Arama

R.E.M

Güncelleme: 7 Eylül 2009 Gösterim: 8.263 Cevap: 6
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
10 Aralık 2006       Mesaj #1
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
rem175ceefaa4

Sponsorlu Bağlantılar

R.E.M grubu, Amerika Georgia Üniversitesi'nden atılan 4 dört gençten oluşuyor. Grubun üyeleri Michael Stripe, Peter Buck, Mike Mills ve Bill Berry. Grubun başarısındaki en büyük etken süphesiz Michael Stripe'ın enteresan sesi ve karizması. Eğer Michael Stripe’in bu özelliği olmasa grup Amerika'da sıradan bir grup olmaktan öteye gidemezdi. Grup, Stripe sayesinde ilk önce kendi şehirlerinde olmak üzere üniversite gençliği arasında çok tutuldu.
İlk parçaları olan "Radio Free Europe" ise grup tanınmaya başladıktan çok daha sonraları 1981’de piyasaya çıktı. Müzik eleştirmenlerinden olumlu yorumlar alan bu parça ve Stripe'ın enteresan sesinin de etkisiyle R.E.M'in Amerika'daki diğer gruplardan farklılaşmasını sağladı. 1982 yılında "Chronic Town" isimli parçayı piyasaya sürdüklerinde, bu parça o kadar beğenildi ki, bu parça R.E.M ile adeta özleşti ve parçanın ardından gelecek albüm merakla beklenmeye başlandı. "Murmur" albümü beklentileri karşılayarak, Rolling Stone dergisi tarafından yılın albümü seçildi.Bir sonraki albümleri"Reckoning” radyolar tarafından yeterince ticari bulunmadı ama bunlara rağmen R.E.M büyümeye devam ediyordu. Tarz olarak Atlantik'in her tarafında yeterince dinleyici ve hayran kitlesine sahipti artık R.E.M ve yaptığı albümler dinleyicileri tarafından beğeniyle dinleniyordu. Müzik eleştirmenlerinden arka arkaya olumlu yorumlar alan grup, özellikle "Fables of The Reconstruction" albümlerinde dönemin en büyük başarısını topladılar. Bu albümde sert yapısıyla dikkat çeken R.E.M aynı zamanda bu dönemin de temsilci oldu. Bu albümden sonra daha, müzik dünyasında kendi zevklerinden çok daha politik olmaya başlayan grup, bunu "Life's Rich Pageant" albümüne de yansıttı.
İzlediği bu politikayla popüleritesini arttırmayı başaran grup 80'lerin sonlarına doğru hayran kitlesinin sayısını daha da arttırmaya başladı. Stripe'in şarkı sözleri Amerika'da miras kabul edilen etik değerleri sorguluyor, "These Days" ve "Cuyahoga" parçalarının sözleri gençliğin asiliğini eleştiriyordu. Fakat enteresan olan bu kadar manalı şarkı sözlerine karşın grubun yaptığı en eğlenceli bestelerden biriydi. Grubun beşinci albümü olan "Document"ın çok kısa zamanda hit olması süpriz olmadı. Albümdeki "It's The End of the World as We Know It (and I feel fine)" parçasının sözleri ironik sayılabilecek kadar hareketliydi.Aynı albümden çıkan “The One I love “isimli parça çıktığı anda ‘Top 10’de yerini aldı. Grup, listelerde sık sık boy göstermeye ise "Green" albümüyle başladı. Bu albümden "Stand" Amerika listelerinde 6 numaraya, "Orange Crush" ise İngiltere listelerinde ilk 30'a yükseldi. Bu dönemde Michael Stripe kendisine çok sadık bir hayran kitlesine sahipti. Ama kendi sözleriyle Stripe için Rock 'n' Roll bir şakaydı ve bunu ciddiye alanlar da en büyük şakaydı. R.E.M' in bu albümüyle beraber çıktığı dünya turnesi artık onların sadece bir konser salonu değil, stadyum dolduracak kapasitede bir grup olduğunun kanıtı oldu.
Bunca büyük başarıya ve elde edilen hayran kitlesine rağmen R.E.M, 80'lerin sonunda dağıldı, ama fazla zaman geçmeden 1991 yılında, yeniden bir araya gelerek "Out of Time" piyasaya sürdü. Albüm büyük yankı yaptı ve bir başyapıt olarak değerlendirildi. Albüm piyasaya çıktığının ilk haftasında İngiltere'de Top 5'e girdi ve kısa sürede hem İngiltere hem de Amerika listelerine bir numaradan girdi. "Loosing my Religion", "Shiny Happy People" ve "Near Wild Heaven" gibi grubun hit parçalarının çoğu başyapıt olarak değerlendirilen bu albümden çıktı. R.E.M bu albümle bir çok ödülün sahibi oldu ve hemen ardından 1992 senesinde, grup başarısını daha da perçinleyen başka bir albümle hayranlarının karşısına çıktı. Aynı ‘Out of Time’ albümünde olduğu gibi, yeni albümleri de yine hem İngiltere hem de Amerika'da listeleri alt üst etti. Bu albümde öne çıkan parçalar ise "Drive" ve "Man on the Moon" oldu. 1995 yılında İsviçre konseri sırasında, baterist Bill Berry'in hastalanmasıyla grup mecburen müziğe bir süreliğine ara vermek zorunda kaldı. 1996 yılında grup yeniden Warner Bros ile anlaştı ve o tarihe kadar ödenmiş en yüksek kontrat avansını aldı. Bu kontrat avansı 80 milyon dolardı. 1996 Eylül ayında "New Adventures in Hi-Fi" piyasaya sürüldü. Bu albümde her R.E.M albümü gibi çok başarılı bir albüm olup, Amerika listelerinde 2 numaraya, Ingiltere listelerinde ise 1 numaraya kadar çıkmasına rağmen, albümde hit bir single olmaması R.E.M’in başarısını biraz gölgeledi.
R.E.M ‘in hayranları 1997 yılında grubun üyelerinden Berry’nin gruptan ayrılıp artık hayatını çiftliğinde geçirecekleri haberiyle sarsıldılar. R.E.M üyeleri Berry’nin yerini bir elektronik davulla doldurmuşlardı. Grubun bir sonraki albümü 2001 yılında piyasaya sürülen ‘Reveal’ oldu ve bu albüm onların kendilerine has klasikleşmiş tarzını yıllar sonra yakalayabildiği ilk albümdü. Bu albümün ardından ise 2004 yılında R.E.M ‘ Around the Sun ile üç senelik aranın arkasından hayranlarıyla buluştu.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
24 Şubat 2007       Mesaj #2
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
rem

Sponsorlu Bağlantılar
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
29 Nisan 2008       Mesaj #3
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
R.E.M. - Losing My Religion ah bu parca yokmu alıyor benı bır yerlerden bır yerlere savuruyor bu guruba bayılıyorum ya tabıkıde Losing My Religion dıyorum baska bır sey demıyorum.
655hcffy
7cgtcjrl
R E M Drive 1 CP7S3COEDJ 1024x768
Son düzenleyen KisukE UraharA; 30 Ağustos 2008 12:29 Sebep: Sayfa Düzeni
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
30 Ağustos 2008       Mesaj #4
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
REM3
rem
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
1 Eylül 2008       Mesaj #5
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
rem
20061205091729 losing my religion rem
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
1 Eylül 2008       Mesaj #6
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
Türkiye'de yaşayan müzikseverlerin yıllardır gördüğü bir rüya sonunda gerçek oluyor. Yaklaşık 30 yıllık bir geçmişi olan ünlü R.E.M grubu Türkiye'ye geliyor. Ama hayranları onları 'canlı canlı' dinleyebilmek için ekim ayına kadar beklemek zorunda. Çünkü konser 4 Ekim'de Kuruçeşme Arena'da.


Pozitif organizasyonuyla gerçekleşecek konser, gün boyu sürecek bir festivalin finali olarak tasarlanıyor. Pek çok sürpriz grubun ve şarkıcının sahneye çıkacağı gecenin finalini R.E.M yapacak.
Neredeyse otuz yıllık grup, 80’ler boyu sürdürdüğü müzik yaşamının zirvesine 90’larda ulaşmış, 1991’de ‘Loosing My Religion’la büyük ün kazanıp listelerin tepesine oturmuştu. Sonraki yıllarda ‘Everybody Hurts’, ‘Man On The Moon’ gibi hit şarkılar yapan, yeni albümleriyle de listelere giren grup her zaman gündemde kalmayı başardı.
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
7 Eylül 2009       Mesaj #7
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
R.E.M.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

300px Padova REM concert July 22 2003 blue

REM canlı performans


R.E.M. 1980'da ABD'de kurulan bir alternatif rock grubudur. Grup Michael Stipe, Peter Buck ve Mike Mills'ten oluşmaktadır.

Kuruluş

Ocak 1980'de Michael Stipe ve Peter Buck bir müzik dükkânında tanıştılar. İkisi de punk rock müziğinden hoşlanmaktadır, bu yüzden ikisi kısa zamanda iyi arkadaş oldular. İkili daha sonra beraber müzik yapan Mike Mills ve Bill Berry ile tanıştılar. Müziği çok seven bu dörtlü kendi aralarında şarkılar yazmaya başladılar. 5 Nisan 1980'de ilk konserini veren grup, Stipe'ın sözlükten rastgele seçimi ile "R.E.M." ismini kabul ettiler. Grup üyeleri müzik yapmak istedikleri için okullarını bıraktılar. 1981'de ilk kez Güney Amerika'yı turladılar.

İlk albümler

1981 yazında ilk single "Radio Free Europe" yayınlandı. Şarkı birden bire tüm üniversite radyolarında çalınmaya başlandı. Grup başarı sayesinde ilk EP'leri Chronic Town'ı kaydetti. Bu sırada grup I.R.S. Records ile anlaştı ve bu EP, plak şirketinin de ilk yayını oldu. Bu EP NME dergisinden iyi eleştiriler alınca grup ilk albümü Murmur'ı kaydetti. Albüm Rolling Stone dergisinde yılın albümü seçildi ve Billboard listelerinde 36. oldu. Ancak yine de plak şirketinin beklentisinin altında kaldı.
Grup Late Night with David Letterman programına çıkarak ilk kez televizyona çıktı. 1984 tarihli yeni albüm Reckoning yine güzel eleştiriler topladı. 1985'te çıkan Fables of the Reconstruction diğer R.E.M. albümlerinden çok farklıydı. Stüdyo aşamaları zor geçmişti ve grup dağılma tehlikesi atlatmıştı. Stüdyo zamanı yaşanan sert kışın da etkisiyle çok karanlık bir albüm aldı ve karışık eleştiriler topladı. Bu da I.R.S'i grubun beklenen patlamayı gerçekleştiremediği için endişlendiriyordu.
Dördüncü albüm 1986 tarihli Lifes Rich Pageant ise Stipe'ın vokalinin geliştiği ve daha öne çıktığı bir albümdü. Albüm ile R.E.M. ilk altın plağını aldı ve bundan önceki albümlerinin de satışını arttırdı. R.E.M. yavaş yavaş ünlenmeye başlarken yayınlanmamış kayıtlarını ve B-Side'ları Dead Letter Office albümü ile yayınladı ve "Succumbs" adlı video toplamalarını yayınladılar.
1987'de 5. albüm Document yayınlandı. Albüm o ana kadarki en büyük R.E.M. albümü olmuştu. R.E.M.'in politik yönünü de gösteren albüm ilk 20'ye çıkan ilk single "The One I Love" ve grubun MTV'ye çıkmasını sağlayan "It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)" şarkısını barındırıyordu. Rolling Stone grubu Amerika'nın en iyi rock 'n roll grubu olarak tanımlıyordu.

Altın yıllar

Grup I.R.S. ile uzun süreli bağlantılarını koparıp onlara daha çok yardım edeceklerine inandıkları Warner Bros ile anlaştılar. Bu sırada 1988'de I.R.S grubun ilk best of'u "Eponymous" albümünü yayınladı. Aynı yıl ilk Warner Bros albümü Green yayınlandı. Albümden çıkan single'lar ilk kez ilk ona giriyordu. Grup bu albümden sonra uzun bir ara verdi.
1990 ortalarında kayıtlarına başladıkları Out of Time 1991'de yayınlandı. Albüm hem Amerika hem İngiltere listelerinde 1 numaraya kadar çıkmıştı. İlk single "Losing My Religion" içinde gitar bulundurmamasına rağmen single listesinde 4 numara kadar çıktı. İkicsi single "Shiny Happy People" da benzer bir başarıyı yakaladı. Albüme büyük bir turne düzenlenmemesine rağmen Amerika'da dört milyondan fazla satarak R.E.M.'in en başarılı albümü oldu.
Kısa bir süre sonra stüdyoya giren R.E.M. 1992'de de Automatic For The People'ı yayınladı. Albüm "Out Of Time"'a göre daha sert sounda sahipti. Ancak Stipe'ın sözleri daha duygusallaşmıştı. Birçok kritiğe göre R.E.M'in en güzel albümü olan bu albüm de "Everybody Hurts" ve "Man On The Moon" gibi hitler çıkardı.

Duraklama dönemi

1994 tarihli Monster albümü grubun ilk dönemlerine dönme isteğini yansıtan oldukça rock bir albümdü. Albüm "Out Of Time" gibi Amerika ve İngiltere listelerinde birinci oldu. Monster turu ise yaşanan sağlık sorunlarıyla dikkat çekti. Bill Berry önemli bir beyin rahatsızlığı geçirerek müzikten uzak kaldı. Daha sonra da Stipe'ın fıtığı ortaya çıktı. Tüm bu sağlık sorunlarının düzelmesiyle 1996'da New Adventures in Hi-Fi albümü yayınlandı. Albüm yine birinci ve ikinci sıralardan girmesine karşın öteki üç albümün satışına yaklaşamayarak listelerden hemen düştü. Bu sıralarda grup menejerlerini değiştirdiler

Üç kişilik R.E.M.

Yeni albümün kayıtları öncesi grubun bateristi Bill Berry şöhret günlerinden sıkıldığını söylerek gruptan ayrıldı. R.E.M. için bu zor oldu. Yeni albümde bir davul makinası kullandılar. 1998'de çıkan Up albümü diğer albümlerine göre çok az sattı. Satışlardan görülen bir başka şey grubun popülaritesinin Amerika'dan Avrupa'ya doğru kaymasıydı.
bu ve buna benzer bir satış grafiği yakaladı. 2003'te Warner Bros. yıllarındaki şarkıların toplaması In Time yayınlandı. Bu albümün turnesinde bir konserde iki şarkı için eski baterist Bill Berry gruba katıldı. 2004 tarihli yeni albüm Around the Sun taşıdığı politik kimlik ile dikkat çekiyordu. Bu albüm de karışık tepkiler topladı. Albüm sonrası George W. Bush karşıtı "Vote For Change" kampanyasına katıldılar.
Grup 2006'da ilk dönemlerinin toplaması And I Feel Fine... The Best of the I.R.S. Years 1982-1987 albümünü çıkardı ve şu an 14. stüdyo albümü için çalışmalara devam ediyor.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....