Arama

Doomsword

Güncelleme: 6 Şubat 2008 Gösterim: 1.043 Cevap: 0
SatanpisT - avatarı
SatanpisT
Ziyaretçi
6 Şubat 2008       Mesaj #1
SatanpisT - avatarı
Ziyaretçi
734 photo

Sponsorlu Bağlantılar

DoomSword Eylül 1997’de Deathmaster tarafından kuruldu.. Daha sonra aranjman ve kayıtlara yardım için gruba Guardian Angel dahil oldu ve ikili aynı ayın içinde ilk DoomSword demosu “Sacred Metal”i yayınladı.. Fakat ne yazık ki piyasaya sürülen 150 kopyanın neredeyse yarısı kayboldu.. Bu talihsiz olay bir an için moral bozukluğu yaratsa da aynı yılın sonunda Underground Symphony’nin sahibi Maurizio Chiarello gruba bir kontrat teklif etti.. Ertesi sene bas gitarist Dark Omen ve vokalist Nightcomer’ı kadrosuna dahil eden grup, Ağustos 1998’de kendi adını taşıyan ilk albüm DoomSword’u kaydetti.. Albüm Mart 1999’da piyasaya üç ayrı versiyonda çıktı..

Kasım 1999’da Guardian Angel ve hemen ardından Nightcomer gruptan ayrıldı.. Nightcomer bütün vaktini kendi grubu Fury’n’Grace’e (Şu an Madrigal olarak biliyoruz) harcamak istiyordu.. Bu ayrılıklar Deathmaster’ın şevkini kırmadı, çalışmalarına tek başına devam etti ve “Odin’s Hail”, “Crimson Sky – The flag of Armageddon”, “In the Battlefield” ve “The Stygian Council” adlarında 4 tane şarkı kaydetti.. Fakat ne yazık ki şu an bu şarkıların nerede olduğundan kimsenin haberi yok..

Haziran 2000’de Deathmaster, Warlord’un “Black Mass” şarkısını tekrar kaydetti (hatta Gianluca Ferro şarkının solosunu bizzat çaldı) ve “The DoomSword” adlı bir şarkı yaptı.. Aynı senenin Ekim ayında The Forger’ın gruba katılmasıyla tekrar hareketlenen DoomSword kadrosuna Grom ve nihayet Gianluca Ferro’yu dahil etti.. Ferro sahne ismi olarak Guardian Angel II’yi kullanacaktı..

Ocak 2001’de Dragonheart Records ile anlaşan DoomSword yeni albümü için şarkı yazmaya başladı.. Uzun bir hazırlık ve beste döneminin ardından ekim ayında Conquest Studio’ya giren grup “Resound The Horn” albümünü kaydetti.. İşler iyi gidiyor görünse de gruptaki ayrılıklar bitmiyordu.. Grom kendi grubu Ancient’a yoğunlaşmak istediğini açıklayarak DoomSword’den ayrıldı ve yerini Wrathlord’a bıraktı..

Haziran 2002’de günışığı gören “Resound the Horn”a gelen eleştiriler gayet olumluydu ve DoomSword underground piyasada iyiden iyiye isim yapmaya başlamıştı.. Bu hareketliliği farkettiler ve boş durmamak gerektiğine karar vererek canlı performanslara yoğunlaşmak gerektiğine kanaat getirdiler.. İlk konserleri Porto D'Ascoli’de oldu..

DoomSword hız kesmemeye kararlı görünüyordu zira aynı senenin Aralık ayında “Let Battle Commence”yi kaydettiler.. Almanya ve Yunanistan’da sahne alan DoomSword sahneyi Jag Panzer, Brocas Helm, Omen, Blitzkrieg, Sacred Steel, Gunfire, Battleroar, Battle Ram ve daha bir çok isimle paylaştı..

Ertesi senenin başında Guardian Angel II’nin ayrılmasıyla ufak bir sarsıntı geçirseler de Sacred Heart’ın gurba dahil olmasıyla toparlandılar.. Miksajı ve masterı oldukça uzun sürenb “Let Battle Commence” Eylül 2003’te raflardaki yerini alıyordu.. 2003’ün en iyi albümleri arasında gösterilen “Let Battle Commence” Metal Hammer’ın Yunanistan baskısında dokuzuncu, İtalya baskısında ise yılın en iyi albümü seçildi..

Ocak 2004’te Falconer ve Axenstarla Avrupa turnesine çıkan grup, turneyi Atina’da Battleroar ve Litany ile tamamladı.. Bu sırada Dark Omen ayrılıyor ve yerine Geilt gruba katılıyordı..

2005 senesiyle beraber yeni albümü üzerinde çalışmaya başlayan DoomSword yine oldukça uzun bir hazırlık döneminin ardından Ekim 2006’da stüdyoya girdi.. Kayıtları Conquest Studio’da yapılan “My Name Will Live On” 22 Haziran 2007’de Dragonheart etiketiyle piyasaya çıktı..