Arama

Milli Görüş

Güncelleme: 8 Kasım 2006 Gösterim: 2.894 Cevap: 0
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
8 Kasım 2006       Mesaj #1
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
1969 yılında başını Necmettin Erbakan'ın çektiği Bağımsızlar Hareketi ile başlayan ve Milli Nizam Partisi ile partileşen bir siyasal islâm akımı.
Milli Görüş, Türkiye'nin kendi insan ve ekonomik gücü ile kalkınabileceğini, öz değerlerini koruyarak, arkasına tarihinin verdiği kuvveti alarak daha hızlı adımlarla yürüyebileceğini savunur. Partileri 1974-1978 tarihleri arasında küçük ortak olarak 4 kere, 1996-1997 döneminde ise büyük ortak olarak beşinci kere hükümette yer aldı. İktidarları döneminde, Kıbrıs Barış Harekatı, Ağır Sanayi Hamlesi ve D8 grubunun oluşturulması gibi projelere imza attı. Kapatılan Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nin ardından kurulan Saadet Partisi ile muhalefetini yürütüyor. Ayrıca bu gruptan ayrıldığını ifade eden yenilikçi kanat Bülent Arınç, Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan gibi isimlerin ayrılması ile Adalet ve Kalkınma Partisi adıyla bir araya geldi. Milli Görüş'e şu an en yakın gözüken parti Saadet Partisi'dir.
Sponsorlu Bağlantılar




Erbakan'ın ağzından Milli Görüş nedir?
“Milletimizin tarihi an’anevi ve bütün değerlerine saygılı olan görüş Milli Görüş’tür.”
Milli görüş demek, bizim milletimizin kendi görüşü demektir. Sultan Fatih’in İstanbul’u fethederken kalbindeki inanç ne ise , Milli Görüş odur. Bizim milletimiz bin yıl Milli Görüş ile dünya’ya hakim oldu. Bugün de bütün dertlerimizin ilacı Milli Görüş’tedir.
Hayat, doğru ile yanlışın, güzel ile çirkinin, faydalı ile zararlının, adalet ile zulmün mücadelesinden ibarettir. İnsanlığın buhran içerisinde olduğu günümüzde, bizim davamızın esası şefkattir. Gayemiz tüm insanlığın saadeti için tüm gücümüzle çalışmaktır. Çünkü bu bizim inancımızın gereğidir.
İnsanlığın kurtuluşunu dava edinen Milli Görüş, dün olduğu gibi bu gün de yeniden büyük Türkiye’nin yeni bir dünya’nın tesis edilmesi yolunda efsanevi hizmetlere imza atacaktır.




kaynak = vikipedi


Benzer Konular

17 Kasım 2012 / Ziyaretçi Cevaplanmış
24 Kasım 2014 / Misafir Soru-Cevap
8 Aralık 2010 / Misafir Soru-Cevap
26 Mayıs 2015 / Demet Kebiç Cevaplanmış