Arama

Hades

Güncelleme: 15 Haziran 2008 Gösterim: 1.877 Cevap: 0
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
15 Haziran 2008       Mesaj #1
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
amorphis0206ux1

Sponsorlu Bağlantılar
Hades'in kökleri 1978 yılına kadar dayanıyor. 1978 yılında Amerika/New Jersey'de kuruldular ve 1982 yılından itibaren demo ve singlelar ile isimlerini duyurmaya çalıştılar. İlk albümleri "Resisting Success"i çıkarmaları 1987 yılını buldu. İkinci albümleri olan 1988 çıkışlı "If At First You Don't Succeed"i destekleyen bir Avrupa turnesinin ardından 1989 yılında dağıldılar.

Bu ayrılığın ardından, vokalist Alan Techio Teksas'a taşındı ve bir yıl kadar süren macerasında Watchtower grubuna katıldı. 1990 yılında ise gitarist Dan Lorenzo ile Non-Fiction adını taşıyan yeni grubunda birlikte çalışmaya başladı. Non-Fiction 3 albüm çıkardı ve 1995'te ki dağılışlarına kadar Amerika ile Avrupa'yı turladı. İşin ilginç yanı; Non-Fiction halen daha aktifken, Hades ile birlikte "Exist to Resist" isimli bir geri dönüş albümü de çıkarmışlardı. 1999 yılında Metal Blade Records ile kontrat imzaladılar ve geri dönüşlerini kesinleştiren albüm olan "Saviorself"i çıkardılar. İlk olarak demo formatında kaydedilmesi planlanan albüm, grubun Heavy Metal sounduna daha fazla yaklaştığını hissettirmişti.

Bu albümü 2000 yılında gelen "The Downside" takip etti. Daha kaliteli prodüksiyonu ve kaliteli besteleri ile grubu bir seviye daha yukarıya çıkaran albüm, grubu Wacken Festivaline kadar taşıdı. 1 sene sonrasında gelen "Damnation" ise grubun şimdiye kadar ki son albümü oldu. Geri dönen eski bassist Jimmy Schulman, yeni baterist Ron Lipnicki, lead gitarist Ed Fuhrman, vokalist Alan Tecchio ve ritm gitarist Dan Lorenzo ile bu güne kadar ki en sert albümlerini kaydetmişlerdi. Ne var ki; albüm kapağındaki yanan Amerikan bayrağı yüzünden ülke içinde oldukça tepki topladılar.

Sonrasında, "Resisting Success" ve "If At First You Don't Succeed" albümlerinin çift CD'lik bir albümde toplanmış hali piyasaya sürüldü. Albümde aynı zamanda 3 tane de bonus şarkı yer alıyordu; bunların içinden "Thinktank" özel olarak bu albüm için kaydedilmişti. Bu albümün piyasaya sürülmesinin planlandığı sıralarda ise, Ron Lipnicki Avrupa Turnesi için Overkill'e katıldı. Lipnicki aynı zamanda Dan Lorenzo'nun 3 adet solo albümünde de yer aldı.

inflamesmz8


Benzer Konular

 Hades
10 Şubat 2015 / probLem girL Mitoloji
6 Temmuz 2012 / asiye özlem Soru-Cevap
1 Aralık 2008 / prefer Soru-Cevap