Arama

Dünyanın En Yüksek Binaları ve Gökdelen Resimleri

Güncelleme: 6 Mart 2016 Gösterim: 216.469 Cevap: 126
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu konuda Dünyanın En Yüksek Binaları - Gökdelen Resimleri yer almaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar
Dünyanın En Yüksek Binaları - Gökdelen Resimleri için konunun tüm sayfalarını gözden geçirebilirsiniz.

Gökdelen
Gökdelen, çok yüksek yapı anlamına gelmektedir, gemicilikte geminin uzun direğine verilen isimdir. Bir gökdelen için en düşük yükseklik 305 metre (1000 fit) olarak kabul edilmektedir.

“Gökdelen” kelimesinin karşılığı olan İngilizce kelime skyscraper (gök kazıyan), 19. yüzyılın sonlarında, New York’taki halkın muazzam yapılara karşı olan korkusu sonucu ortaya çıkmıştır. Amerika Birleşik Devletlerin’de, geleneksel olarak gökdelenlerin en düşük uzunluğu 153 metre(500 fit) olarak kabul edilmektedir.

Çelik, güçlendirilmiş betonlar, su pompaları ve asansörler gökdelenler için en önemli gelişmelere sebep olmuştur.

Gökdelenlerin ağırlık taşıyan sistemleri diğer yapılara göre büyük farklılıklar göstermektedir. 4 kata kadar yapılar sadece duvarlardan destek alabilirler, ancak gökdelenler çelik iskeletlerden destek almak zorunda olan geniş yapılardır. Duvarlar bu çelik iskeletlere perde gibi asılırlar-hatta mimaride bu çelik iskeletler tarafından desteklenen cam kaplamalı yüksek yapılara “perde duvar” denir. Rüzgar için ise özel durumlar göz önüne alınmaktadır.

İlk gökdelen olarak Chicago’da 1884-1885’te inşa edilen on katlı “Home Insurance” binası kabul edilmektedir. Günümüz koşullarıyla ilk gökdelen ise New York’taki “Woolworth Building” dir.

Gökdelenler 19. yüzyılın sonlarında New York, Chicago ve Londra da, 1930 ların başından itibaren Güney Amerika(Sao Paulo, Buenos Aires) ve Asya(Şanghay, Hong Kong, Singapur)’da inşa edilmeye başlandı.

Burj Dubai

Burj Dubai („برج دبي“, arab. „Dubai'nin Kulesi“) Dubai'de inşası devam eden tamamlandığında dünyanın en yüksek gökdeleni olacak gökdelendir. Yaklaşık 800 metrelik yüksekliğe sahip ve en az 160 katlı bir gökdelen olması beklenmektedir. Şubat 2008 itibariyle 159. kat (604,9 m) tamamlanmıştır.

Yükseklik

Halihazır Yükseklik

5 Şubat 2008 itibariyle kulenin yüksekliği onun yapıcıları tarafından 604.9 m olarak rapor ediliyor. Toplam tamamlanmış 159 kat. Bu da gösteriyor ki Burj Dubai dünyanın en yüksek yapısı olan Taipei 101 (509 metre)' i geçmiş durumda.

Şubat 2007 de, Burj dubai dünyanın en çok katlı yapısı olan Sears Tower Sears Kulesi 'ni geçmişti.

22 Temmuz'da BBC News 512 metre yüksekliğe ulaşan Burj Dubai'nin dünyanın en uzun yapısı olduğunu rapor etti. Oysa Kanada,Toronto'daki, CN Kulesi'nin halihazırda 553 metre yükseklik ile ayakta duran en uzun kalan yapı olmasına rağmen.

Halihazır rekorlar

* En çok katlı yapılar: 159 (önceki Sears Kulesi-110 )
* En yüksek tek başına karada ayakta duran yapı: 605 m (önceki CN Kulesi-553,3 m)

Burj Dubai

burjdubaimay073706bbkb1

imresolt28bv6bz0

Not: Resim eklicek olanlar lütfen binanın ismini belirtiniz.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Lord.iz - avatarı
Lord.iz
Ziyaretçi
7 Mayıs 2008       Mesaj #2
Lord.iz - avatarı
Ziyaretçi
Türkiyedeki en yüksek bina...

Sponsorlu Bağlantılar
Dünyanın En Yüksek Binaları ve Gökdelen Resimleri

İş Kuleleri - 181 metre

Türkiye İş Bankası’nın 2000 yılında açtığı İstanbul Levent’teki İş Kuleleri, 181 metre ile Türkiye’nin en yüksek binası konumunda bulunuyor. Giriş seviyesinin üzerinde 52 katı bulunan Kule1 İş Bankası’nın Genel Müdürlük ofislerini bünyesinde barındırıyor. İnşaatı 1996 ile 2000 yılları arasında tamamlanan Kule 1’in 36 metre yüksekliğindeki bayrak direğiyle toplam yüksekliği 194 metreye çıkıyor. Bu yükseklik, Boğaz Köprüsü yüksekliğinin yaklaşık 3 katına, Küçük Çamlıca tepesinin de yüksekliğine yaklaşıyor. Kule 2 ve Kule 3’ün yükseklikleri ise 117 metre. İş Kuleleri’nin toplam maliyeti 230 milyon doları buldu.

Alıntı

The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008       Mesaj #3
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Manhattan at Dusk by slonecker

Empire State Building, New York'da bir gökdelen. Bina, Manhattan, Fifth Avenue'de 33. ve 34. caddelerin arasında yer alır. Tam olarak adresi 350 Fifth Avenue, New York, N.Y. 10118 şeklindedir. 1 Mayıs 1931 tarihinde, o güne kadar Dünya'nın en yüksek binası olan Chrysler Building'in bu unvanını elinden almıştır. Bina 102 katlı olup, 1576 merdiven basamağına sahiptir. Yüksekliği 381 m, anten ile beraber 443,2 m'dir. World Trade Center (Dünya Ticaret Merkezi) binasının 1972 tarihindeki açılışına kadar Dünya'nın en yüksek binası olarak kalmıştır. 11 Eylül 2001 tarihindeki terör saldırıları sonucu World Trade Center binaları yıkılınca, New York'un en uzun binası unvanını geri almıştır. Şu anda, anten yüksekliği ile 527 m olan Chicago'daki Sears Kulesi'nden sonra ABD'nin en yüksek ikinci binası olan Empire State Building, Dünya'da da tek başına yükselen en yüksek üçüncü yapıdır. Kışın, bazı günler, alt katlarının hizasında yağmur yağarken en üst katına kar yağdığı görülmüştür.

Açık bir havada binadan, 80 mil mesafedeki beş ABD eyaletine bakılabilir. Bunlar, New York, New Jersey, Pennsylvania, Connecticut ve Massachusetts'dir. 1960'ta tepeye yerleştirilen güçlü bir fener binanın 160 kilometre uzaktan görülmesini sağlamıştır. Bugüne kadar binayı 117 milyon kişi ziyaret etmiştir. 1947 yılında manzara platformuna 3 m yükseklikte korkuluk yapılmıştır. Buna rağmen buradan, bugüne kadar 35 kişi atlayarak intihar etmiştir. Toplam 74 asansör vardır, bunların bir kısmı ara katlarda durmadan en üst kata çıkan ekspres asansörlerdir. Bu yüksek binaya 1945'de bir B-25 Mitchell bombardıman uçağı çarpmış ve 14 kişinin ölümüne sebep olmuştur.

Bunun yanında Empire State kelimesi, New York eyaleti'nin lakabıdır.

Keops piramidi 100 bin kişi çalıştırılarak 20 yılda, Ayasofya camii 1000 kişi çalıştırılarak 5 yılda bitirilmiştir. Empire State Building'in inşaatı ise sadece 18 ayda bitirilmiştir. Eski çağlarda çalışanların tamamına yakını köle olduğu için işten çıkmak gibi bir durum sözkonusu değildi. Çalışan sayısı değiştiği için Empire State inşaatında toplam çalışan sayısı net verilemez.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008       Mesaj #4
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Okyanusun Derinliklerindeki Dev Gökdelen: Venüs Sünger

okyanusun derinliklerindeki dev gokdelen  venus sunger tr
Bir bina düşünün... Dış yüzeyi parlak ve son derece estetik görünüme sahip bir cam yüzeyden oluşsun. Üstelik bu cam bina öyle sağlam temellerle yere bağlanmış olsun ki en şiddetli depremlere dahi dayansın, ayrıca binayı oluşturan cam da her türlü darbeye kırılmadan karşı koyabilsin... Bunu biz insanlar için en azından yakın bir zaman içinde düşünmek biraz zor gibi görünüyor. Ancak Rabbimiz’in benzersiz yaratış sanatı sayesinde böyle bir cam binaya okyanusların derinliklerinde rastlayabiliyoruz... Bu canlının adı Venüs süngeri

Süngerler, beyinleri olmayan, besin elde etmek için suyu bir kanal ve boşluk sistemi yoluyla pompalayan canlılardır. Evrimciler süngerleri sözde "en basit çok hücreli canlı grubu" olarak tanımlarlar. Ancak süngerlerin sanıldığı gibi basit canlılar olmadıkları, Yüce Allah’ın üstün yaratışının eseri olan mühendislik harikaları ile donatıldıkları araştırmalarla ortaya konmuştur. Batı Pasifik Okyanusunun 1000 m derinliklerinde yaşayan Venüs süngeri (E. Aspergillum) düşük sıcaklıkta esnek fiber optik kablolar üretmekte, aynı zamanda biyologları ve bilim adamlarını hayrete düşüren ve gelecekteki malzemelere ilham kaynağı olabilecek, cam kafesler inşa etmektedir.

Dayanıklı Cam Yapı
venussungeri02yd6

Temel Mühendislik Prensiplerini Kullanan Sünger:

Kırılgan camı, dayanıklı bir yapı malzemesine dönüştürme konusunda Venüs süngeri en az 7 yapısal özellik kullanır. Bu yapı, temel mühendislik prensipleri esas alınarak inşa edilmiş cam kafesler biçimindedir. Fiber ile güçlendirilmiş çimento, bohçalanmış kiriş yığınları, kolonları güçlendirmek için 45 derecelik bir açıyla konumlandırılmış çapraz kirişlerden oluşur.

İskeletin temel yapısını oluşturan iğne benzeri cam kirişlerin çapları bir metrenin 10 milyonda veya 100 milyonda biri kadardır ve bildiğimiz normal cam çubuklarından çok daha karmaşık bir yapıya sahiptirler. Kirişler cam ve zamk tabakalarından oluşur. Her cam tabakası birbirine kaynaştırılmış metrenin milyarda biri kadar küçük cam parçacıklarından meydana gelir. Her cam tabakasının arasındaki zamk, bir çatlağın bir tabakadan diğerine geçmesini durdurarak bütün iskelete sağlamlık kazandırır.

Sağlamlık Kazandıran Muhteşem Yapı:

Venüs süngerinin yapısında göze çarpan ilk özellik silindirik olması ve bu silindirin duvarlarındaki ızgara benzeri yatay ve düşey kirişlerdir. Kirişlerin kesiştiği yerler ise cam çimentoyla sertleştirilmiştir. Bu ızgaranın ikinci karesi iki çapraz kiriş içerir. Çapraz kirişlerin oldukça kalın olan üçüncü sırası ise ızgara düzlemine saplanır. Bu üç boyutlu yapı, silindiri bir darbe aldığında ezilmekten korur.

Süngeri Okyanus Zeminine Bağlayan Cam Teller: Venüs süngerinin yapısındaki diğer detay, süngerin deniz tabanındaki yumuşak kumullara çok sıkı bir şekilde bağlanmış olmasıdır. Bu sayede Venüs süngeri okyanus akıntıları ve etkilerine karşı koyar ve asla kopmaz. Çünkü onu okyanus tabanına bağlayan esnek ve son derece ince silindirik yapılar vardır.

Bu muhteşem tasarım elektron mikroskobunda incelendiğinde, mikrometre ölçeğindeki her kirişin daha fazla camla birleşmiş daha ince silindirlerden oluştuğu görülür. Bu paralel silindir desteleri silindirin tek başına kendisinden daha kuvvetlidirler ve her silindir organik bir maddeyle camı yapıştıran halkalardan oluşur. Bu halkalar tıpkı bir ağacı kestiğiniz zaman ortaya çıkan eşmerkezli ağaç halkalarına benzer. Halkalar silindirin merkezine doğru daha kalınlaşır. Nitekim dış halkalar kabaca 0,2 mikrometreyken iç halkalar yaklaşık 1,5 mikrometre kalınlığa ulaşır. Bu yapı ise süngeri neredeyse kırılmaz hale getirir.

Normal bir cam çubuğu kolaylıkla çatlar, çünkü darbe diğer cam çubuklara iletilir. Fakat Venüs süngerinin tabakalı cam çubuğuna uygulanan herhangi bir darbe, tabakalar arasındaki organik zamk içinde yok edilir. Bu biçimde silindirin ince dış tabakalarından bir tanesindeki bir çatlağın diğer tabakalara doğru ilerlemesi ve camsı yapının kırılması engellenir. Venüs süngerinin oluşturduğu bu yapı, büküp kıvırsanız bile büyük bir olasılıkla kırılmayacak ve bozulmayacaktır; çünkü uyguladığınız kuvvet zamkın içinde dağılarak yok edilecektir.

Göklerin ve yerin yaratılması ile onlarda her canlıdan türetip-yayması O'nun ayetlerindendir. Ve O, dileyeceği zaman onların hepsini toplamaya güç yetirendir. (Şura Suresi, 29)

Okyanus Derinliklerindeki Lamba

Derin sularda yaşayan canlılar için tek ışık kaynağı ışık saçan organizmalardır. Venüs süngeri de bu canlılar için bir deniz altı lambası rolü üstlenmiştir. Venüs süngeri fiber optik kablolara benzeyen cam ipliklere sahiptir. Bu cam iplikler sayesinde Venüs süngerinin sahip olduğu fiber optik kablolar insan yapımı olanlarla karşılaştırıldığında çok daha üstün kalitededir. Yüce Allah’ın üstün aklının eseri olan bu kablolar, insan yapımı olanlardan şu temel özellikler ile ayrılır:
  • Venüs süngerinin lens benzeri uzantıları vardır. Bunlar ışık toplama verimliliğini artırır. Bu da silindirik kafes şeklindeki iskeleti çevreleyen taç benzeri cam liflerden oluşan fiber optik yapıyı ışıklandırmada daha etkili hale getirir.
  • Venüs süngerinin fiber kabloları organizmanın DNA’sında şifreli olan proteinler tarafından düşük sıcaklıkta ve okyanus basıncında üretilir. Bu çevre koşulları altında süngerler sodyumu bünyelerine katarlar. Sodyum ise süngerin fiberlerine müthiş bir esneklik verir ve kırılmalarını engeller. Yüksek sıcaklıklarda üretilen insan yapısı fiber kablolar ise sodyum iyonlarını bünyelerine katamadıklarından kırılgandırlar ve dolayısı ile daha az kullanışlıdırlar.

Venüs Süngeri Yüce Allah’ın Yaratış Sanatının Sayısız Örneklerinden Biridir

Süngerler; fosil kayıtları yarım milyar yıldan daha öncesine kadar uzanan oldukça eski canlı grupları arasındadır. Bazı bilim adamları süngerleri hayvan grubu içinde değerlendirirken bazıları da özel hücre grupları olarak tanımlarlar. Bilim adamlarını bu şekilde düşünmeye iten neden ise süngerlerin kalp, karaciğer, beyin ve diğer organlara sahip olmamasıdır. Süngerler anatomilerinin sadeliğinin yanı sıra, en karmaşık ve farklı iskelet sistemlerini oluşturmaktadırlar.

Bilim adamları süngerin bu dayanıklı silindirik cam kafes sisteminin ve ışıldayan fiber optik kablolarının nasıl oluştuğunu “esrarengiz bir durum” olarak ifade ederler. Evrimcilere göre bu özel dayanıklı yapının oluşumunda şuursuz atomlar ve proteinler başrolü oynamıştır. Oysa ki böyle mükemmel bir sistemin çok daha basitini oluşturabilmek için uzun yıllar boyunca eğitim gören, karmaşık matematik hesapları içeren mühendislik tasarımları hazırlayan bilim adamlarının bu özel yapıyı şuursuz atom ve proteinlere bağlaması çok anlamsızdır. Venüs süngeri bu muhteşem yapıyı Yüce Allah’ın ona ilham ettiği biçimde ilk yaratıldığı günden beri sürdürmektedir. Bu kusursuz yapı Yüce Rabbimiz’in üstün yaratışının örneklerinden yalnızca biridir.

Sizin yaratılışınızda ve türetip-yaydığı canlılarda kesin bilgiyle inanan bir kavim için ayetler vardır. (Casiye Suresi,4)

Bilim adamları Venüs süngerinin dayanıklı cam özelliğinin insanların ürettikleri cam ile karşılaştırıldığında çok daha üstün kalitede olduğunu vurgulamaktadırlar. Kuşkusuz bu canlının hayret uyandıran yeteneği Yüce Allah’ın üstün aklının tecellisidir.

Bu makale, İlmi Araştırma Dergisi 29. sayı (Kasım 2006) 34. sayfada yayınlanmıştır.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
Lord.iz - avatarı
Lord.iz
Ziyaretçi
7 Mayıs 2008       Mesaj #5
Lord.iz - avatarı
Ziyaretçi
Türkiyeda yapılması planlanan ve Türkiye'nin en yüksek kuleleri ünvanını İşbankası kulelerinin elinden alacak olan...
Yapının Adı: Dubai Towers Yükseklik: 300 Metre

Temsili Resim:
Dünyanın En Yüksek Binaları ve Gökdelen Resimleri

46 bin metrekarelik İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Garajı arazisinin satışı ihalesini 705 milyon dolar artı KDV ile kazanan Şeyh Maktum’un şirketi Sama Dubai, şu anda yargı sürece devam eden arazide daha önce açıkladığı 300 metre yüksekliğindeki Dubai Towers’ı yapmayı planlıyor. Projenin değeri 500 milyon dolar.

Alıntı
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008       Mesaj #6
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Dünyanın En Yüksek Binaları ve Gökdelen Resimleri
Dünya Ticaret merkezi- İkiz kuleler ( Son resimleri )

Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008       Mesaj #7
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
GARANTİ BANKASI

banktanitim 11

Engelliler de düşünüldü

Garanti Bankası Genel Müdürlüğü olarak kullanılan binanın yapımına 1997’de başlandı, 2002’de bitti. Mimarı Randolf Gerner. 21 katlı bina, 143.7 metre yükseklikte. Yapının 6 yolcu ve bir yük asansörü var. Yaklaşık 1400 kişi çalışıyor, 560 araçlık otoparkı var. Tamamen depreme dayanıklı. Çalışanların temiz hava soluyamamaktan dolayı yaşadıkları sağlık ve psikolojik sorunlarını engellemek için panjurlu giydirme cam cephe sistemi yapılmış. Dışarıdaki taze havayı içeri alıyor. Duman tahliye sistemi de var. Ayda 700 bin kw saat elektrik, günlük 70 ton su kullanılıyor. Tümüyle engelliler düşünülerek tasarlanmış. Merdivenlerde tekerlekli sandalyeler için rampalar var. Her katta engelli tuvaleti bulunuyor. İstanbul’da Levent’te.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008       Mesaj #8
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
SABANCI CENTER

SABANCI20CENTER201

Kişi başına 50 metrekare

1988’de yapımına başlandı, 5 yıl 3 ayda bitti. Mimari proje Haluk Tümay ve Ayhan Böke’ye ait. Akbank Genel Müdürlüğü, Sabancı Holding ve holding şirketleri tarafından kullanılıyor. Akbank Kule 35 kat ve bodrum hariç 139 metre. Holding Kule 30 kat ve 119 m. Yaklaşık 2200 kişi tarafından kullanılıyor. Kapalı otoparkın kapasitesi 450, açık otoparkın 50 araç. Sistem depremi algıladığında Türkçe ve İngilizce anons yapıyor, şebeke elektriğini ve doğalgazı kesiyor, hareket halindeki asansörleri en yakın katta durduruyor ve turnikeler boşalıyor. Kişi başına düşen alan brüt 50 metrekare. Tüm camlar dışarıda olabilecek patlamaya karşı, dağılmayı önleyici filmle kaplı. Havalandırma 41 klima santralıyla yapılıyor. İstanbul 4 Levent’te.
Son düzenleyen _VICTORY_; 10 Temmuz 2012 10:11 Sebep: Sayfa düzeni..
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008       Mesaj #9
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
MERSİN TOWER

9lbqz

Yapıldığında en yüksekti

Yapımına 1987’de başlandı, 1992’de tamamlandı. 175 metre yüksekliğinde, 52 katlı. Kentin hemen hemen her tarafından rahatça görülebiliyor. 12 dönüm arazi üzerinde kurulu. 16 katında 5 yıldızlı Taksim Otel hizmet veriyor. Diğer katlar ofis olarak kullanılıyor. Yapıldığı tarihte Singapur-Frankfurt arasındaki en yüksek betonarme binaydı. Merkezi İstanbul’da bulunan Üstay Yapı Taahhüt ve Ticaret tarafından inşa edildi. Mimari projesi Cengiz Bektaş tarafından yapıldı. Kapalı alanı 62 bin metrekare. Elektronik kontrollü anons, yağmurlama, havalandırma, merkezi ısıtma gibi modern sisteme sahip binada 6 asansör bulunuyor. Mersin’de Mahmudiye Mahallesi Hastane Caddesi’nde.
Son düzenleyen _VICTORY_; 10 Temmuz 2012 10:17 Sebep: Resim eklendi..
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008       Mesaj #10
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
KANYON

9lbsw

9lbtb

Yüzde 100 temiz hava

Konut, ofis ve alışveriş merkezi olarak kullanılan kompleksin yapımına üç yıl önce başlandı, geçtiğimiz mayısta bitti. Mimarları ABD’den Jerde Partnership ve Türkiye’den Tabanlıoğlu Mimarlık. Ofis kulesinde çalışanlar yaklaşık 1500, konutta oturanlar ise yaklaşık 500 kişi. 2300 araçlık kapalı otopark var. Bulunduğu bölgede meydana gelebilecek en büyük depremin yüzde 20 fazlası düşünülerek inşa edilmiş. Tam olarak açılır pencereler mevcut. Gün ışığından maksimum fayda sağlamak için şeffaf cam kullanılmış. 250 bin metrekarelik kapalı alana sahip Ofis bloku 26 katlı ve toplam 30 bin metrekare. Çarşı dahil 34 asansör var. Yüzde yüz temiz hava dolaşımı sağlayan havalandırma sistemi mevcut. İstanbul Levent’te.
Son düzenleyen _VICTORY_; 10 Temmuz 2012 10:22 Sebep: Resim eklendi..
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:

Benzer Konular

12 Şubat 2009 / volture Taslak Konular
6 Mayıs 2013 / Misafir Soru-Cevap
25 Şubat 2013 / Misafir Taslak Konular