Arama

Dünya Kentleri: Montreal

Güncelleme: 10 Aralık 2011 Gösterim: 3.230 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Kasım 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Montreal
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dünyanın Fransızca konuşulan en büyük ikinci kenti olan Montreal, İngiltere, Asya ve Karayip kökenli nüfusun oluşturduğu kültürel zenginlikle Kuzey Amerika'nın en kozmopolit şehri olma iddiasındadır.
Sponsorlu Bağlantılar
Tutku ve gurur, etrafını saran sular kadar derindir bu kendine has ada kentinde. İki dilin birlikte konuşulduğu ve Avrupa etkisinin daha bariz olduğu bu metropol, Quebecois ayrılıkçı hareketinin merkezi olabilirdi, ancak yerli halk küçük bir kültür çatışmasının birliklerini bozmasına göz yummadı. Kendisine atfedilen kutsiyet ve sahip olduğu kıymetli kürklü hayvanlar uğruna bölgede bol miktarda kan dökülmüştür, ancak şu günlerde Fransa-İngiltere arasındaki mücadele, referandumun oy sandıkları etrafında dönmektedir.
Şehre adını veren Mont Royal, bölgeye en hakim noktadır. Yakından incelendiğinde Montreal'in en eski bölgesinde 18. yüzyıla ait çok değerli yerler olduğu görülür. Pointe-a-Calliere Arkeoloji ve Tarih Müzesi (Museum of Archaeology & History) bunlardan biridir. Havalar tatsız bir hal almaya başladığında (Montreal'de Ocak pek sevilmez), kendinizi şehrin sıcak, yer altı alemlerine atabilirsiniz.
Montreal'de moteller şehir merkezinin batısında yoğunlaşmıştır, yazın ve yılbaşında boş yer bulmak epey zor olmaktadır. Montreal'de gece hayatı genellikle İngiliz ve Fransız havası taşır. Kanada'nın en uzun süreyle açık mekanlarını da burada bulabilirsiniz. En iyi klüp faaliyetleri şehir merkezinin güneyindeki Plateau civarında yer alır.
Ad:  300px-Mont.jpg
Gösterim: 189
Boyut:  21.0 KB

Montreal
, ya da Fransızca Montréal, Quebec eyaletinin en büyük, Kanada'nın ise ikinci büyük kentidir. Kent, Paris'in ardından dünyanın Fransızca konuşan en büyük ikinci kentidir. Kent merkezinin nüfusu 1.9 milyon olmakla birlikte, Montreal Metropolitan Bölgesinin (Communauté métropolitaine de Montréal) nüfusu, 2006 yılı itibariyle 3.7 milyonu aşmaktadır.

Quebec eyaletinin güneybatısında yer alan Montreal, eyaletin başkenti Quebec'in 270 km güneybatısında, federal başkent olan Ottawa'nın ise 190 km doğusunda kalır.
Kent, Ottawa ve Saint Lawrence Nehirleri'nin birbirine karıştığı noktada, Montreal Adası üzerinde yer almaktadır. Bu haliyle Montreal, Büyük Göller'i Atlas Okyanusu'na bağlayan Saint Lawrence Denizyolu üzerinde önemli bir liman kentidir.
Dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olarak kabul edilen McGill Üniversitesi Montreal'dedir.
Kent, 1976 Yaz Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmıştır.
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
10 Aralık 2011       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Montreal şehrinin Mont Royale'dan panoramik manzarası. Arkasında Saint Lawrence Nehri ve Victoria Köprüsü görülmektedir. (Fotokrom, 1902)
Sponsorlu Bağlantılar
775px Montreal from Mount Royal4

Kardeş şehirler
  • 22px Flag of Armeniasvg Erivan Ermenistan
  • 22px Flag of the People27s Republic of Chinasvg Shanghai Çin
  • 22px Flag of Francesvg Lyon Fransa
  • 22px Flag of Francesvg Paris Fransa
  • 22px Flag of Indiasvg Lucknow Hindistan
  • 22px Flag of Japansvg Hiroşima Japonya
  • 22px Flag of the Philippinessvg Manila Filipinler
  • 22px Flag of South Koreasvg Busan Güney Kore
  • 22px Flag of Lebanonsvg Beyrut Lübnan
  • 22px Flag of Italysvg Milano İtalya
  • 22px Flag of Spainsvg Barcelona İspanya
  • 22px Flag of the Netherlandssvg Amsterdam Hollanda
  • 22px Flag of Cubasvg Havana Küba
  • 22px Flag of Algeriasvg Cezayir Cezayir

🌘 🚀

Benzer Konular

28 Nisan 2012 / Jumong Mimarlık
3 Mayıs 2010 / LaSalle Turizm
20 Mayıs 2011 / _Yağmur_ Turizm