğan şarkısı olan "Gurbet" ve Müslüm Gürses’in seslendirdiği "Olmadı Yar" için yaptıkları cover çalışmaları da oldukça başarılıydı.
2004 yılında çıkarmış oldukları "Bu Akşam" isimli VCD/DVD'leri ile grup Türkiye'de bir ilke imza atmış oldu. Kimsenin cesaret edemediğini onlar yaptı ve canlı performans görüntülerini hayranlarının beğenisine sundular. İzledikçe insana keyif veren o muhteşem Duman konser heyecanını tadamayan hayranları "Konser" albümünden sonra bu albümle daha büyük bir sevinç yaşadılar
24hf1

22hl8

2005 yılı yaz aylarında çıkardıkları üçüncü stüdyo albümü “Seni Kendime Sakladım”ın prodüktörü diğer albümlerde olduğu gibi Murat Akad. Albümde yer alan 12 şarkının kayıt ve mixleri de Stüdyo 18’de Levent Büyük tarafından yapıldı. Gruba davulda “Belki Alışman Lazım” albümünde olduğu gibi Cengiz Baysal eşlik etti. Ari Barokas’ın şarkıları “Aman Aman” ve “Sayın Bayan” dışında kalan tüm parçaların söz ve müzikleri Kaan Tangöze’ye ait.
46ae0



Açılışta yer alan “Özgürlüğün Ülkesi” dünya politikasını eleştiren enerjik bir punk rock şarkısı. Muhteşem balladlar “Seni Kendime Sakladım” ve “Melek”in yanı sıra, “Sen Ben” ve “Yürekten” de Duman’ın başarılı modern rock çalışmaları. Türkçe rock müziğin en önemli grubu Duman, kendine özgü tarzını “Yanıbaşımdan”, “Sadece Koklayacaktım” ve “Rüyanda Görsen İnanma” gibi şarkılarda gösterirken, “En Güzel Günüm Gecem”i ise kendilerini konserlerde yalnız bırakmayan seyircilerine hediye ediyor..
Kaan TANGOZE 1 by DumanLive


2006 Aralık ayında Kaan Tangöze ve Batuhan Mutlugil'in vatani görevlerini yerine getirme zamanı gelmişti. Grup kısa dönemde olsa bir müddet hayranlarından uzak kalmak zorundaydı. 2007 yılı şubat ayında ise grubun 4. ajanı Alen Konakoğlu (15 ay) vatani görevini yerine getirmek için ayrıldı. Mayıs ayı sonunda kısa dönem askerlikleri sona eren Kaan Tangöze ve Batuhan Mutlugil'in İstanbul'a dönmesi ile davulun başına grubun hiçte yabancı olmadığı bir isim "Cengiz Baysal" geçti ve o muhteşem konserler tekrardan başladı.
Konserlerde hayranları ile özlem gideren Duman grubu yeni albüm sinyallerinide vermeye başladı. Eminiz ki çıkacak olan yeni albümde de aynı Duman tadını bulacağız ve konserlerde onlarla çoşacağız.
Bol Duman'lı günler...


duman kaan tangoze 10

4687duman 01
Son düzenleyen ahmed; 24 Temmuz 2010 11:33

Benzer Konular

3 Haziran 2012 / Kral_Aslan Müzik tr
28 Ağustos 2008 / GÜLGECELER Edebiyat tr
24 Şubat 2009 / Misafir X-Sözlük
18 Mart 2011 / theschk Felsefe tr