Arama

Laaz Rockit

Güncelleme: 26 Mayıs 2008 Gösterim: 1.989 Cevap: 1
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
26 Mayıs 2008       Mesaj #1
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
Laaz Rockit

Sponsorlu Bağlantılar
Grup, vokalist Michael Coons ve gitarist Aaron Jellum tarafından 1982 yılında California/Berkeley'de, Bay Area bölgesinde kuruldu. Grubu kuran Coons ve Jellum, sadece 17 ve 18 yaşlarındaydılar ve Coons liseye devam ederken; Jellum üniversiteye başlamıştı. Bay Area'da ki sayısız müzisyenlerden bazıları ile bir kaç konsere çıktıktan sonra, gitarda Phil Kettner ve bateride Victor Agnello gruba katıldı. 1983'te bassist Willy Lange'ın gelişi, 4 albüme imza atarak 6 yıl boyunca Amerika ve Avrupa'yı turlayacak olan klasik kadronun ilk temellerini atmıştı. Grubun ismi, Clint Eastwood'un oynadığı "The Enforcer" filminde, Clint Eastwood'un kısaltılmışı "LAWS" olan "Light Anti-tank Weapons System rocket" silahı ile kuleyi vurarak filmi bitirdiği sahneden geliyor. Silahın ismini alıp, telaffuzunu Laaz Rockit'e çevirdiler bu ismi seçtiler.

San Francisco şehri; Testament, Exodus ve Metallica gibi dönemin altın gruplarından bazılarını çıkarmış bir şehirdi ve Laaz Rockit'te bunların arasına katılarak, kendine has bir hayran kitlesi oluşturmayı başardı. Kuruluşlarından bir yıl sonra, 1983'te, Target Entertainment şirketi ile (Bu şirket aynı zamanda RATT'ın orjinal EP'sini çıkaran şirketti) kontrat imzaladılar ve aynı yıl ilk albümleri olan "City’s Gonna Burn"ü kaydettiler. 1984 baharında yayınlanan albüm çok olumlu tepkiler aldı ve albüm için verilen konserlerde, grubun sahne performansı en enerjik gruplar arasına girmeyi başardı.

1985'e gelindiğinde; 2. albüm olan "No Stranger To Danger" yayınlandı ve 86'da Motorhead'in açılış grubu olarak ilk Avrupa konserlerini verdiler. Bu tecrübe, müzikal açıdan daha sert yönlere kaymalarını sağladı ve Avrupa seyircisi ile sağlam temeller atmışlardı.

Kaydıkları bu yeni sert yön, 87'de ki "Know Your Enemy" albümünde ortaya çıkmıştı. Çoğu dinleyici ve otorite tarafından bu albüm, grubun en iyisi olarak gösteriliyor ve tüm dünyada çıkardıkları ilk albümleriydi. "Last Breath", "Euroshima", ve "The Most Dangerous Game" gibi şarkılar, giderek gelişen müzikal olgunluk ve yaratıcılığa en güzel örneklerdi.

89' yılı, gruba bir çok değişiklik getirdi. "Know Your Enemy"nin başarısını devam ettiren "Annihilation Principle" albümünü yayınladılar. "Bad Blood" ve "Chasin' Charlie" gibi sert şarkılar ile MTV'de Headbangers Ball programına çıkmalarını sağlayan "Fire in the Hole", albümün öne çıkanlarıydı.

Ama 89' yılı, ayrıca grubun bu kadrosunun da sonu olacaktı. Willy Lange, Phil Kettner ve Vic Agnello bir yığın sebep ileri sürerek ayrıldılar ve grupta sadece Michael Coons ile Aaron Jellum kaldı. Bu iki kurucu üye; 2 albüm daha yapıp, "The Texas Chainsaw Massacre III" filmi için "Leatherface" singleını yayınlayarak grubu 3 yıl daha ayakta tuttular. 91' ve 92' de çıktıkları Amerika ve Avrupa turlarının ardından 92' yılında verdikleri Japonya konseri, tüm turlar büyük sükse içinde geçmesine rağmen son canlı performansları oldu.

13 yıllık aranın ardından; orjinal kadro ile 2005 Mayısında ki Dynamo açık hava festivalinde çalmak için bir araya geldiler. 9 Temmuz 2005'te, bir çok veteran grup ile birlikte "Thrash Agains Cancer" konserinde çalarak, evleri olan Bay Area'ya döndüler ve uzun süredir onları izlemek isteyen eski dinleyicileri ile buluştular. Sonrasında aynı yılın Eylül ayında, Japonya'da konser verdiler.


Laaz Rockit

Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
26 Mayıs 2008       Mesaj #2
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Diskografi

Sponsorlu Bağlantılar
  • City's Gonna Burn (1984)
  • No Stranger to Danger (1985)
  • Know Your Enemy (1987)
  • Annihilation Principle (1989)
  • Nothing's Sacred (1991)
  • Taste of Rebellion Live in Citta (1992)
Demolar, Singles, Video
  • Prelude to Death (1983) (demo)
  • Rock Forever (1983) (demo)
  • European Meltdown (1988) (VHS/Live)
  • Holiday In Cambodia (1989) (single)
  • Leatherface (1989) (single)
  • Taste of Rebellion: Live in Citta (1992) (VHS/Live)
  • Live Untold (2006) (DVD)