Arama

Kid Rock

Güncelleme: 18 Temmuz 2008 Gösterim: 8.225 Cevap: 5
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
9 Nisan 2008       Mesaj #1
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
 39894350 kid rock pg

Sponsorlu Bağlantılar
1971 doğumlu Amerikalı müzisyen Robert James Ritchie yani sahne ismiyle Kid Rock, müzik kariyerine 11 yaşındayken b-boy grubu The Furious Funkers ile başladı. Dönemin çıkış yapan grupları Run DMC ve Beastie Boys’dan etkilenerek kendisini odasına kapatan müzisyen, burada kendi müziğini oluşturmaya çalıştı. Lise yıllarında bir süre DJ’lik ile uğraşan sanatçı, sonrasında The Beastcrew adlı rap grubuna katıldı. Grubun adı sonradan The Kid Rock Group olurken, 1987 senesinde grubun dağılmasıyla birlikte Kid Rock da daha 17 yaşındayken Jive Records ile anlaşma sağladı.

Ice Cube, Too Short, D-Nice ve Yo-Yo gibi isimlerle birlikte ‘Straight From The Underground Tour’ adlı turneye katılan Kid Rock, 1990 senesinde “Grits Sandwiches For Breakfast’ adlı ilk albümünü D Nice prodüksiyonunda piyasaya sürdü. Albümde rap müziğini başarıyla kullanan sanatçı, albümde yer alan “Yo-Da-Lin In The Valley” adlı parça ile radyolarda yer almaya başladı. Ne var ki Jive Records albüm sonrasında sanatçıyla olan bağlantısını kesme kararı aldı ve Kid Rock da Continuum Records adlı bağımsız plak şirketiyle anlaştı.

1993 senesinde “The Polyfuze Method” adlı 2. albümünü yayımlayan Kid Rock, albümün prodüksiyonunda D-Square ve Mike E. Clark ile biraraya geldi. Albümde hip hop soundunun yanına rock öğelerini ekleyen sanatçı, albümden yayımlanan ilk single “Back From The Dead” ile ismini çevreye duyurmayı başardı ve 1994 senesinde “Fire It Up!” adlı EP’yi yayımladıktan sonra Top Dog adlı kendi plak şirketini hayata geçirdi.

1995 senesinde Whiterooms Stüdyoları’nda çalışmaya başlayan Kid Rock, burada tanıştığı Jimmie Bones (klavye) ile birlikte yeni parçalar üzerinde uğraşmaya başladı. 1996 senesinde yayımladığı “Early Morning Stoned Pimp” adlı albümü sonrası 1997 senesinde Jason Krause (gitar) ile birlikte konsere çıkan müzisyen, bu konser sonrasında Atlantic Records ile anlaşma sağladı. Aynı sene Bones ve Krause’nin yanına Stefanie Eulinberg (davul), Kenny Olson (gitar), Uncle Kracker (turntable), Mike Bradford (bas gitar) ve Joe C (vokal)’yi ekleyen sanatçı, 1998 senesinde “Devil Without A Cause” adlı albümünü piyasaya sürdü.

“Devil Without A Cause” adlı albümün prodüksiyonunda John Travis ile çalışan Kid Rock, albümüyle Amerika listelerinde 4 numara olmayı başardı. Albümden “Welcome To The Party (Ode 2 The Old School)”, “I Am The Bullgod”, “Cowboy”, “Bawitdaba”, “Wasting Time” ve “Only God Knows Why” adlı parçaları single olarak yayımlayan müzisyen, “Cowboy” adlı parçasıyla Amerika Modern Rock listelerinde 5 numara olmayı başardı. Özellikle “Bawitdaba” adlı parçayla 90’ların en önemli hip hop/rock karışımı parçalarından birine imza atan sanatçı, albüm sonrasında Vans Warped turnesine çıkarak albümünü müzikseverlere tanıttı.

1999 senesinde Limp Bizkit ve Staind ile beraber Limptropolis turnesinde sahne alan Kid Rock, aynı sene MTV Video Müzik Ödülleri’nde Run DMC ve Aerosmith ile birlikte “Walk This Way” adlı parçayı seslendirdi. Woodstock’da da sahneye çıkan sanatçı, Grammy’lere de “En İyi Yeni Sanatçı” ve “En İyi Hard Rock Performansı” (“Bawitdaba”) dallarında aday olarak gösterildi. “Devil Without A Cause” albümünün satışlarıyla 11 kez platin plak alan müzisyen, 1999 senesinin sonunda ise Metallica’nın turnesine dahil oldu.

2001 senesinde “The History Of Rock” adlı albümünü hayranlarına sunan Kid Rock, albümün büyük bir bölümünde eski parçalarını bulundurdu. Albümde ayrıca “American Bad Ass” ve “F uck That” adlı iki tane yeni parçaya da yer veren sanatçı, albümüyle Amerika listelerinde 2 numara oldu. Albümden yayımlanan tek single “American Bad Ass” ile Grammy’lere bir kez daha “En İyi Hard Rock Performansı” dalında aday gösterilen sanatçı, albüm sonrasında Metallica, Korn, Powerman 5000 ve System Of A Down ile Summer Sanitorium turnesinde yer aldı.

Aynı sene “Joe Dirt” adlı filmde rol alarak aktörlüğe soyunan ve aktris/model Pamela Anderson ile de romantik bir ilişkiye başlayan Kid Rock, 2001 senesinde “Cocky” adlı albümünü piyasaya sürdü. Albümde yer alan “Picture” adlı parçada Sheryl Crow ile düet yapan sanatçı, albümüyle Amerika listelerinde 3 numaraya yerleşti. Albümden “Forever”, “You Never Met A Mother ****er Quite Like Me”, “Lonely Road Of Faith” ve “Picture” parçalarını single olarak yayımlayan sanatçı, “Picture” ile listelerde 4 numara olmayı başardı.

2002 senesinde Uncle Kracker’ın gruptan ayrılmasıyla kadrosuna Paradime’i ekleyen Kid Rock, 2003 senesinde “Biker Boyz” adlı filmle bir kez daha sinema perdelerindeydi. Aynı sene kendi ismiyle aynı ismi taşıyan albümünü piyasaya süren sanatçı, albümüne ZZ Top’tan Billy Gibbons’ı konuk müzisyen olarak davet etti. Amerika listelerinde 8 numaraya yükselen “Kid Rock” albümünden “Feel Like Makin’ Love”, “Cold And Empty”, “Jackson, Mississippi”, “I Am” ve “Single Father” parçalarını single olarak yayımlayan müzisyen, “Jackson, Mississippi” ile Amerika Modern Rock listelerinde 14 numaraya yerleşti.

2006 senesinde “Live Trucker” adlı ilk konser albümünü hayranlarına ulaştıran Kid Rock, albümde 2004 senesinde Detroit’te gerçekleştirdiği performansını bulundurdu. Aynı sene Pamela Anderson ile evlenen sanatçı, ne var ki 5 ay sonra evliliğine son verdi. En son 2007 senesinin başında Jerry Lee Lewis ile “Honky Tonk Women” adlı parçayı hazırlayan müzisyen, senenin sonunda Rick Rubin prodüktörlüğündeki yeni albümünü piyasaya sürdü..


KidRock 300

Alıntıdır:mtv.com.tr

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Temmuz 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kid Rock
kidrock103c9adqf6

Sponsorlu Bağlantılar
kidrock104ac6cwk1

RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008       Mesaj #3
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Kid Rock - Robert James Ritchie
400rollingstonecoverkidjf5
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Temmuz 2008       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kid Rock - Robert James Ritchie

kidrock

kidrockcover5
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008       Mesaj #5
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Kid Rock - Robert James Ritchie
kidrockpub2claypatrickmzv2
c0lin - avatarı
c0lin
Ziyaretçi
18 Temmuz 2008       Mesaj #6
c0lin - avatarı
Ziyaretçi
kid rock
Son düzenleyen A.Arda; 18 Temmuz 2008 00:45

Benzer Konular

5 Mayıs 2008 / SatanpisT Taslak Konular
24 Ekim 2015 / BrookLyn Müzik ww