Arama

Katatonia

Güncelleme: 24 Ağustos 2009 Gösterim: 4.980 Cevap: 7
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
20 Kasım 2006       Mesaj #1
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
katatonia

Sponsorlu Bağlantılar
İsveçli doom metal grubu Katatonia , inanılmaz bir şekilde 13 yıl boyunca beraberliğini korumuştur. Bu süre içinde altı stüdyo albümü ile mini CD ve single çıkarmışlardır. Eskisi gibi metal öğelerini kullanmışlar ve hiç sakin kalan bir grup olmamışlar ya da hiç durgunlaşmamışlardır.


Jim martin'in - İngiliz Müzik Magazini Terrorizer 'ın saygıdeğer yazarı- iddasına göre: Gerçekten değerli bir çok müzik grubunun tam tersini söylemesine rağmen, Katatonia hala görünüşte bir metal grubudur. Fakat satıcılar, genel sınırların dışında büyüyen bir büyüklüğü hafife almaktadırlar.

Katatonia'nın müziği kolayca tanımlanabilir mi? Yaptıklarını biri olsun tanımlayabilir mi? Şüphesiz ağırlar. Bu ağırlık apaçık bir mekandan gelmiyor. Ağırlıkları daha çok şarkılarının yapısından, çok çaba isteyen ve güven veren vokalden geliyor. Nick Drake, Will Oldham veya PJ Harvey sevenler tarafından oluşturulmuş karanlık ele alındığında, Katatonia bunlarla alakalı görünmüyor ama bunlar gibi benzer bir vizyon paylaşıyor: gayretsiz akış ve basit ama kişisel sözler.

Avrupa'da çok kez konser verdiler, yollara en çok 2002 yılında çıktılar, dostları Opeth ile uzun zaman geçirdiler. İsveç 2000 Decibel Fest'den Amerika'daki The Milwaukee Metal Fest'e kadar beraberdiler.

Viva Emptiness, Katatonia’nın altıncı albumu olup, Nyström ve Renkse tarafından yapıldı. Album, çıktıkları yer olan Stockholm'de Ekim ve Kasım 2002'de 301'in üyesi olan Soundtrade Studioları'nda kaydedildi. Jens Bogren tarafından Nyström ve Renkse ile Studio Kuling A'da mix edildi, Aralık 2002'de ekleme ve düzenleme Dan Swanö tarafından The Room'da, Örebro'da yapıldı.

Albumu desteklemek için grup Avrupa'da geniş alanı kapsayan bir tura koyuldu. 2 Nisan'da başlayan turlar Finlandiya, Danimarka, Almanya, Polonya (kayıt), Bulgaristan, İsviçre, Fransa, İtalya, Portekiz, Britanya. Norveç ve İsveç'i dolaştı. Finlandiya'da Lullacry ve Pornorphans destek oldu. To Die For ve Daylight Dies, Katatonia'ya turnenin geri kalanında katıldı.

Travis, ön kapağın tasarım fikrini arka bahçede kızı kovayla oynarken çektiği bir fotoğraftan esinlendiğini söylemiştir. Fotoğrafa bakmanın ona itaat edilesi bir üzüntü ve kızının bir gün kendi masumiyetini kaybedeceği ya da çirkin birşeyin bir çocuğun hayatına girip onların göremeyeceği bir şekilde onun o çirkin şeyi nasıl da taşıyabileceği hissini vermiştir.

Albumun kapağı Travis Smith (Opeth, Devin Townsend, Death, King Diamond ve Bloodbath gibi gruplar için yaptıkları için ünlü olmuştur) tarafından Katatonia'nın istediği gibi dizayn edildi. Kovadaki kemikler bu korkuyu; kanat, masumluğun masunluğunu koruyan bir meleği canlandırıyor. Anders'in yolu içeren bir fikri vardı: bu korkuyu aydınlatmak istemişti, arka kapakta yol devam ediyordu ama çocuk gitmişti. Belki bu yetişkinliğin zor ve karanlık yolunu simgeliyordu: Viva Emptiness! Yaşasın Boşluk!

Türkçe Rock - Yabancı Rock - Metal Müzik
Son düzenleyen virtuecat; 26 Ocak 2008 17:32
SatanpisT - avatarı
SatanpisT
Ziyaretçi
28 Ekim 2007       Mesaj #2
SatanpisT - avatarı
Ziyaretçi
Katatonia-July
Katanotia-Leader
Sponsorlu Bağlantılar
Katatonia-Ghost Of The Sun

Live Consternation performans şarkılarını dinleyin...

Nightcrawler - avatarı
Nightcrawler
Ziyaretçi
23 Haziran 2008       Mesaj #3
Nightcrawler - avatarı
Ziyaretçi
Ghost Of The Son kesinlikle en iyi parçaları bence acayip süpper.
Canlı izleyemezsem gözüm açık gidiceğim gruplardan biri...
The-Mirror - avatarı
The-Mirror
Ziyaretçi
2 Ağustos 2009       Mesaj #4
The-Mirror - avatarı
Ziyaretçi
Unfurl'u da unutmamak gerek =) ha bir de Day.. Quiet World... harika bir grup insanı farklı şeylere sürüklüyor farklı şeyler düşünüyorsunuz onları dinleyince bir şizofreni gibi .. My Twin şarkısı da en Kasvetli en büyük örneklerinden biri .. Konu için de teşekkür ederim. =)
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
2 Ağustos 2009       Mesaj #5
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
katatonia
Katatonia at Hellfest II by DragonLady1

Katatonia Viva Emptiness

The-Mirror - avatarı
The-Mirror
Ziyaretçi
4 Ağustos 2009       Mesaj #6
The-Mirror - avatarı
Ziyaretçi
Yine harika fotoğraflar dostum döktürüyorsun Msn Grin
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
21 Ağustos 2009       Mesaj #7
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
The-Mirror adlı kullanıcıdan alıntı

Yine harika fotoğraflar dostum döktürüyorsun Msn Grin


tesekkurler hocam yorumun ıcın..Msn Grin
i_ly - avatarı
i_ly
Ziyaretçi
24 Ağustos 2009       Mesaj #8
i_ly - avatarı
Ziyaretçi
2006 yılında Katatonia, çıkaracakları yeni albümlerinden ilk single'ı yayınladı: içinde şarkı için çektikleri klibin de bulunduğu ‘My Twin’.. 2005 yazında üç ayda Fascination Street Studios'ta kaydettikleri yedinci uzun soluklu albümleri ‘The Great Cold Distance’'ın ne kadar takdire şayan bir albüm olduğunun ilk melodilerini hayranlarına böylelikle duyurmuş oldular. Prodüktörlüğünü yine Nyström/Renkse ikilisinin üstlendiği, miksajı Jens Bogren & David Castillo'ya ait olan albüm, grubun hiç şüphesiz şimdiye kadarki en dinamik çalışması. Barındırdığı ürkütücü soğuklukla albüm, herşeye ve hiç bir şeye çizilmiş bir mesafeyi anlatıyor.

Ancak albüm hakkındaki en başarılı açıklama yine Renkse'den geliyor; "İnsanın sıkıntılarla dolu koridorlarında yapacağı yolculuğun zorunlu mesafesi. Bu albüme sarılanların unutmaması gereken bir şey var ki, o da, bu albümün sadece ve sadece aramızdaki soğukluğu arttırmaya yardım edecek olması. Yaşadığımız hayat dolambaçlı bir yol aslında. Bu albüm de onun soundtrack'i"

I ** Nothing
I ** nothing

Tonight i'm nothing
It doesn't matter where i've been
Delay of reaction is
The unseen movie of this life

I remember one of my friends
Telling me to go ahead

Water on every side
There's a dead spot in my eye
If i listen close at night
There's something coming my way

Like someone called my name
But i didn't care to look that way
I just fixed my eyes into the crowd
It would have been strange to turn around

If you would tell me that i was someone
Then for a second i would think
Just like i would try to consider
How it would feel to know

I have to get on with this
It's a decision for tonight
Out to look for chances
It is murder of my mind

Once i was someone new
I was chosen for a while
Then with time i ** changing
At least that is what they say

What is worth with being here
I pray so often for a change





mutlaka dinlenilmesi gereken bir sarki

Son düzenleyen i_ly; 24 Ağustos 2009 13:22 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi