Arama

Akademi (Oscar) Ödülleri

Güncelleme: 25 Şubat 2013 Gösterim: 16.629 Cevap: 16
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Ekim 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Akademi (Oscar) Ödülleri
  • Ödülü veren: Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi
  • Ülke: AmerikaBirleşik Devletleri
  • Verildiği ilk tarih: 1929
Akademi Ödülleri, bilinen adıyla Oscar, dünyada en bilinen film ödüllerinden biridir. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) tarafından 1929'da Los Angeles'da verilmeye başlandı. Törenler yılda bir kez ve çoğunlukla Şubat ayında yapılır.
Akademi ödülleri, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (AMPAS) tarafından verilir. 2007'den itibaren oy verecek 5830 üyeye sahiptir. 1311 üye sayısı ile oyuncular bu üyelerin yaklaşık %22'lik bir kısmını oluştururlar.
Sponsorlu Bağlantılar
81. Akademi Ödülleri seremonisi, Hollywood Kodak Tiyatrosu'nda 22 Şubat 2009'da yapıldı.
Bir filmin Oscar'a aday gösterilebilmesi için 40 dakikadan uzun olması, ABD-Los Angeles ili sınırları içinde en az bir sinemada paralı gösteriminin gerçekleşmiş olması ve gösterimin en az bir hafta sürmüş olması şartı aranıyor.
Akademinin tüm üyeleri kendi dallarında ödül için adaylarını önerir. Tüm üyeler En İyi Film Akademi Ödülü için oylamaya katılabilir. Böylelikle tüm dallarda adaylar belli olur. Adaylar belli olduktan sonra ödülün kimlere gittiğini belirlemek için ikinci bir oylama yapılır.


Oscar tarihinden...
Oscar ödüllerini veren Amerika Sahne Sanatları ve Bilimler Akademisi 4 Mayıs 1927 tarihinde California Eyalet Kanunları'na uygun bir biçimde kuruldu. Akademi'nin ilk 36 üyesi arasında Douglas Fairbanks ve Louis B. Mayer gibi dönemin ünlü film yayımcıları da yeralıyordu. Akademinin şimdiki üye sayısı beş binin üzerinde. Bunların arasında sanatçılar, sanat yönetmenleri ve editörler var.

Oscar Heykelciği doğuyor...

Ad:  oskar.jpg
Gösterim: 484
Boyut:  15.4 KB

Oscar Ödülleri'nin ortaya çıkışı derneğin kuruluşundan bir hafta sonraya rastlıyor. 11 Mayıs'ta toplanan Akademi üyeleri, sanatçılara bir ödül verilmesini kararlaştırdı. Metro Goldwyn Mayer'de sanat yönetmeni olan Cedric Gibbon o anda bir film makarası üzerine, elinde haçlı kılıç tutan bir şovalyenin taslağını çizdi. Bu film makarasının beş halkası, Oscar ödüllerinin verildiği beş ana dalı temsil ediyor.
Taslak, 1928 yılında George Stanley adlı heykeltıraş tarafından heykel haline getirildi. Akademi'nin sekreteri heykeli gördüğünde 'Oscar Amca'ma ne kadar çok benziyor" deyince heykelciğin adı Oscar olarak kaldı.

İlk tören Hollywood Roosevelt Oteli'nde
İlk Oscar Ödülü töreni 16 Mayıs 1929'da Hollywood Roosevelt Otel Blassom Room'da yapıldı. Gecenin biletleri 10 dolardan satıldı ve törene 250 kişi katıldı.
Oscar Ödülleri, verildiği ilk yıldan itibaren bütün dünyanın ilgi odağı oldu. Başlangıçta, ödül töreninin yapıldığı gece saat 23.00'te sonuçlar basına açıklanıyordu. 1940 yılından itibaren, bugün de hala geçerli olan zarf sistemi uygulanmaya başladı.

İlk naklen yayın

Oscar Ödül töreninin ilk naklen yayını Los Angeles Radyosu tarafından yapıldı. Törenin televizyondan naklen yayınlanmaı ise ilk olarak 19 Mart 1953'te oldu. 1966 yılında tören ilk kez renkli olarak yayınlandı. Oscar ödülleriin yayın hakkını 1971 ile 1975 yılları arasında NBC satın aldı. 1972 yılındaki 42'nci Oscar tördeni tüm dünyadaki sinemaseverlere canlı olarak ulaştırıldı.
Törenler ilk 15 yıl boyunca otellerin toplantı ve balo salonlarında yapıldı. Aradan geçen yıllar içinde katılımcıların sayısı arttıkça daha büyük salonlara taşındı.

Tören üç kez ertelendi

Oscar töreni tarihi boyunca sadece üç kez ertelendi. 1938 yıında Los Angeles'daki sel dolayısıyla tören bir hafta geç yapıldı. 1968 yılında ise Martin Luther King'e saygı dolayısıyla, 1981'de Ronald Reagan'a suikast girişimi nedeniyle 24 saat ertelendi.

Oscar Notları...
  • Yakın zamana kadar Oscar ödüllerinin dağıtım töreni için seçilen gün pazartesiydi, 2 yıl önce pazar gününe alındı.
  • Ödül töreni en son 1968 yılında kendisine tanınan 3 saatlik zaman süresi içinde tamamlandı. En uzun süren ve bu alanda rekor kıran Oscar ödül töreni ise geçen yıl yapıldı: 4 saat 2 dakika.
  • İlk olarak 1941’de Oscar kazanananların kim olduğu törenden önce açıklanmadı ve daha sonra da kapalı zarf yöntemi uygulanmaya devam etti.
  • II. Dünya Savaşı’ndaki Amerikan askerlerinin töreni dinlemesi için ilk defa 1943 yılında radyo yayınıyla törenler, dünyaya duyuruldu.
  • 1929’dan beri 2300 adet Oscar heykelciği dağıtıldı. Her Oscar heykelciği, 13 inç yüksekliğinde ve 8.5 pound ağırlığında.
  • Oscar ödül töreni, ilk olarak 1953 yılında televizyonda yayınlandı ve sunucusu Bob Hope’tu. Ödüller, 1966 yılında ilk olarak televizyondan renkli olarak yayınlandı.
  • Akademi, mesleğinin son yıllarını yaşayan çok yaşlı ya da çocuk oyunculara, sakat rollerine çıkanlara ve Amerikan toplumunu eleştiren filmlere ödül vermesiyle tanınıyor.
  • Aralıksız 4 saat süren Oscar töreninde, ödül kazananların konuşma süresi sadece 30 saniye.
  • Son olarak her yıl işi bittikten sonra katlanıp Valencia’da bir depoda tutulan, televizyondan izlerken ne kadar uzun diye düşünülen kırmızı halı üzerinde yürüyen artistler kadar meşhur.
  • Her sene 6 kişinin yan yana dizilerek açıp serdiği, sonra da rulo yapıp kaldırdığı, Akademinin malı olan halı 75.5 metre uzunluğunda.
  • İlk Ödüller
  • En İyi Erkek Oyuncu: Emil Jannings / The Last Command ve The Way Of All Flesh
  • En İyi Kadın Oyuncu: Janet Gaynor / 7th Heaven, Street, Angel and Sunrise
  • En İyi Film: Wings (Kanatlar)

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Şubat 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
2007 Oscar adayları açıklandı

Sponsorlu Bağlantılar
2007 Oscar adayları açıklandı. Altın Küre Ödülleri'ne damgasını vuran "Dreamgirls" ve "Babel", Oscar'ların da gözdesi oldu...

79. Oscar ödülleri 25 Şubat gecesi Los Angeles'daki Kodak Tiyatrosu'nda düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

En İyi Yönetmen

Alejandro Gonzalez Innariutu - Babel
Martin Scorsese - The Departed
Clint Eastwood - Letters Iwo Jima
Stephen Frears - The Queen
Paul Greengrass - United 93

En İyi Film

Babil (Alejandro Gonzales Inarritu)
Köstebek (Martin Scorsese)
Letters From Iwo Jima (Clint Eastwood)
The Queen (Stephen Frears)
Little Miss Sunshine (Jonathan Dayton, Valerie Faris)

En İyi Erkek Oyuncu

Leonardo DiCaprio - Blood Diamond
Ryan Gosling - Half Nelson
Peter O'Toole- Venus
Will Smith - The Pursuit of Happyness
Forest Whitaker - The Last King of Scotland

En İyi Kadın Oyuncu

Penelope Cruz -Volver
Judi Dench -Notes on a Scandel
Helen Mirren - The Queen
Meryl Streep - The Devil Wears Prada
Kate Winslet - Little Children

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Alan Arkin - Little Miss Sunshine
Jackie Earle Haley - Little Children
Djimon Hounsou -Blood Diamond
Eddie Murphy - Dreamgirls
Mark Wahlberg - The Departed

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

Adriana Barraza ve Rinko Kikuchi - Babel
Cate Blanchett - Notes on a Scandal
Abigail Breslin- Little Miss Sunshine
Jennifer Hudson - Dreamgirls

Diğer adaylar

-En İyi Yabancı Film: Danimarka'dan "After the Wedding", Cezayir'den "Days of Glory", Almanya'dan "The Lives of Others", Meksika'dan "Pan's Labyrinth", Kanada'dan "Water".

-En İyi Uyarlama Senaryo: "Borat" ile Sacha Baron Cohen, Anthony Hines, Peter Baynham, Dan Mazer ve Todd Phillips, "Children of Men" ile Alfonso Cuaron, Timothy J. Sexton, David Arata, Mark Fergus ve Hawk Ostby, "The Departed" ile William Monahan, "Little Children" ile Todd Field ve Tom Perrotta, "Notes on a Scandal" ile Patrick Marber.

-En İyi Orjinal Senaryo: "Babel" ile Guillermo Arriaga, "Letters From Iwo Jima" ile Iris Yamashita ve Paul Haggis, "Little Miss Sunshine" ile Michael Arndt, "Pan's Labyrinth" ile Guillermo del Toro, "The Queen" ile Peter Morgan.

-En İyi Animasyon: "Cars", "Happy Feet", "Monster House".

-En İyi sanat Yönetmeni: "Dreamgirls", "The Good Shepherd", "Pan's Labyrinth", "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest", "The Prestige".

-En İyi Görüntü: "The Black Dahlia", "Children of Men", "The Illusionist", "Pan's Labyrinth", "The Prestige".

-En İyi Ses Düzeni: "Apocalypto", "Blood Diamond", "Dreamgirls", "Flags of Our Fathers", "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest".

-En İyi Ses Kurgusu: "Apocalypto", "Blood Diamond", "Flags of Our Fathers", "Letters From Iwo Jima", "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest".

-En İyi Müzik: "Babel" ile Gustavo Santaolalla, "The Good German" ile Thomas Newman, "Notes on a Scandal" ile Philip Glass, "Pan's Labyrinth" ile Javier Navarrete, "The Queen" ile Alexandre Desplat.

-En İyi Orjinal Şarkı: "An Inconvenient Truth" filmindeki "I Need to Wake Up" ile Melissa Etheridge", "Dreamgirls" filmindeki "Listen" ile Henry Krieger, Scott Cutler ve Anne Preven, "Dreamgirls" filmindeki "Love You I Do" ile Henry Krieger ve Siedah Garrett, "Cars" filmindeki "Our Town" ile Randy Newman, "Dreamgirls" filmindeki "Patience" ile Henry Krieger ve Willie Reale.

-En İyi Kostüm: "Curse of the Golden Flower", "The Devil Wears Prada", "Dreamgirls", "Marie Antoinette", "The Queen".

-En İyi Belgesel: "Deliver Us From Evil", "An Inconvenient Truth", "Iraq in Fragments", "Jesus Camp", "My Country, My Country".

-En İyi Kısa Belgesel: "The Blood of Yingzhou District", "Recycled Life", "Rehearsing a Dream", "Two Hands".

-En İyi Kurgu: "Babel", "Blood Diamond", "Children of Men", "The Departed", "United 93".

-En İyi Makyaj: "Apocalypto", "Click", "Pan's Labyrinth" -En İyi Kısa Animasyon: "The Danish Poet", "Lifted", "The Little Matchgirl", "Maestro", "No Time for Nuts".

-En İyi Kısa Metrajlı Film: "Binta and the Great Idea" (Binta Y La Gran Idea), "Eramos Pocos" (One Too Many), "Helmer&Son", "The Saviour", "West Bank Story".

-En İyi Görüntü Efekti: "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest", "Poseidon", "Superman Returns".

-Onur Ödülü: Ennio Morricone.

-Jean Hersholt Ödülü: Sherry Lansing.

24.01.2007b

Kaynak : Milliyet
galatasaraylı18 - avatarı
galatasaraylı18
Ziyaretçi
25 Şubat 2008       Mesaj #3
galatasaraylı18 - avatarı
Ziyaretçi
“No Country For Old Men” en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi yardımcı erkek oyuncu ve en iyi uyarlama senaryo dallarında Oscarları kazandı.

Akademi (Oscar) Ödülleri


Oscar ödüllerini bu yıl Avrupalı oyuncular alırken, Ethan ve Joel Coen kardeşlerin 'No Country for Old Men' (İhtiyarlara Yer Yok) filmi en iyi film ve en iyi yönetmen dahil 4 Oscar ödülünü biden kazandı.

En iyi kadın oyuncu ödülünü ' La Vie En Rose' (Kaldırım Serçesi) filminde Edith Piaf'ın hayatını canlandıran Fransız oyuncu Marion Cotillard, en iyi erkek oyuncu ödülünü ise 'There Will Be Blood' (Kan Dökülecek) filmindeki rolüyle İngiliz oyuncu Daniel Day-Lewis aldı.

En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü 'Michael Clayton' daki rolüyle İngiliz oyuncu Tilda Swinton, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü ise 'No Country for Old Men' (İhtiyarlara yer yok) filmindeki rolüyle İspanyol oyuncu Javier Bardem kazandı.

Coel kardeşlerin filmi, en iyi yönetmen, en iyi film ve en iyi yardımcı erkek oyuncu ödüllerinin yanı sıra en iyi uyarlama senaryo ödülünü de aldı.

[2008] 80.OSCAR ÖDÜLLERİNİ KAZANANLAR

En iyi film: No Country for Old Men
En iyi yönetmen: The Coen Brothers - No Country for Old Men
En iyi erkek oyuncu: Daniel Day-Lewis - There Will Be Blood
En iyi kadın oyuncu: Actress: Marion Cotillard - La Vie En Rose
En iyi yardımcı erkek oyuncu: Javier Bardem - No Country for Old Men
En iyi yardımcı kadın oyuncu: Tilda Swinton - Michael Clayton
En iyi özgün senaryo: Diablo Cody - Juno
En iyi uyarlama senaryo: Joel and Ethan Coen - No Country for Old Men
En iyi yabancı film: The Counterfeiters - Avusturya
En iyi animasyon: Ratatouille
En iyi kısa metrajlı animasyon film: Peter and the Wolf
En iyi kısa metrajlı belgesel film: Freeheld
En iyi uzun metrajlı belgesel film: Taxi to the Dark Side
En iyi sanat yönetmeni: Sweeney Todd
En iyi görüntü yönetmeni: Robert Elswit (Kan Dökülecek-There Will Be Blood)
En iyi kostüm: Alexandra Byrne (Elizabeth: Altın Çağ)
En iyi makyaj: Didier Lavergne ve Jan Archibald (La Vie en Rose-Kaldırım Serçesi)
En iyi şarkı: “Falling Slowly” - Once, Glen Hansard ve Marketa Irglova
En iyi görsel efekt: The Golden Compass
En iyi özgün müzik: Dario Marianelli (Atonement)
En iyi kurgu: The Bourne Ultimatum
En iyi kısa metrajlı film: Live Action Short: Le Mozart Des Pickpockets
En iyi ses kurgusu: The Bourne Ultimatum
En iyi ses miksajı: The Bourne Ultimatum
Son düzenleyen MeLL; 18 Şubat 2009 19:29
MeLL - avatarı
MeLL
Ziyaretçi
28 Şubat 2009       Mesaj #4
MeLL - avatarı
Ziyaretçi
[2009] 81.OSCAR ÖDÜLLERİ


Los Angeles Kodak Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle sahiplerini bulan 81. Oscar Ödülleri gecesinde sonuçlar şaşırtmadı.

“En iyi film” ve “en iyi yönetmen” dahil olmak üzere 8 dalda ödül kazanan “Slumdog Millionaire”, 81. Oscar Ödülleri gecesine damgasını vurdu.

Gecede “en iyi erkek oyuncu” ödülü, “Milk” filminde, suikast sonucu öldürülen eşcinsel politikacı Harvey Milk’i canlandıran Sean Penn’in olurken; “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne “The Reader”daki performansıyla Kate Winslet layık görüldü.

“En iyi yardımcı erkek oyuncu” dalında, “Kara Şövalye” filmindeki performansıyla ödüle layık görülen, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz ünlü oyuncu Heath Ledger’ın ödülünü annesi, babası ve kız kardeşi aldı.



İşte kazananların tam listesi

En İyi Film: Milyoner (Slumdog Millionaire)
En İyi Kadın Oyuncu: Kate Winslet (The Reader)
En İyi Erkek Oyuncu: Sean Penn (Milk)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Penelope Cruz (Vicky Cristina Barcelona)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Heath Ledger (The Dark Knight)
En İyi Yönetmen: Danny Boyle (Slumdog Millionaire)
En İyi Özgün Senaryo: Dustin Lance Black (Milk)
En İyi Uyarlama Senaryo: Simon Beaufoy (Slumdog Millionaire)
En İyi Animasyon: Wall-E
Yabancı Dilde En İyi Film: Departures (Japonya)
En İyi Belgesel: Man on Wire
En İyi Görüntü Yönetmeni: Anthony Dod Mantle (Slumdog Millionaire)
En İyi Sanat Yönetmeni: Donald Graham Burt (The Curious Case of Benjamin Button)
En İyi Kostüm: Michael O’Connor (The Duchess)
En İyi Makyaj:Greg Cannom (The Curious Case of Benjamin Button)
En İyi Görsel Efekt: Eric Barba, Steve Preeg, Burt Dalton ve Craig Barron (The Curious Case of Benjamin Button)
En İyi Ses: Richard King (The Dark Knight)
En İyi Kurgu: Chris Dickens (Slumdog Millionare)
En İyi Film Müziği: A.R. Rahman (Slumdog Millionare)
En İyi Kısa Film: Spielzeugland (Toyland)
En İyi Kısa Animasyon: La Maison en Petits Cubes (Kunio Kato)
En İyi Kısa Belgesel: Smile Pinki (Megan Mylan)


darkeagle2008 - avatarı
darkeagle2008
Ziyaretçi
11 Şubat 2010       Mesaj #5
darkeagle2008 - avatarı
Ziyaretçi
82.Akademi Ödülleride En İyi Film Ödülü'nü Kim Kazanıcak? (Anket)

Adaylar;
  • Avatar
  • The Blind Side
  • Yasak Bölge 9 (District 9)
  • Aşk Dersi (An Education)
  • Ölümcül Tuzak (The Hurt Locker)
  • Soysuzlar Çetesi (Inglourious Basterds)
  • A Serious Man
  • Acı Bir Hayat Öyküsü (Precious: Based on the Novel "Push" by Sapphire)
  • Yukarı Bak (Up)
  • Aklı Havada (Up in the Air)
Sonuçlar 7 Mart 2010'da duyurulacaktır.
darkeagle2008 - avatarı
darkeagle2008
Ziyaretçi
8 Mart 2010       Mesaj #6
darkeagle2008 - avatarı
Ziyaretçi
En İyi Film Ödülü : Ölümcül Tuzak (The Hurt Locker) En İyi Yönetmen : Kathryn Bigelow (The Hurt Locker) Hak eden kazandı.
MeLiSSiA - avatarı
MeLiSSiA
Ziyaretçi
9 Mart 2010       Mesaj #7
MeLiSSiA - avatarı
Ziyaretçi
En İyi Film: The Hurt Locker
En İyi Yönetmen: Kathryn Bigelow (The Hurt Locker)
En İyi Erkek Oyuncu: Jeff Bridges (Crazy Heart)
En İyi Kadın Oyuncu: Sandra Bullock (The Blind Side)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christoph Waltz (Soysuzlar Çetesi)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Mo'Nique (Precious)
En İyi Orijinal Senaryo: The Hurt Locker (Mark Boal)
En İyi Uyarlama Senaryo: Precious (Geoffrey Flechter)
En İyi Animasyon: Up/ Yukarı Bak (Pete Docter)
En İyi Yabancı Film: El Secreto de sus Ojos (Arjantin)
En İyi Görüntü Yönetmeni: Avatar (Mauro Fiore)
En İyi Sanat Yönetmeni: Avatar (Rick Carter, Robert Stromberg, Kim Sinclair)
En İyi Kostüm Tasarımı: The Young Victoria (Sandy Powell)
En İyi Kurgu: The Hurt Locker (Bob Murawski, Chris Innis)
En İyi Makyaj: Star Trek (Barney Burman, Mindy Hall and Joel Harlow)
En İyi Şarkı: The Weary Kind - Ryan Bingham ve T-Bone Burnett (Crazy Heart)
En İyi Müzik: Up (Michael Giacchino)
En İyi Görsel Efekt: Avatar (Joe Letteri, Stephen Rosenbaum, Richard Baneham, Andrew R. Jones)
En İyi Ses Kurgusu: The Hurt Locker (Paul N.J. Ottosson)
En İyi Ses Miksajı: The Hurt Locker (Paul N.J. Ottosson, Ray Beckett)
En İyi Belgesel (Uzun): The Cove (Louie Psihoyos)
En İyi Belgesel (Kısa): Music by Prudence (Roger Ross Williams ve Elinor Burkett)
En İyi Kısa Film: The New Tenants (Joachim Back and Tivi Magnusson)
En İyi Animasyon (Kısa): Logorama (Nicolas Schmerkin)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
18 Mart 2011       Mesaj #8
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
2011 Oscar Adayları
2011 Oscar adayları açıklandı. Adaylar son senelerde olduğu gibi yine 9-19 Eylül 2010 tarihleri arasında 35. si düzenlenen Toronto Film Festivali'nden çıktı.
Her sene olduğu gibi Oscar 2011 öncesi diğer ödül törenleri olduğundan adayların kimler olabileceği yönünde bir Oscar'a hazırlık süreci yaşandı. Özellikle Ooscar hazırlığı niteliğinde geçen 2011 Altın Küre (Golden Globe) Ödülleri sırasında Oscar'a adaylığı beklenen birçok film ve oyuncu ile tanışmış olduk.
Aşağıda 2011 Oscar adaylarının önemli kategorilerde nasıl dağıldığını görebilirsiniz. Özetlemek gerekirse, 2011 Altın Küre en iyi film ödülünü alan The Social Network, Oscar 2011 adayları arasında en iyi film adayları arasında yer alıyor. The King’s Speech (Kral’ın Konuşması) ise 12 dalda adaylığıyla 2011 Oscarlarının en çok dalda aday gösterilen yapımı oldu. En iyi film, en iyi erkek oyuncu (Colin Firth), en iyi yardımcı kadın oyuncu (Helena Bonham Carter) ve en iyi
yardımcı erkek oyuncu (Geoffrey Rush) gibi oscar adayları barındıran The King’s Speech bu seneki oscar ödül töreninin şimdiden en çok merak edilen yapımı gözüküyor. Coen kardeşlerin 10 dalda aday gösterilen filmi True Grit en iyi film kategorisinde de yer alıyor.
2011 Altın Küre’de Natalie Portman‘ın en iyi kadın oyuncu ödülünü aldığı ve bununla beraber bu sene 4 Golden Globe ödülü alan Black Swan (Siyah Kuğu), en iyi film, en iyi kadın oyuncu gibi kategorilerle beraber toplamda 5 dalda 2011 oscar adayı olarak The King Speech ve True Grit ardından geliyor.


27 Şubat 2011'de yapılacak tören ile 83. Akademi Ödülleri sahiplerini buldu.
Oscar 2011 sonuçları birçok dalda beklenildiği gibi olsa da özellikle “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen” gibi dallarda son ana kadar süren belirsizlik heyecanı dorukta tuttu. Özellikle bu sene denk filmlerin yarıştığı bir oscar olması sebebiyle, heyecan son ana kadar doruktaydı.
Belirli kategorilerde 2011 Oscar sonuçlarına, ödül alanlara bakarsak, 12 dalda aday gösterilen The King’s Speech gecenin yıldızı oldu. The King’s Speech ile birlikte özellikle en iyi film dalında yarıştırılan The Social Network, sadece En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Müzik dallarında ödüle ulaştı. The King’s Speech 12 dalda aday olduğu oscar 2011 ödüllerinde , En iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu ve en iyi orjinal senaryo ödüllerini topladı.

Ad:  oscar_2011.jpg
Gösterim: 265
Boyut:  7.4 KB

Adaylar ve Ödül Alanlar
Aşağıdaki listede tüm kategorilerdeki adaylar ile kırmızıyla işaretlenmiş olarak kazananları görebilirsiniz.

En İyi Film
  • The Social Network
  • Black Swan
  • *The King’s Speech
  • The Fighter
  • Inception
  • The Kids are All Right
  • 127 Hours
  • Toy Story 3
  • True Grit
  • Winter’s Bone
En İyi Yönetmen
  • Darren Aronofsky, The Black Swan
  • David O. Russell, The Fighter
  • *Tom Hooper, The King’s Speech
  • David Fincher, The Social Network
  • Coen Biraderler, True Grit
En İyi Erkek Oyuncu
  • Javier Bardem “Biutiful”
  • Jeff Bridges “True Grit”
  • *Colin Firth “The King’s Speech”
  • Jesse Eisenberg “The Social Network”
  • James Franco “127 Hours”
En İyi Kadın Oyuncu
  • Annette Bening “The Kids Are All Right”
  • Nicole Kidman “Rabbit Hole”
  • Jennifer Lawrence “Winter’s Bone”
  • *Natalie Portman “Black Swan”
  • Michelle Williams “Blue Valentine”
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
  • *Christian Bale “The Fighter”
  • John Hawkes “Winter’s Bone”
  • Jeremy Renner “The Town”
  • Mark Ruffalo “The Kids Are All Right”
  • Geoffrey Rush “The King’s Speech”
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
  • *Amy Adams “The Fighter”
  • Helena Bonham Carter “The King’s Speech”
  • Melissa Leo “The Fighter”
  • Hailee Steinfeld “True Grit”
  • Jacki Weaver “Animal Kingdom”
En İyi Animasyon
  • How to Train Your Dragon – Chris Sanders ve Dean DeBlois
  • The Illusionist – Sylvain Chomet
  • *Toy Story 3 – Lee Unkrich
En İyi Görüntü Yönetimi
  • Black Swan – Matthew Libatique
  • *Inception – Wally Pfister
  • The King’s Speech – Danny Cohen
  • The Social Network – Jeff Cronenweth
  • True Grit – Roger Deakins
En İyi Orijinal Senaryo
  • Another Year: Mike Leigh
  • The Fighter: Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson
  • Inception: Christopher Nolan
  • The Kids Are All Right: Lisa Cholodenko, Stuart Blumberg
  • *The King’s Speech: David Seidler
En İyi Uyarlama Senaryo
  • 127 Hours: Danny Boyle, Simon Beaufoy
  • Toy Story 3: Michael Arndt, John Lasseter, Andrew Stanton, Lee Unkrich
  • True Grit: Joel Coen, Ethan Coen
  • Winter’s Bone: Debra Granik, Anne Rosellini
  • *The Social Network: Aaron Sorkin
En İyi Yabancı Film
  • Biutiful (Meksika)
  • Dogtooth (Yunanistan)
  • *In a Better World (Danimarka)
  • Incendies (Kanada)
  • Outside the Law (Cezayir)
En İyi Belgesel (Kısa)
  • Killing in the Name
  • Poster Girl
  • *Strangers No More
  • Sun Come Up
  • The Warriors of Qiugang
En İyi Belgesel (Uzun)
  • Exit through the Gift Shop
  • Gasland
  • *Inside Job
  • Restrepo
  • Waste Land
En İyi Müzik
  • How to Train Your Dragon, John Powell
  • Inception, Hans Zimmer bakiniz.com’dan kopyala-yapıştır
  • The King’s Speech, Alexandre Desplat
  • 127 Hours, A.R. Rahman
  • *The Social Network, Trent Reznor ve Atticus Ross
En İyi Ses Kurgusu
  • *Inception, Richard King
  • Toy Story 3, Tom Myers ve Michael Silvers
  • Tron: Legacy, Gwendolyn Yates Whittle ve Addison Teague
  • True Grit, Skip Lievsay ve Craig Berkey
  • Unstoppable, Mark P. Stoeckinger
En İyi Ses Miksajı
  • *Inception, Lora Hirschberg, Gary A. Rizzo ve Ed Novick
  • The King’s Speech, Paul Hamblin, Martin Jensen ve John Midgley
  • Salt, Jeffrey J. Haboush, Greg P. Russell, Scott Millan ve William Sarokin
  • The Social Network, Ren Klyce, David Parker, Michael Semanick ve Mark Weingarten
  • True Grit, Skip Lievsay, Craig Berkey, Greg Orloff ve Peter F. Kurland
En İyi Kostüm
  • *Alice in Wonderland, Colleen Atwood
  • I Am Love, Antonella Cannarozzi
  • The King’s Speech, Jenny Beavan
  • The Tempest, Sandy Powell
  • True Grit, Mary Zophres
En İyi Kurgu
  • Black Swan Andrew Weisblum
  • The Fighter Pamela Martin
  • The King’s Speech Tariq Anwar
  • 127 Hours Jon Harris
  • *The Social Network Angus Wall ve Kirk Baxter
En İyi Sanat Yönetimi
  • *Alice in Wonderland, Robert Stromberg, Karen O’Hara
  • Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1, Stuart Craig, Stephenie McMillan
  • Inception, Guy Hendrix Dyas, Larry Dias ve Doug Mowat
  • The King’s Speech, Eve Stewart, Judy Farr
  • True Grit, Jess Gonchor, Nancy Haigh
En İyi Kısa Film, Animasyon
  • Day & Night, Teddy Newton
  • The Gruffalo, Jakob Schuh ve Max Lang
  • Let’s Pollute, Geefwee Boedoe
  • *The Lost Thing, Shaun Tan ve Andrew Ruhemann
  • Madagascar, carnet de voyage, Bastien Dubois
En İyi Kısa Film, Kurmaca
  • The Confession, Tanel Toom
  • The Crush, Michael Creagh
  • *God of Love, Luke Matheny
  • Na Wewe, Ivan Goldschmidt
  • Wish 143, Ian Barnes Samantha Waite
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
30 Ocak 2012       Mesaj #9
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Oscar Adayları Elektronik Oylanacak

9297BE133687C82B2A58D5212B5AD

Oscar ödülleri için gelecek yıldan itibaren elektronik oylama yapılacak.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 84. Oscar ödüllerinin belirlenmesinde kullanılacak elektronik oylama sistemi geliştirmesi için bir şirketle anlaşmaya vardığını açıkladı.
Everyone Counts adlı şirket, şimdiye kadar oy pusulalarını sayıları yaklaşık 6 bine ulaşan üyelerine posta ile gönderen Akademi için güvenilir ve kullanışlı bir elektronik oylama sistemi geliştirecek.
Martin Scorsese'nin "Hugo" adlı filminin 11 dalda, siyah beyaz "The Artist" filminin ise 10 dalda aday olduğu 84. Oscar Ödülleri, Los Angeles'taki Kodak Tiyatrosunda Billy Crystal'in sunuculuğunu yapacağı törenle dağıtılacak.
Oscar Ödül Töreni özel yayını 26 Şubat Pazar gecesi (Pazartesi’ye bağlanan gece) “Oscar Gecesi” programı ile başlayacak. Ardından 01:00’da “Kırmızı Halı” seremonisi ve 03:30’da ödül töreni ile devam edecek muhteşem geceyi NTV simultane çeviriyle ekrana getirecek.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
18 Şubat 2012       Mesaj #10
Avatarı yok
Yasaklı
2012 Oscar Ödülleri İçin Geri Sayım

Bu yıl 84. kez sahiplerini bulmaya hazırlanan Oscar ödülleri için geri sayım sürüyor. Ödüllerin dağıtılmasına 12 gün kalırken, törende ödülleri sahiplerine bazıları Oscar ödüllü çok sayıda ünlü yıldız verecek.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 84. Oscar Ödülleri töreniyle ilgili ayrıntılara yer verirken, gecenin ana sunuculuğunu Billy Crystal üstlenecek.

Törenlerin değişmez ismi haline gelen Crystal, Oscar gecesini sunmak üzere dokuzuncu kez sahnede olacak.Penelope Cruz, gecede ödül verecek isimler arasında bulunuyor.

Woody Allen'ın kamera arkasına geçtiği "Vicky Cristina Barcelona" adlı 2008 yapımı filmdeki rolüyle "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü kazanan Cruz, bu filmde takıntılı davranışlarıyla tanınan güzel bir ressam Maria Elena'yı canlandırdı.

Cruz, 2006 yılında "Volver" filmindeki Raimunda rolüyle "En İyi Kadın Oyuncu", 2009 yılında "Nine" filmindeki Carla rolüyle de "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" dalında altın heykelciğe aday gösterildi.Oscarlı bir başka ünlü isim olan Halle Berry de gecede ödül sunacak.

"Monster's Ball" filmindeki rolüyle "En İyi Kadın Oyuncu" dalında Oscar ödülü kazanan oyuncu, 2001 yılındaki bu törende heyecan ve sevinçten dakikalarca ağlamasıyla dikkatleri üzerinde toplamıştı. Berry'nin Tom Hanks ve Hugh Grant ile kamera karşısına geçtiği "New Year's Eve" adlı yapım, geçen yıl Aralık sonunda izleyiciyle buluştu.

"Charlie'nin Melekleri"nin yıldızı Cameron Diaz ve Oscarlı oyuncu Angelina Jolie de gecenin sunucularından.

"Girl, Interrupted" filmindeki rolüyle 1999 yılında "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü kazanan Jolie, 2008'de de "Changeling" adlı yapımdaki rolüyle de Oscar'a aday gösterildi.

Gecede ödül sunacak ünlüler arasında Tom Hanks, Tom Cruise, Jennifer Lopez ve Emma Stone da bulunuyor.

Ünlü Fotoğrafçının Objektifinden 20 Aday

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında tanınmış fotoğrafçı Douglas Kirkland'ın imzasını taşıyan "Out of Character" adlı sergi, Beverly Hills'te kapılarını açacak.

Oscar'a aday gösterilen 20 ismin fotoğraflarının yer aldığı sergide Brad Pitt'ten Michelle Williams'a, Gary Oldman'dan Meryl Streep'e değin ünlülerin portre çekimleri bulunuyor.

Kirkland'ın "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu", "En İyi Erkek Oyuncu" ve "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" dallarındaki adayları fotoğrafladığı çalışma, 24 Ocak'tan itibaren 2 hafta içerisinde gerçekleştirildi.

Sergi, 28 Mart'a kadar izlenime sunulduktan sonra portreler, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi Margaret Herrick Kütüphanesi'ndeki fotoğraf koleksiyonuna konulacak.

Yaklaşık 50 yıldır fotoğraf sanatıyla uğraşan Kirkland, Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe, Orson Welles, Audrey Hepburn ve Paul Newman gibi sinema efsanelerini fotoğrafladı.

Aynı zamanda da tanınmış bir set fotoğrafçısı olan Kirkland, aralarında "Neşeli Günler", "Titanik", "Kırmızı Değirmen" gibi filmlerin de bulunduğu 100'ü aşkın yapımın setinde görev aldı.

Kirkland, son olarak Avustralya'ya giderek Baz Luhrmann'ın "The Great Gatsby" adlı filminin setinde fotoğraf çekti.

Şövalye Oscar

Akademi ödülleri, 1929 yılından bu yana Los Angeles'ta yılda bir kere ve çoğunlukla şubat ayında düzenlenen törenle sahiplerini buluyor.

Oscar heykelciğinin ismini nereden aldığı konusunda farklı rivayetler bulunmasına karşın iddialar iki noktada yoğunlaşıyor.

Amerikan Film Akademisi'nin sekreteri ve yardımcı yönetmen Margaret Herrick'in "Oscar Amca"sına benzediği için isminin "Oscar" olduğu yönünde rivayet bulunan altın heykelciğin Bette Davis'in, onu ilk eşi Harmon Oscar Nelson ile özdeşleştirdiği için bu adı aldığı da söyleniyor.

Ödüller 1929 yılından bu yana dağıtılırken, akademi tarafından Oscar ismi 1939'dan itibaren kullanılmaya başlandı.

Uzunluğu 13,5 inç ve yaklaşık 3,85 kilogram olan Oscar heykelciği, önce bir metal alaşımdan imal ediliyor, daha sonra bakır, nikel, gümüş ve son olarak da 24 karatlık altınla kaplanıyor.

Metro-Goldwyn-Mayer'in baş sanat direktörü Cedric Gibbons tarafından dizayn edilen altın heykelcik, Los Angeleslı sanatçı George Stanley tarafından yapıldı.

Cedric Gibbons'ın tasarladığı eli kılıçlı şövalyenin üzerinde bulunduğu film makarasının beş halkası, oyuncular, film yazarları, yönetmenler, yapımcılar ve teknisyenleri temsil ediyor.

1 Dolara Satılabiliyor

Oscar heykelciğini kazananlara bu ödülü satamama şartı getirilirken, onlara sadece ödülü daha sonradan istememeleri halinde 1 dolara akademiye satabilme şansı tanınıyor.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, farklı dallarda ödüller verirken, bir yapımın "En İyi Film" dalında Oscar'a aday gösterilebilmesi için 40 dakikadan uzun olması ve Los Angeles sınırları içinde en az bir sinemada paralı gösteriminin gerçekleştirilmesi, gösterimin de en az 1 hafta sürmüş olması şartı aranıyor.

Akademinin tüm üyeleri kendi dallarında ödül için adaylarını önerirken, tüm üyeler "En İyi Film" kategorisi için oylamaya katılabiliyor. Tüm dallardaki adayların belirlenmesinin ardından ödülü kazananların saptanması için ikinci bir oylama gerçekleştiriliyor.

Kazananların belirlenmesi için oy pusulalarının gönderilmesi ve adaylar yemeğinin ardından kazananların belirlenmesi için oylama, 21 Şubat'ta sona erecek.

Oscar ödülleri, 26 Şubat Pazar günü Kodak Tiyatrosunda düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Tören, dünyanın 225 ülkesindeki televizyon kanallarınca naklen yayınlanacak.


Kaynak:CNN(15 Şubat 2012,10:38)

Benzer Konular

23 Ekim 2008 / Misafir Sanat
17 Haziran 2009 / nünü Rüya Tabirleri
9 Ağustos 2015 / nötrino Coğrafya