Arama

Arkabahçe

Güncelleme: 20 Ocak 2011 Gösterim: 2.587 Cevap: 1
SatanpisT - avatarı
SatanpisT
Ziyaretçi
7 Temmuz 2008       Mesaj #1
SatanpisT - avatarı
Ziyaretçi
Ozan Karaca ve Kubilay Çakır’ın 1994 yılından beri olan müzikal arkadaşlıklarıyla 2002 yılına gelinmiş ve grubun ilk temelleri İngilizce şarkılarla atılmış. Gruba bas gitarda Osman Ersoy’un da katılımı ile Arkabahçe ismini alan grubun vokali Ozan Karaca, gitarda ise hem Karaca hem de Kubilay Çakır var. Tuşlu çalgılarda Berk Özen ve davulda Burak Beyrek ile tamamlanan grubun “Evindesin” adlı bu ilk albümlerine gelirsek, altyapı olarak “Indie”yi gerçekten hissettirdiğini söyleyebilirim. Ahmet Koç’un müzik direktörlüğünde 3 aylık bir sürede kaydedilen ve Erdem Sökmen, Ali Koç , Utku Ünal, İsmail Soyberk ,Gündem Yaylı Grubu gibi ülkemizin önde gelen müzisyenlerinin de misafir sanatçı olarak katkıda bulunduğu albümdeki bazı şarkılarda doğu tınıları duyulabiliyor, öte yandan genel olarak ise şarkı sözlerinde bir tür karamsarlık ve içe kapanıklık göze çarpıyor (özellikle “Kıştı Bunu Yazdığımda” ve “Kal” bu duyguyu çok başarılı yansıtıyor). Bazı şarkılarda geri vokal ihtiyacı belirgin biçimde hissediliyorsa da bu, grubun genel çizgisini bozmuyor. Çıkış parçası ve ilk klip olarak seçilen “Evindesin” dışında “Nerde” ve “Unut ve Uyu” da albümün bence öne çıkmayı hakeden diğer şarkıları.

Sponsorlu Bağlantılar
Gurup, 8. Efes Dark ROXY Müzik Günleri`ne Leave Me, Mistake, Müzik Sustu ve Geri Dönemiyorum ile katılıp finallerde canlı performans sergileme imkanı elde etti. Grup BarışaRock 2004`te de sahne aldı.

Şu anki kadro:
Ozan Karaca: Vokal
Kubilay Çakır: Gitar
Osman Ersoy: Bas
Berk Özen: Keyboards
Can Ayçiçek: Davul

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ocak 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İstanbul Rock ın ilk temsilcilerinden; arkabahçe

Sponsorlu Bağlantılar
Indie rock tarzında bağımsız ve farklı denemelerle yoluna devam eden arkabahçe, 2007 yılında son şeklini alarak İstanbul un tüm müzikal zenginliğini müziklerine yansıttılar. Dört yıllık bir aranın ardından bir buçuk yıl boyunca üzerinde çalıştıkları ikinci albümleri Bu Işık Ne! Seyhan Müzik etiketiyle 2011 yılı başında raflarda yerini aldı.

Ozan Karaca (vokal), Tunç Aksoy (gitar) ve İlker Omcacıoğlu dan (bas gitar) oluşan arkabahçe, kalıplaşmış müzik tarzına sıkışıp ödün vermektense söylemek istediklerine göre müziğini şekillendiriyor. Dinleyici ile arasındaki sınırı daha da küçülterek, hayal dünyasını, aslında gerçekmişçesine sert ve bir o kadar da içe kapalı bir görüntüyle çiziyor.

On şarkıdan oluşan albümdeki tüm sözleri Ozan Karaca, müzikleri ise arkabahçe hazırladı. Albümün prodüktörlüğünü, mix ve masteringler dahil olmak üzere, Feridun Düzağaç ve Kıraç gibi isimlerle de çalışmış olan Cengiz Köroğlu üstlendi

Şarkılarında, bir modern zamanlar eleştirisi sunan grup, bunu yaparken, çağın dinamiklerinden kopmayarak cesur ve sürükleyici bir anlatımı kullanıyor. "Bu Işık Ne!" batının akılcılığı ve doğunun spiritüalizminin, bir ölçü içinde birleşebilme savaşı verdiği İstanbul'un hikayesini zengin melodilerle anlatıyor.

Arkabahçe, ikinci albümünün ilk klibini, albümün üçüncü parçası olan "Gözlerinin Ardında şarkısına çekti. Şarkı, herkesin aşina olduğu bir tür ayrılığı sert ve açık bir üslupla anlatmasına karşın cümlelerini Çıldırmış bu dünyada, anlatmam artık yeter diye bitirip, yine de dinleyicinin güvenli bir yerde durabilmesine izin vermiyor. Klipte yer alan çöl ve deniz imgeleri ise, şarkının bir aşk hikayesi kılığına girerek aslında farklı bir özlemi ve çelişkiyi anlattığı hissini pekiştiriyor.
Bu Isık Ne!
Hareketin ve hızın giderek arttığı bu modern çağda, geçen her görüntüden aklımızda kalan ve birini algılayamadan bir diğerinin bizi çağırdığı, kafaları karıştıran, düşünce sürecini bozan, kusurları, doğallığı ve yani derinliği gizleyen, insanları ve renkleri soldurup, hafifletip birbirine benzeten, kültürel farklılıkları eritip insanlığı benzer bir yapı altında toplayacakmış gibi kandırırken insani özellikleri törpüleyen, sıcak bir yere çağırıyor hissi verirken bizi buz gibi bir dünyaya atacak bir ışık...
Parlak güneş:Çok güzel ve parıltılı görünen, bir çoğunun gözünü ondan alamayıp büyülenerek peşinden gittiği, eğlenceli, zevk veren ve zamanla içinde kendilerini kaybettiği bir ışık
Sönük güneş:Gerçek güneş Günümüz dünyasında, artık eskisi gibi direkt görülemeyen, bulunması ve saklanması için bir bedel gerektiren, derinlerde gizlenen gerçek ışık

Gözlerinin Ardında klip linki iyi seyirler...
Dailymotion - Arkabahçe - "Gözlerinin Ardında" - Music Kanalı

arkabahe - Bu Ik Ne! - Resmi Web Sitesi
Son düzenleyen Daisy-BT; 20 Mart 2011 16:06