Arama

İçecekler - İçecek Tarifleri - Sayfa 3

Güncelleme: 10 Mayıs 2014 Gösterim: 38.829 Cevap: 29
AsHiLaL - avatarı
AsHiLaL
Ziyaretçi
6 Şubat 2010       Mesaj #21
AsHiLaL - avatarı
Ziyaretçi
turkish coffee
Malzemeler
1.5 çay kaşığı şeker
Sponsorlu Bağlantılar
2 çay kaşığı kahve
1 kahve fincanı su
( Yukarıda verilen malzemeler bir kişi içindir. Her bir kişi için aynı oranda malzeme eklemeniz gerekir.)
Hazırlanışı
Cezveye kahve ve şekeri koyarak üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşteki ocağa koyarak çok karıştırmaya başlayın(sürekli karıştırmayın) . Cezvenin üzerinede biriken köpükleri kaşık yardımı ile toplayarak fincanlara paylaştırın. Daha sonra tekrar ateşe koyarak kahveyi kaynatın ve fincanlara dökün. Sıcak olarak servis yapın

Sıcak Çikolata

hotchocolate
Malzemeler
1 kg süt
1/2 tatlı kaşığı tarçın
150 gr sütlü çikolata
1 su bardağı çırpılmış krema
50 gr rendelenmiş çikolata
Hazırlanışı
Süt ve tarçını karıştırarak ısıtın.Çikolatayı ilave ederek 10 dakika karıştırarak pişirin.Yapmış olduğumuz karışımı bardaklara alarak 1 çorba kaşığı kremay koyup üzerine rendelenmiş çikolata ekerek servis yapın. Afiyet olsun.
Son düzenleyen AsHiLaL; 6 Şubat 2010 17:30 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Temmuz 2010       Mesaj #22
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
PORTAKALLI LİMONLU

Sponsorlu Bağlantılar
Arkadaşlar ben sizlere kendi tarifimi vermek istiyorum.Tadı tutku dolu bir tat.Emin olun çok beyeneceksiniz.Ve çok kolay ayrıca az malzemelidir.
Malzemeler:
portakal
limon
isterseniz 4-5 küp buz

Portakal ve limonun kabuklarını rendeleyin.Yanlız şuna dikkat edin ikisininde akına kadar kabuğunu rendeleyin bu şekilde tadı daha güzel olur.İkisininde suyunu sıkın ve aynı bardağa koyup karıştırın isterseniz bu rendelediğiniz kabukları mutfak roobotunda çekin ve içine katın.Ve artık içine buz küplerini atın.
Afiyet olsun.
HANDSOME - avatarı
HANDSOME
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
28 Aralık 2011       Mesaj #23
HANDSOME - avatarı
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
Muzlu Smoothie

MuzluSut

Malzemeler:
4 su bardağı yağsız soya sütü,
4 orta boy muz,
200 gr yağsız yoğurt,
2 çorba kaşığı bal,
1 çay kaşığı tarçın,

Hazırlanışı:
Muz dilimleri, bal, tarçın, yağsız yoğurt ve sütü aynı anda blender’da çırpın.
Blendar’daki karışıma bal ve en son olarak buz parçalarını ekleyin.
Yumuşak kıvamlı bir içecek elde edinceye kadar karıştırıp.
sonra cihazı kapatarak.
Servis bardaklarına aktarın.
İsteğe göre rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz..
Hemen servis yapın.

Afiyet olsun..


Çilekli limonata


cilekli limonata 1 2


Malzemeler:
yarım kg çilek
2 tatlı kaşığı toz şeker
limon suyu
soda

Hazırlanışı:
Yıkayıp saplarını kopardığınız çilekleri şekerle beraber blendırdan geçirin.Her bir bardağa 3 yemek kaşığı çilek püresi, 4 yemek kaşığı limon suyu, dilediğiniz miktarda şeker, buz ve soda koyup servis yapın.
Dilerseniz bu karışımı buz küplerinde dondurarak içeceklerinizde kullanabilir veya kağıt bardaklara doldurup çubuk saplayarak çilekli dondurma elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun..
Adam Olmak; Cinsiyet Meselesi DeğiL.! Şahsiyet Meselesidir!..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Mart 2012       Mesaj #24
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kemelate
2 kaşık şekeri suda erit daha sonra 2 limon sık ve şekerli suyun içine boşalt (isteyen içine buzda atabilir)
AFİYET OLSUN...
Lebron James - avatarı
Lebron James
Ziyaretçi
22 Temmuz 2012       Mesaj #25
Lebron James - avatarı
Ziyaretçi
Muzlu Milkshake

Malzemeler:
2-3 adet muz
1 kutu sıvı kayMaklı dondurma
2 su bardağı süt
Eğer varsa 1 yemek kaşığı muz likörü


İçecek Tarifi
Buzdolabında daha önce soğutulmuş olan sıvı kaymaklı dondurma karışımının tamamını derin bir kaba boşaltın. Karışımı el mikserinin en yüksek dEvriyle 5 dakika boyunca havalandırarak çırpın. Yaklaşık iki misli civarında kabaran kaymaklı dondurma karışımının içine sütü, dilimlenmiş muzları ve varsa 1 yemek kaşığı muz likörünü de ilave edin. Tekrar mikserle çırparak, muzları püre haline getirin. Böylece ayran kıvamında, bol köpüklü Muzlu Milk Shake?iniz hazır olacaktır.

Servis Ve Süsleme Önerisi:
Özellikle ayaklı kokteyl bardaklarına paylaştıracağınız Muzlu Milk Shake'inizin üzerine çikolata rendesi serpiştirerek servis yapabilirsiniz.



urunler icecekler soguk muzlu milkshake b
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Mayıs 2014       Mesaj #26
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Pembe Limonata

013zh

Malzemeler
  • 1 su bardağı şeker
  • 8 su bardağı su
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 10-15 tane çilek

Süslemek için;
  • çilek
  • limon dilimleri
  • buz

Hazırlanışı

Şeker sekiz bardak suda eritilir ve limon suyu ilave edilir. Çilekler blenderden geçirilir ve tortusu süzülür, sade çilek suyu limonataya eklenir. Bol buz ilave edilip, süslenir. Afiyet olsun.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Mayıs 2014       Mesaj #27
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Buzluk Limonatası

vz41

Malzemeler
  • Bir buzluktan çıkardığımız limon
  • Bir buzluktan çıkardığımız portakal
  • Üç su bardağı şeker
  • Bir yemek kaşığı limon tuzu
  • 10-16 su bardağı arası su
  • Biraz tuz

Hazırlanışı

Buzluktan çıkardığımız portakal ve limonu biraz çözülüp yumuşadıktan sonra robottan geçiriyoruz. Daha sonra üstüne 3 bardak şekeri, bir yemek kaşığı limon tuzunu ve bir miktar tuzu ekleyip karıştırarak iyice eritiyoruz. Üstüne on altı bardak suyu koyup karıştırıp tel süzgeçten süzdükten sonra artık içmeye hazır. İsterseniz bir kaç parça nanede koyabilirsiniz. Sıcak yaz günlerinde serinletici hazırları aratmayan nefis bir limonata. Afiyet olsun.

vy9s

nmni

cle7d

8xfp
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Mayıs 2014       Mesaj #28
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Kaynar Tarifi

dk911

Malzemeler

  • Kaynar malzemesi (karanfil, tarçın, yeni bahar, havlıcan ve zencefil)
  • 5 litre su
  • 2 kilo şeker

Üzeri için;
  • çekilmiş ceviz (fındıkta olur)

Öncelikle aktarlardan kaynar malzemesini temin edebilirsiniz. Alınan malzeme güzelce yıkanır Şimdi gelelim tarifine içindeki baharatlar: karanfil, tarçın, yeni bahar, havlıcan ve zencefil.

Bu 5 baharatı da kök halinde almanız gerekiyor. Temiz bir tülbentin içine 4-5 çubuk tarçın, 1 avuç kadar yenibahar ve karanfil, 2-3 kök zencefil ve 2 -3 kök havlucan koyup güzelce temiz bir tülbente sarılır ağzı bağlanır. Düdüklü tencereye atılır üzerine beş litre su eklenir. Kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra 1 saat kaynatılır. 1 saat sonra tencerenin ağzı açılır içindeki kaynar malzemesi çıkarılıp şeker katılır ve yarım saat daha kaynatılır. Yarım saat sonunda altı kapatılır. Bu arada evinizi missss gibi baharat kokusu saracaktır, açın bütün odalarınızı sarsın koku evinizin her yerini. İkrama gelince fincanlara kaynarı doldurun üzerine bolca ceviz serpin sıcak sıcak servis edin. (soğukta başka lezzetli oluyor). Bazı yöreler de lohusa şerbeti de denir. Evet tabi bizde bebek doğduğu zaman yapar ikram ederiz kırk gün boyunca. Ama ben sürekli yaparım şifa küpü size de afiyet şifa olsun.

rajr

duayv
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Mayıs 2014       Mesaj #29
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Çilekli Milkshake

pv8r

Malzemeler
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 5-6 parça buz
  • 8-10 adet çilek
  • 1-2 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri blenderda karıştıralım ezilene kadar. Sonra bardaklara bölelim. Afiyet olsun.

_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Mayıs 2014       Mesaj #30
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Boza

r5msq
Malzemeler

  • 3 su bardağı bulgur
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı toz maya
  • 4-5 litre su

Hazırlanışı

Bulguru büyük boy tencereye alın. Üzerine 2 litre (10 su bardağı) sıcak suyla bir gece önceden bekletin. Ertesi güne suyunu çeken bulgurları üzerini geçene kadar sıcak su ekleyip ocağa alın. Ezilecek kıvama gelene kadar haşlayın. Sonra blender ile ezin. Ara ara sıcak su ilave edip kıvam verin. Soğuyunca mayayı ılık su ve 5 çorba kasığı toz şekerle mayalandırıp ekleyin. Ara ara karıştırarak mayalandırın. Bozamızın hazır olduğu üzerinin köpük köpük olmasından belli oluyor. Bozanın sık sık karıştırılması çok önemli yoksa acı olur. En son şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Buzdolabında muhafaza edip iki gün içinde tüketin. Servis ederken tarçın ve fındığı yada leblebiyi unutmayın. Afiyet olsun.