Arama

Children of Bodom

Güncelleme: 20 Eylül 2008 Gösterim: 17.551 Cevap: 12
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
4 Aralık 2006       Mesaj #1
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
children of bodom 001

Sponsorlu Bağlantılar
1993 yılında Espoo kentinde iki arkadaş bir Death Metal grubu kurmak istediler. Isimleri Alexi Laiho ve Jaska Raatikainen olan bu iki genç grubun ismini "Inearthed" olarak belirler. Alexi iyi bir gitarist olamsına rağmen vokallik de yapmaktadir, Jaska ise bateristlik yapma hayalleri içindedir.
Geçen uzun zamandan sonra grubun iki kişilik olan kadrosuna Samuli Miettinen adında bir bass gitarist katılır . Kadroyla birlikte Munkinen Demo Stüdyosun'da 1994 yılının Mart ayında grubun ilk demosu olan "Implosion Of Heaven" kaydedilir fakat fazla varlık gösteremeyen bu demonun ardından diğeri 1995 yılında, sözleri ve besteleri Alexi'ye ayit olan "Ubiguitos Absence Of Remission " Ansi Kippo tarafından kayıt edilir.
Kayıtların ardındna gruba Alexander Kuoopalo(gitar) katılır.Bir yil sonra Samuli gruptan ayrılır ancak
Henkka Blacksmith bass göreviyle Jani Pera Prisjoki ise klavye göreviyle gruba katılır ve çalışmalara devam edilir.
1997 yılında grup yeni albüm için çalışmalara baslamak ister fakat Janni gruptan ayrilir bunun üzerine yeni klavyeci arayışlarına düşen gruba 16sına yeni girmiş Janne Warman adında bir genç gelir. Ve grup sonunda albüm hazırlıklarına başlar. Astia stüdyolarında kendi çabalarıyla kaydettikleri "Something Wild" kaydedilir. Black/Thrash/Speed metalin yanında Klasik Power etkileride görülür. Kayıtlardan sonra Belçikalı bir albüm şirketi gruba teklifte bulunur fakat şirket yeterli paraya sahip değildir buna ragmen albümün 1000 kopyasını satmayı başarırlar. Alexander ise Thy Serpents grubuyla çalışır ve "Someting Wild" in bi kopyasını Sami Tanetz'e ulaştırır.
Bunun ardından Inearted'a Spinefarm adına bir teklif gelir. Grup elamanları Belçika'lı şirketten kurtulma yollarına girer ve dağıldıklarını söylerek grubun ismini "Children Of Bodom" olarak değiştirirler.
(Grubun bu ismi seçmelerinin asıl nedeni haritada tesadüfen gördükleri Bodom Gölü yakinlarinda işlenmiş olan cinayettir. Bunu ilginç bir fikir olarak benimseyen grup elamanlari Bodom'un Çocuklari anlamina gelen Children Of Bodom ismini seçmişlerdir)
1997 yılında Dimmu Borgir ile çıktıkları konserde grubun yıldızlerı parlar ve albümleri Nuclear Blast Record's tarafından Avrupada dağıtılmak istenir. 1998 yılında ise albüm Nuclear Blast ve Toys Factory imzasını taşıyan bikaç küçük şirket tarafından Dünya'ya sunulur. Albümün çıkışından 4 hafta sonra grup Avrupa turuna çıkar fakat Janne'in yerine Erna Siirkarvita katılır.
1998 Aralık 1999 Ocak aylari grup için çok zor geçer. Yeni albüm için Astia Stüdyolari'na giren grup istediği sonucu elde edemez; penalar yetersizdir, davulun derileri eskidir ve Alexi sözler üzerinde sürekli değişiklik yapmaktadir. Aynı dönemlerde Alexi Laiho yaklaşık 30 adet uyku hapı ve birkaç yudum Viski ile kendini öldürmeye çalışır. Fakat grup çalışmalara devam etmek zorundadir. Sonunda iki cover bulunduran albüm (Stone-No Command, Wasp-Hellion) "Hatebreeder" adıyla çıkışa sunulur. Albüm gerçekten hızlı agresif melodilere sahiptir ve biçok insan tarafından beğenilir.
Ekim ayına doğru grup Arch Enemy, Dark Tranquillty ve In Flames gibi gruplarla Avrupa turuna çıkar. Turun hemen ardından grup stüdyoya girerek "Hate Me" ve "Hellion " 'u tekrar kaydeder. Mayıs ayında Hate Me Singel'si çikar ve bir Platin Plak alarak başarısını kanıtlar.
Grup Ağustos ayında Abyss Stüdyo'larında (İsveç) üçüncü albümlerini kaydeder. Albümün adi "Follow The Reaper" adıyla 30 Ekim 2001 tarihinde Finlandiya'da yayınlanır. Albümün yayınından sonra grup Primal Fear ve Stell'le tura çıkar. Tur öncesinde COB'un headliner olarak açıklanmasına rağmen Primal Fear 'in 90 , COB ise 60 dakika sahnede kalmasi herkesi şaşırtır.
17 Eylül'de yeni parçalari "You're Better Off Dead" ve "Somebody put Something In My drink" (Ramones coveri) kaydedilir. Bu kayıt on'u aşkın ülkede listeye girer ve Altın Plak kazanir.
Yeni albüm için COB, Asitaya gider. Çalışmaların ve verdikleri konserlerin ardindan "Hate Crew Deathroll" adıyla diğer albümleri satışa çıkar. Albümün açılış şarkısı Needled 24/7 olarak belirlenmiştir. Albüm biçok yerde başarılı bulunur ve kanıtı olacakki Finlandiya'da 3 hafta boyunca bir numarada kalir. Temmuz ayında Alaxander gruptan ayrılır gerekçesi olarak daha fazla konsere çıkmak istemediği ileri sürülür bunun ardindan yeni konserler ve kayitlar için gitarist arayışına düşen grup sonunda büyük Fin gitaristi; Alexi' nin en büyük idollerinden biri olan Roope Latvala'yi kadrosuna ekleyerek yoluna devam eder. Bütün bu olanlardan sonra Best Breeder From 97-00, Japonya'da piyasaya sürülür. Japonya turundan hemen sonra Sixpounder filme alinir ve birçok programda gösterilmeye başlar.
COB, Kasım ayında Nevermore ve Dimmu Borgir ile birlikte Amerika turuna çıkar. Tura katılan diğer bir grup ise Hypocrisy dir. Geçmiş konserlerde Cob, Hypocrisy'nin alt grubu olarak sahneye çıkmıştır fakat bu konserde tam tersi olmustur buda grup elamanları için ayrı bi mutluluk kaynağı olmuştur.
Amerika turu sonrasında Trashed, Lost and Strungout gibi yeni parçalar stüdyoda kayıt edilir. Grup "She Is Beautiful" coveri Trashed, Lost and Strongout 'un bulundugu singel 'i EP/DVD ile piyasaya sürer. Bu arada geçmişteki bir cinayet tekrar günyüzüne çikmıştır. Bodom katilinin bulunduğu sanılmıştır. Polis, zamanında saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulan Nils Gustafsson' u tutuklar fakat zanlının cinayeti gerçekten işlemediği ortaya çıkar ve serbest bırakılır.
Tüm dünyada 550.000'ni aşkin albüm satmayı basaran grup, elamanlardan herhangi birinin ayrılmasi durumunda dağılacakları sözünü vermiştir..

Son düzenleyen virtuecat; 26 Ocak 2008 17:20
bodom - avatarı
bodom
Ziyaretçi
19 Nisan 2008       Mesaj #2
bodom - avatarı
Ziyaretçi
Alexi Laiho bu grubun herseyi..Boyle Solo gitarist hayatimda gormedim..Cok saglam grup herzaman 1 numarali tercihimdir..En buyuk hayalimde canli izlemektir ozellikle Needled 24/7 sarkisini... Alexi Laiho ayni zamanda gay,google da klavyeciyle o****ugu resimleri var...
Sponsorlu Bağlantılar
Nightcrawler - avatarı
Nightcrawler
Ziyaretçi
19 Haziran 2008       Mesaj #3
Nightcrawler - avatarı
Ziyaretçi
teşkür ederiz...
beni en çok grup isminin öyküsü çekiyo gerçekten çok ilginç. Bodom Gölü kesinlikle orayı görmek istiyorum Msn Happy
herşey bi yana şu anki en iyi Death Metal topluluklarından bence her ne kadara onlar içindi çoluk çocuk grubu deselerde COB bi başka Msn Wink en baba şarkıda benim için Lake Bodom dır.
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
13 Ağustos 2008       Mesaj #4
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
children of bodom 1
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
16 Ağustos 2008       Mesaj #5
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
ChildrenOfBodom woa9

21102006724wm0
Son düzenleyen KisukE UraharA; 11 Eylül 2008 20:12
Nightcrawler - avatarı
Nightcrawler
Ziyaretçi
18 Ağustos 2008       Mesaj #6
Nightcrawler - avatarı
Ziyaretçi
AlexiBow

Muhteşem bi adam be...
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
28 Ağustos 2008       Mesaj #7
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
children of bodom

bodom
M.u.R.a.T - avatarı
M.u.R.a.T
Ziyaretçi
28 Ağustos 2008       Mesaj #8
M.u.R.a.T - avatarı
Ziyaretçi
Bazıları iyi bir grup olmadığını düşünsede bence çok başarılar children of bodoma aşığım şarkılarına bayırılıorum özlellikle are you dead yet ve everytime I die
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
3 Eylül 2008       Mesaj #9
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
Dark Scary 7167
abrakadabra_xy - avatarı
abrakadabra_xy
Ziyaretçi
3 Eylül 2008       Mesaj #10
abrakadabra_xy - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bu grubun mp3lerine nasıl ulaşabilirm. bilgi verirseniz çok sevinirim