Arama

Başak Burcu ve İş Hayatı

Güncelleme: 9 Ekim 2009 Gösterim: 6.098 Cevap: 7
Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
19 Ağustos 2008       Mesaj #1
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Başak Burcu ve İş Hayatı

Sponsorlu Bağlantılar
Başak'lar güvenilir ve sabırla çalışan bir ortak olurlar. Genellikle utangaç olup toplu kurallarını kitaplarını ve işlerini yeğ tutarlar. Yabansılıklarını göstermezler. Çok konuşurlar ancak yabancılara karşı soğukturlar. Başak ortağınızın yararlı düşünceleri vardır. İşleri pratik yönden çözmek için çalışır ama kendi düşüncelerini hiçbir zaman kabul ettirmeye çalışmaz. Yönetmeye hevesli değildir, komutları yerine getirmek ve hizmet etmek üzere yaratılmıştır. İnsanların çoğu işi bırakıp gittiği zaman bile Başak, bütün gün çalışıp işi yürütür ve herkesin neden çalışmadığını merak eder. Başak ilerici bir düşünürdür fakat düşüncelerini ender olarak ortaya koyar. Çevresindekiler ve kendisi için her şeyin en iyisini ister. Alçakgönüllüdür.

Yapacağı iş yer temizlemek bile olsa yüksünmeden yapar. Ancak, onu ezip geçeceğinizi sanmayın, çünkü hemen ortağınızın çok duygulu ve gururuna düşkün olduğunu göreceksiniz. Siz de gördüğü bir kusuru çekinmeden size aktarır fakat, bu ona göre yıkıcı bir eleştiri olmayıp, yalnızca size yararlı olması yönünden düşünülmüş bir uyarıdır. Parayla arası çok iyidir. İşin finansman yönüyle ilgilenir. Zor pazarlıklara girer ve kolaylıkla sonuçlandırır. İş konusunda duygusallığa yer vermez. Son derece katı ve kuralcıdır. İlgilendiği konuların en ince ayrıntılarına girer.

Doğru ile yanlışı duyguların dayanarak değil araştırma sonucu bulur. "perfektsiyonist" olup, bu özelliğini her olayda ortaya koyar. Başak yaradılışı hemen her işe yatkın olduğundan kendisinin dünyayı daha iyi yapacağına inanır, , her şeyin iyi gitmesini ister. Her zaman söylediğinden daha iyi iş yapmaya hazırdır. Ortağınız ayrıca pek huzursuzdur. Eşyaları yerlerine yerleştirir, günde 10 kez masasını temizler, daha siz bakmadan rehberi yerine kaldırır. Kısacası yaşantısından hoşnut olmadan sinirli yaşar. İşyerinizi temiz olmasına çok özen gösterir. Küçük kusurlarına karşın ortağınız ile iyi geçinirsiniz.

Her zaman bir şeyle uğraşır, yeni düşüncelerle ilgilenir. Kendisinden daha fazlasını isteyemezsiniz. Siz Yay, Balık ya da ikizler iseniz onu fazla inceleyici bulursunuz. Olumsuz bir Başak ise, güvenli koşullarda çalışmak ister ve kişilerin yanlışlarını bulup çıkarmaktan zevk duyar.

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Temmuz 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Başak Burcu Temmuz Ayı Aylık Yorumu

Sponsorlu Bağlantılar
İş ve Kariyer

5 Temmuz- 1 Ağustos tarihleri arasında etkili olacak Venüs gezegeninin seyri, aşk hayatınızda olduğu gibi, kariyer konusunda da etkili bir enerjidir. Her sene farklı tarihlerde olsa da, İkizler burcundaki ilerleyişi, mesleki konularda geleceğiniz adına yeni girişimlerde bulunmak için güçlü insanlarla ilişki içinde olmanızı ve becerikli olduğunuz alanlarda bugüne dek edindiğiniz tecrübeleri göstermenizi gerektirmektedir. Kimi zaman kafanızda iki seçenek, kararsızlık ve bu kararsızlığın yarattığı sıkıntılar oluşabilir. Fakat ne olursa olsun Venüs hayatın lüksü ve zevkidir. Geçtiği yaşam alanı toplumsal hayatınızla birebir alakalı olduğundan sizlerin de kariyerinizle ilgili konularda sosyalleşmeniz gerekmektedir. Örneğin bu süreçte ihtisas alanınız olan konularda her türlü seminer, sosyal faaliyet, bilişim, internet dünyası, teknolojilerden yararlanmaya çalışmalı, kendinizi göstermeli, bağlantılar içinde olmalı, tanıştığınız insanlarla bu bağı sürdürmelisiniz.

Tarafsız bir şekilde hareket ederek, mantıklı bir şekilde düşünerek bilginizi ifade etmeniz önemlidir. Tabi ki bir başak için düzen son derece önemlidir. O bir işletmenin beyni olduğundan, kimi zaman karşısına fırsatlar çıksa bile öyle kolay kolay radikal gelişmelerde bulunmayarak bulunduğu alanı tercih eder. Bu tercih ise onun hep ikinci bir konumda kalmasına neden olur. Benim tavsiyem ise, araştırmalarınızı sürdürmeniz, mesleki konularda sizi ön plana getirecek düzenlemeler için kolları sıvamanız, size yardımcı olacak kişilerle temasta olmanızdır. İletişimsel açıdan yeni insanlarla bağ kurmanız gereken bir dönemdir. Kısaca sosyal ilişkilerinizi güçlü tutmalı, ben buradayım diyebilmelisiniz. Otorite konumunda bulunan kişilerle de, ne olursa olsun bu süreçte diyalogunuzu iyi bir şekilde sürdürmeyi de unutmazsanız gayet başarılı bir dönem geçirebilirsiniz.

Kimi zaman kafanızda iki seçenek, kararsızlık ve bu kararsızlığın yarattığı sıkıntılar oluşabilir. Fakat ne olursa olsun Venüs hayatın lüksü ve zevkidir. Geçtiği yaşam alanı toplumsal hayatınızla birebir alakalı olduğundan sizlerin de kariyerinizle ilgili konularda sosyalleşmeniz gerekmektedir. Örneğin bu süreçte ihtisas alanınız olan konularda her türlü seminer, sosyal faaliyet, bilişim, internet dünyası, teknolojilerden yararlanmaya çalışmalı, kendinizi göstermeli, bağlantılar içinde olmalı, tanıştığınız insanlarla bu bağı sürdürmelisiniz. Tarafsız bir şekilde hareket ederek, mantıklı bir şekilde düşünerek bilginizi ifade etmeniz önemlidir.
Tabi ki bir başak için düzen son derece önemlidir. O bir işletmenin beyni olduğundan, kimi zaman karşısına fırsatlar çıksa bile öyle kolay kolay radikal gelişmelerde bulunmayarak bulunduğu alanı tercih eder. Bu tercih ise onun hep ikinci bir konumda kalmasına neden olur. Benim tavsiyem, mesleki konularda sizi ön plana getirecek düzenlemeler için kolları sıvamanız, size yardımcı olacak kişilerle temasta olmanızdır. İletişimsel açıdan yeni insanlarla bağ kurmanız gereken bir dönemdir. Kısaca sosyal ilişkilerinizi güçlü tutmalı, ben buradayım diyebilmelisiniz. Otorite konumunda bulunan kişilerle de, ne olursa olsun bu süreçte diyalogunuzu iyi bir şekilde sürdürmeyi de unutmazsanız gayet başarılı bir dönem geçirebilirsiniz.

12 Temmuz – 25 Ağustos tarihleri arasında İkizler burcunda ilerlemesini sürdürecek mücadele ve istek gücünün astrolojik temsilcisi Mars gezegeni geçtiğimiz ay olduğu gibi yine kolkola ilerlemekteler. Fakat bu sefer yöneticiniz Merkür idaresinde olduklarından sizler açısından, her ne kadar yaz dönemine denk gelse de, plan ve projeleriniz üzerinde çalışma konusunda aktif bir süreçtir. Durmadan dinlenmeden, her çeşit uğraşı ve aktiviteyle meşgul olabilir, hepsiyle aynı oranda ilgilenmeye çalışabilirsiniz. Nereye varmak istediğinizi ve amacınızı gayet iyi tespit edebileceğiniz bu süreç sizin için hazırlık dönemi gibi bir şey olabilir. Zeki ve becerikli oluşunuz, size yeni kararlar aldırabilir. Hedeflerinizi kafanızın içinde iyi belirlediğiniz için, ona göre ayarlamalarda bulunabilirsiniz. Fakat burada dikkat edeceğiniz husus, dağılmamaktır. Çünkü Mars İkizler sürecinde, zihinsel açıdan fazla aktif oluşunuz, iş yaşamınızla ilgili konularda destekleyici olduğu kadar, yorgunlukların belirgin artışı anlamına da gelebilir. Benim önerim, öncelik sırasına göre işleriniz tanzim etmektir. Bunu başarmanın yolu ise, deneyim ve soru sormakla mümkün olabilir. Merak duygusu size gideceğiniz yön üzerindeki ipuçlarını toplamanızda yardımcıdır. Konusunda deneyimli insanları dinlemek, uzun yolunuzu kısaltabilir. Bu dönemin dikkat edilmesi gereken bir başka noktası, amacınızı iyi belirlemekten geçer. Bunu başaranlarınız olduğu gibi, başarmakta, seçmekte zorlananlarınız da olabilir. Böyle durumda olanlar yeteneklerini göz önüne alarak karar verirlerse, gerçekleştirmede zorluk çekmezler.


Alıntı: Kaliteli Hayat



Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Temmuz 2009       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Başak Burcu Temmuz Ayı Aylık Yorumu
Para Durumunuz

Temmuz ayı, gerek kendi kazanımlarınız ve gerekse başkalarından elde edeceğiniz gelirler açısından, finans ve güvence arayışınızın ön planda olduğunu görüyoruz. Bu bakış açısı düşüncelerinizin şekillenmesinde de önemli bir etki olarak göze çarpmakta. Yani amacınızın ne olduğunu bildiğiniz için, kazanmak adına hangi alanlara yönelmeniz gerektiğini kolayca tespit edebilirsiniz. Parayla olan ilişkinizde becerikliliğin söz konusu olduğu bu dönemde, diğer insanlarla olan ilişkinizde akıllı hareket edebildiğiniz oranda, çıkarlarınızı koruyabilirsiniz. Yani kiminle konuşmanız, ilişkide bulunmanız, hangi hedef üzerinde kitlenmeniz gerektiğini iyi tespit etmelisiniz. İşte bu tespit, size artı kazanç getirebilir. Genellikle para kazanma konusunda ne yapacağını bilen bir insan süreci olumlu şekilde değerlendirebilecektir. Özellikle Temmuz ayında, otoriteyle olan ilişkinizde dikkatli olunuz. Sözleriniz, tavırlarınızla gerektiğinde politik davranmayı unutmayınız. Çünkü bu kişilerin gücü elinde bulundurduklarını unutmamak gerekiyor.

İlginizi ve meraklılık gücünüzü, size güvence sağlayan alanlara kaydırdığınız zaman, hem paranızı gayeti iyi idare edebilir hem de kurnazca hareket ederek amacınıza ulaşabilirsiniz. Bir Başak tahlil gücü son derece yüksek bir burcun insanıdır. Fakat çıkarları söz konusu olduğunda bir İkizler kadar aktif olması kimi zaman zordur. İşte Temmuz ayında gezegenler İkizler burcunda ilerlediği için, aktif olmanız halinde, sizi destekleyicidir. Sadece yapmanız gereken, hızlı, yerinde ve doğru alan üzerinde kitlemektir. Yani yavaş, aşırı temkinli, kararsız, dağınık bir şekilde ilerlerseniz, bunun size faydası olmadığı gibi, zamanın boşa akmasına da neden olabilir. Bu süreçte ilişkiler, maddi yönde destekleyicidir demiştik. Kimileriniz için bu, yaşınız icabı aile büyüklerinizdir, bazılarınız için işvereninizdir, çoğunluğunuz için dış dünyada girişimlerdir. Hangisi olursa olsun, uyanık olmak şarttır. Girişimci olmalı, bilginizi, tecrübelerinizi paraya dönüştürecek şekilde hedefler belirlemesiniz.

Pozitif Enerjili Günler :1-2-3-6-7-8-16-17-20-21-24-25-28-29-30

Zayıf Enerjili Günler :4-5- 11-12-13

Aşkta En Şanslı Günler :6-7-8

Yeniay :24-25
(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :11-12-13
(Ay gezegeninin Balık burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


Alıntı: Kaliteli Hayat

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Ağustos 2009       Mesaj #4
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Başak Burcu Ağustos Ayı Aylık Yorumu
İş ve Kariyer


12 Temmuz – 25 Ağustos tarihleri arasında İkizler burcunda ilerlemesi devam eden Mars ve 4 Ağustos -25 Ağustos tarihleri arasında burcunuzda seyredecek yöneticiniz Merkür gezegeninin seyri gayet olumlu iki enerjidir. Kariyer evinizde seyrini sürdüren Mars gezegeninin dispozitörü (güçlendiricisi)olan Merkür sayesinde geçtiğimiz aya göre daha mantıklı hareket etmenizi gerek meslek seçiminizde gerekse otoritelerle olan ilişkinizde daha akıllıca kararlar almanızı sağlayabilir. Yani artık iki seçenek arasında hangisini tercih edeceğiniz yönünde kafanızın karışmasına gerek yoktur. Plan ve projeleriniz üzerinde yapılacak zihinsel çalışmalar ve kariyerinizle ilgili konularda aktif ve girişimci bir şekilde hareket etmeniz gereken alanlar hemen hemen bellidir. Şimdi yapılması gereken en önemli nokta, geri planda yaratıcılığınızı ortaya koyacak ön hazırlıklarda bulunmaktır. Bu süreçte Merkür gezegeni kusursuz bir şekilde iletişimde bulunmanız sağlayabilir. Yani bulunduğunuz alanlarda pratik zekanızla, sözel yeteneklerinizle göz doldurabilirsiniz.

Dışardan size bakanlar sadece iş düşünen, işinde gelişmeyi isteyen hareket halinde birini görebilirler. Gayet zekice konuşmalar yaparsınız ve olan bitenleri, aksayan noktaları kolaylıkla gözlemleyerek hiçbir pürüzün çıkmaması için çaba sarfedersiniz. Nereye varmak istediğinizi ve amacınızı gayet iyi tespit edebileceğiniz bu süreç sizin için hazırlık dönemi gibi bir şey olabilir. Zeki ve becerikli oluşunuz, size yeni kararlar aldırabilir. Hedeflerinizi kafanızın içinde iyi belirlediğiniz için, ona göre ayarlamalarda bulunabilirsiniz. Merak duygunuz, size gideceğiniz yön üzerindeki ipuçlarını toplamanızda yardımcıdır. Konusunda deneyimli insanları dinlemek, uzun yolunuzu kısaltabilir. Bu dönemin dikkat edilmesi gereken bir başka noktası, amacınızı iyi belirlemekten geçer. Bunu başaranlarınız olduğu gibi, başarmakta, seçmekte zorlananlarınız da olabilir. Böyle durumda olanlar yeteneklerini göz önüne alarak karar verirlerse, gerçekleştirmede zorluk çekmezler.

Bu iki enerjinin bazılarınız için yansıması, mesleki uzmanlığınız veya işe girmek amacıyla katılacağınız bir kurs, eğitim veya sınavın işareti olabilir. Bu sınavları atlattığınız takdirde yolunuzda ilerlemeniz kolaydır. Dikkat edeceğiniz hususlara gelince. Bunlar, dönemi daha olumlu geçirmeniz açısından faydalı olabilir. Yani etkinliğinizin daha fazla artmasını sağlayabilir. Sözgelimi detaylara çok fazla takılmamak. Daha geniş düşünmeye çalışmak. Gereğinden fazla hiçbir kimse ve hiçbir durum için kendinizi paralarcasına çalışmamak. Bu bazen, diğer insanların sizin iyi niyetinizi suistimal etmelerine yol açabilir. Müşkülpesent olmamak. Bu da çok önemli. Çünkü yaptığınız şeyden memnun kalmazsanız, diğerleri de kalmayacak demektir. Oysaki siz her zaman dikkatli ve titizsinizdir. Onun için kendinizden lütfen emin olunuz. Eğer istekleriniz veya sorunlarınız varsa bunları dolaylı yollardan değil, direkt olarak bildirmeniz, hem rahat etmenizi sağlar hem de kendinize daha fazla zaman ayırmanız anlamına gelir.

Mars gezegeninin İkizler burcundaki enerjisini iş anlamında kullanırken, öncelikle kararsızlıktan, iki uca salınımlı davranmaktan uzak durmak faydalıdır. Yani bir işi yaparken veya bir girişimde bulunurken, kolayca fikir değiştirmek kimi zaman kafanızın karışmasına neden olabilir. Bu dönemde yöneticiniz Merkür gezegeninin burcunuzda ilerliyor oluşu mantıklı düşünmek, gerekli ile gereksizi birbirinden ayırmak demektir. Bu daha düzgün düşünmeniz, karar vermeniz anlamına gelir. Fakat uygulamada Mars İkizler burcu enerjisi nedeniyle dağılırsanız hedeften uzaklaşmış olursunuz. Buna dikkat ederseniz daha iyi işler çıkarırsınız kanaatindeyim. Mars enerjisi, size hazırcevaplık gücü kazandırdığı gibi, akılcı konuşmalarınız sayesinde ilgi uyandırmanızı, fikirlerinizin beğenilmesini, heyecan verici ve yenilikçi, atılımcı biri olarak görülmenizi de destekleyicidir. En başta da belirttiğim gibi geçtiğimiz aya göre iş anlamında çok daha verimli olmanız mümkündür.



Alıntı


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Ağustos 2009       Mesaj #5
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Başak Burcu Ağustos Ayı Aylık Yorumu
Para Durumunuz

1 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyecek Venüs gezegeni, parasal kazanım evinizin yönetici olması dolayısıyla önem taşımakta. Venüs gezegeninin bu enerjisi sayesinde, parayla olan ilişkinizde ve paylaşımlarınızda ekip çalışmalarının, grup ve arkadaşlık ilişkilerinin önemli olabileceğini görmekteyiz. Tabi ki döneme damgasını vuran en önemli olgu, güvenceniz ve güvenliğiniz. İnsan ister istemez kaldı ki bir Başak daima hesabını bilmek ve geleceğini garanti altına almak ister. Çünkü Başaklar için üretim, çoğalma ve verimlilik esastır. Hayatı daha ferah ve huzurlu geçirmenin yolunun ancak ve ancak geleceklerini garanti altına almakla mümkün olacağını gayet iyi bilirler. Çünkü hesap kafaları daima akılcı düşünmeye müsait olduğundan yaş tahtaya pek adım atmazlar. Venüs Yengeç burcu seyirlerinde parasal konularda sahiplenme ve koruma içgüdünüz ön plandadır. Yani paranızın hesabını gayet iyi yapabilir, aileniz ve kendiniz adına en güzel olanı istersiniz.

Bu süreçte, aile ile ortaklaşa yapılan işlerden veya aileye dönük mesleklerden para elde etmek mümkündür. Yengeç zamanları tutumluluk içerdiğinden ailenize destek olma veya ailenizden destek görmeniz mümkündür. Arkadaşlık ilişkileri bu zamanda gayet güçlüdür. Onlar aracılığıyla para kazanma gibi durumlarda yaşanabilecekler arasında yer alır. Bu süreçte evliliği, geleceğinizi güvence altına almak için düşünmeniz mümkündür. Ayrıca kooperatif veya birkaç kişinin ortaklaşa kurduğu bir grubun içinde yer alarak ev sahibi olmayı düşünmeniz, parasal konularda yaşanabilecek olasılıklar arasında yer alır. Evinize ve ailenize fazlasıyla düşkünlük gösterebileceğiniz bu süreçte onlarla ilgili yatırımda bulunmak veya kazandıklarınızı onlarla paylaşmak hoşunuza gidebilir. Zor günler için, bir kenarda birikim yapmayı ihmal etmemenizi tavsiye edebilirim. Bu süreçte bir başka önerim, parasal konularda kendinize yeni bir yön çizmeniz, kabuğunuzdan çıkmanız, liderlik gücünüzü gösterebileceğiniz alanlara yönelmeniz gayet yararlıdır. Karşınıza çıkabilecek fırsatları iyi değerlendirmeniz halinde bu enerji özgür ve sıradışı yöntemlerle para kazanmanızda etkili olabilir.

Pozitif Enerjili Günler :2-3-4-12-13-17-18-21-22-25-26-30-31

Zayıf Enerjili Günler :1-7-8-9-14-15-16

Aşkta En Şanslı Günler :2-3-4-30-31

Yeniay :21-22
(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :7-8-9
(Ay gezegeninin Balık burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


Alıntı
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2009       Mesaj #6
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Başak Burcu Eylül Ayı Aylık Yorumu

İş ve Kariyer

6 Eylül-17 Eylül Terazi 18 Eylül-28 Eylül burcunuzda olmak üzere iki ayrı tarih aralığında gerçekleşecek geri hareket, kariyer hayatınız, toplum içindeki yeriniz adına bundan sonrası yapılması gerekenleri tespiti açısından gayet önem taşımakta. İlk tarih aralığında öncelikle üzerinde duracağınız nokta mesleki kazancınızdır. Eğer şu anda belli bir konum ve ücretle çalışıyor ve aldığınız ücret konusunda memnuniyetsizlik duyuyorsanız bu geri harekette bu eski sorun üzerinde gerçekçi bir şekilde düşünmenizin vakti gelmiş demektir. Çünkü kişi, mutsuz ve doyumsuz olduğu bir yerde doğal olarak verimli çalışmakta zorluk çekecektir. Bu durum karşısında özellikle otoritelerin bakış açısını ve bundan sonrasında neler yapmayı düşündüklerini iyice gözlemlemekte fayda vardır.

Ardından kendinizi ve ideallerinizi düşünmeniz ve bu ideallere göre, elinize geçen miktarın yeterli ve yetersiz olduğu hususunda geriye çekilerek hesaplamalar yapabilirsiniz. Yalnız burada dikkat edeceğiniz husus, elinize geçen miktarın yetersizliği nedeniyle ani bir karar vererek yanlışa sürüklenmemenizdir. Yani baskılar canınıza tak etse dahi beklemede kalarak gerçekçi bir planlamada bulunmanız gerekiyor. Eğer iş ortaklığı içindeyseniz aynı şekilde ortaklarınızla aranızdaki parasal durumu bir çerçeve içine alarak gözden geçirmeniz faydalıdır. Diyelim ki, işsizsiniz. O zaman bundan sonrası adına idealleriniz doğrultusunda ne yapmanız gerekiyorsa ona göre bir iş seçiminde bulunmak için yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz alanlar hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Bu ilk tarih yani 6 Eylül-17 Eylül arası üzerinde önemle duracağınız husus, ılımlı ve stratejik, hatta politik davranmaktır. Yani ne şiş yansın ne kebap misali hem bulunduğunuz konumu korumaya çalışmalı hem de kafanızın içindekileri gerçekçi bir şekilde düşünmelisiniz. Bu değerlendirmeler esnasında önünüzde iki seçenek belirebilir. Bu iki seçenekten birini tercih etmeniz halinde, geride kalan seçenekle ilgili gerekenleri gayet ılımlı bir şekilde düzene koymalısınız. Söz gelimi işten ayrılmayı düşünüyorsanız şu anki işinizi belli bir sisteme koyduktan sonra bunu yapmalısınız. İşinizde kalmayı düşünüyorsanız o zamanda bundan sonrası adına nasıl bir düzen istiyorsanız onu maddi anlamda belirleyiniz.

17 Eylül-28 Eylül tarihleri arasında ise üzerinde önemle duracağınız husus, şu anki pozisyonunuzun gerek dış dünyadaki imajınız gerekse kendinizi ifade biçiminiz olarak anlamını gerçekçi bir şekilde ele almaktır. Öncelikle şu soruları kendinize sormalısınız. Kendimi iş anlamında rahatlıkla ifade edebiliyor muyum, yeteri kadar ortaya koyabiliyor muyum, çevremdeki kişi ve otoritelerle anlaşabiliyor muyum, yeni girişimler yapma hususunda rahat mıyım, kimlik duygumu yeteri kadar güçlü şekilde ortaya koyabiliyor muyum, sağlık açısından şu anki şartlarım düzgün mü? bütün bu sorulara net ve açık bir şekilde cevap bulmaya çalışınız.

Diyelim ki, şu an ki pozisyonunuz size göre yeterli değil. O zaman bu tarihler arasında ileriye yönelik olarak düşündüklerinizi, yaşam amacınızın farkında olarak tekrar gözden geçiriniz. Yapabilecekleriniz ile yapılması mümkün olmayanları, gerçeklerle hayaller arasındaki sınırı iyi belirleyiniz. Yani yeni bir yola girecekseniz bunun uygun olup olmadığını, çekilmesi mümkün sıkıntıları, bugünkü durumunuza göre artı ve eksilerini iyice saptayınız. Bütün bu saptamalardan sonra yürürlüğe koymak istediklerinizi gölgeli günlerin sonu olan 5 Ekim tarihinden sonra uygulamaya koyabilirsiniz.

Kaynak: Mynet
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2009       Mesaj #7
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Başak Burcu Eylül Ayı Aylık Yorumu

Para Durumunuz

6 Eylül-17 Eylül tarihleri arasında parasal kazanç evinizde geri harekette olacak Merkür gezegeni, özellikle iş ortaklıkları, sözleşme ve yasal kontratlarla bağlı olan parasal durumunuzla ilgili mevzularda dikkatli ve gerçekçi tespitlerin yapılabilmesi adına son derece önemlidir. Geri hareket zamanlarında durumu mantık sınırları içinde ele almak kolaydır fakat zor olan beklemek ve sabırlı olmaktır. Kişi önceki olayların veya durumların yarattığı birikimler dolayısıyla oldukça sabırsızdır. İki türlü davranış sergileyebilir. Ya var olan şartlara göz yumacak, sorunların üstünü sıvazlayacak, başkalarıyla uyumlu geçinebilmek adına düşünecektir veyahutta tereddütte kalacak, karar vermekte zorlanacak, sonunda çatışmaktan korktuğu için otoritelerin baskısı nedeniyle gerilim yaşasa da bu duruma zorla göğüs gerecektir. Aslında iki seçenek de kendi içinde aynı kapıya çıkmaktadır. Fakat burada asıl sorun, karar verme tarzında gözükmektedir. Peki yapılması gereken nedir?

Öncelikle durumu gerçekçi bir şekilde gözden geçirmektir. Eğer işsizlik problemi varsa kişinin öncelikle yeteneklerini ortaya koyacak şekilde bir iş araştırmasında bulunması gerekir. Çünkü böyle gittiği takdirde ya aile veyahut bir güce sığıntı bir şekilde yaşaması gerekir ki, bu durum hakikaten rahatsız edici ve bir o kadar da kalıcı değildir. Eğer çalışıyor fakat aldığınız tutar sizi tatmin etmiyorsa o zaman da, bu konu üzerinde yukarıdaki tarihler arasında düşünmeli ve gerçekçi bir yön belirlenmelidir. Otoritelerle görüşmek gerekiyorsa, öncelikle iyi bir diyalog içinde ve politik tarzda hareket etmek son derece önemlidir. Durumunuzu belli bir netlikte ortaya koyacak şekilde bir plan yapmalı ve bu plan üzerinde, bu eski sorununuza çare bulmaya çalışmalısınız. Bunu yaparken sözcükleri iyi seçiniz. Hatta bir politikacı gibi davranınız. Haklı eleştirilerde bulununuz ama bunun dozunu kaçırmayınız. Diyelim ki sorununuz daha büyük ve şu an konuşmanız mümkün değil. Çünkü alternatif bir çıkış yolunuz yok ve mecburen şu anki şartlara göz yummak durumundasınız. O zaman da tespitlerinizi iyi yapınız. Başka hangi yollardan ek kazanç elde edebilirsiniz bunu düşününüz. Bütün bu düşüncelerinizi yine geri hareketin bitim tarihinden sonra yürürlüğe koymaya çalışınız.

Pozitif Enerjili Günler :8-9-10-13-14-17-18-21-22-26-27

Zayıf Enerjili Günler :4-5-11-12-23-24-25

Aşkta En Şanslı Günler :26-27

Yeniay :17-18
(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :4-5
(Ay gezegeninin Balık burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Kaynak: Mynet
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
9 Ekim 2009       Mesaj #8
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Başak Burcu - Ekim Ayı Yorumu
İş ve Kariyer:

10 Ekim-28 Ekim yöneticiniz Merkür gezegeninin Terazi burcu seyri ve ardından
15 Ekim-7 Kasım arasında yöneticinize destek verecek Venüs gezegeni, kariyer hayatınızla ilgili konularda gayet önemli enerjiler olarak dikkat çekiyor. Merkür Terazi burcunda güçsüz bir enerji olmasına rağmen, Venüs gezegeni tarafından güçlendirildiği için, toplumsal yaşamınız ve sosyal statünüz, bulunduğunuz alanda tanınma ihtiyacınızın altında yatan en önemli istek paradır. Yani çalışmanızın ve emeğinizin karşılığı almak ve düzenli bir gelir elde etmek istersiniz. Bütün bunlara kavuşmanız halinde, kimliğinizı dış dünyada daha güçlü ifade edeceğiniz bir gerçektir. Tabi ki haklı beklentiler içindesiniz. Bir yandan Satürn gezegeninin 2007 yılından beri devam eden dersleri, diğer yandan Jüpiter gezegeninin çalışma evinizde 12 Ekim tarihinde bitecek geri hareketini de hesaba katarsak, son yıllarda edindiğiniz tecrübeleri veya yaşadığınız deneyimleri, bu deneyimlerden edindiğiniz dersleri ömrünüzün sonuna kadar unutmanız mümkün değildir. Hayat böyle bir şey işte. Kimi zaman sevindiriyor kimi zaman üzüyor, bazen canımızdan bezdiriyor ama sorsalar herşeye rağmen yine de güzel olduğunu söyleyecek kadar bizi mutlu ediyor. Fakat şunu da biliniz ki, bu bu dersleri her insan görmüş ve görecektir. Burada önemli olan yaşadıklarımızdan ne öğrendiğimiz sorusuna cevap bulmaktır. Merkür gezegeninin Terazi burcu seyrinde, otoritelerle olan ilişkinizi ılımlı bir şekilde sürdürmek, iletişiminize dikkat etmek son derece önemli. Çünkü buna dikkat ettiğiniz takdirde yapacağınız görüşmelerde başarı oranınız yüksek olabilir. Yani akıllı ve politik olmak gerekiyor.

Merkür Terazi burcunda zaten genel olarak uyumdan yana olmanın göstergesidir. Fakat bu uyum, birilerinin hakkınızı yemesi veya sizin fikirlerinizden vazgeçmeniz anlamına gelmemesi gerekir. Çünkü sahip olduğunuz değerlerinizi korumak ve kollamak için güçlü olmanız gerekmektedir. Bu enerji altında yapılması gereken, karşıt görüşleri dinlemeye hazır olmak fakat olayların ardındaki gerçekleri de iyi saptamaktır. İş başvuruları açısından bu enerji altında yapılması gereken ihtiyaçlarınızın farkında olarak hem diğer insanlarla güçlü bir şekilde irtibatta bulunmaya hem de işbirliğine açık olmaktır. Kimileriniz bu etki altında eşit paylaşımlara dayalı bir ortaklık kurmayı düşünüyor olabilirsiniz. Böyle bir durumu uzun bir süredir istiyorsanız ve herşey kafanızın içinde oturmuşsa adım atmanızda bir sakınca yoktur. Fakat geri hareket döneminde böyle bir teklifle karşılaşırsanız doğal olarak beklemede kalarak, artılarını ve eksilerini düşünmeniz gerekebilir. Bazılarınız bu dönemde sözleşme yenileyebilir. Eğer her sene bu mevsimlerde gerçekleşen bir durum ise o zaman yerine getirmenizde bir sakınca yoktur.


Bazılarınız bu dönemde maaş artışı, işinizdeki statünüzün değişimi gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Yeni görevinize geri hareket döneminde başlamanızın da sakıncası yoktur. Bunların dışındaki durumlarda ise, geri planda beklemede kalmanız, herşeyi gözden geçirmeniz, bütçeniz açısından olabilecek yansımaları ele alarak düşünmeniz faydalıdır. Şimdi bir konuyu daha sizinle paylaşmak isterim. Merkür Terazi burcu seyirlerinde, kararsızlık çokça görülen durumlardandır. Kişi hangi seçenek veya hangi konuda tam olarak adım atması gerektiğini bilmeyebilir. Bazen bencilce durumlara yanaşır, bazen de paylaşıma açıktır. Oysaki bu süreçte özellikle patron konumunda bulunan kişilerle diplomatik bir tarzda ve zıt fikirler olsa dahi, dinlemeye anlamaya çalışmak artı bir puan kazandırabilir. Kimi Başaklar için bu enerji altında, ortaklık ilişkileri yoluyla bir ekip çalışması gündeme gelebilir. Yani belli kişilerle belli bir zaman süresince bir projede yer almak gibi. Sorumluluklarınız artmıştır ve doğal olarak herkes kendi payına hareket etmeye çalışabilir. Eğer bu işte gerekli koordinasyon sağlanabilirse bundan herkes faydalanmış olacağından, eğer siz de böyle bir durum içindeyseniz geri hareket boyunca sakin kalmanız, bilgi birikiminizi işinizin yararına herkesle paylaşmanız son derece önemlidir. Hangi şart ve durumda olursanız olun geri hareket dönemi içinde herşeyi objektif bir şekilde incelemeyi unutmayınız. Yenilik anlamındaki işlerde ise, acil kararlar vermemeli, herşeyi iyice kontrol etmeli ve yaptığınız çalışmaları ve uygulamalarınızı 15 Ekim tarihinden sonra yürürlüğe koymalısınız. Ayrıca bu süreçte düşünmeden fevri davranışlarda bulunmamalı, kendinizi öne sürerken bencil davranmadan ılımlı bir şekilde uzlaşı içinde olmaya gayret etmeli, mesleki kararlarınızda öncelikle gelir ve gider durumunuza göre hareket etmenizi, yani işten ayrılacak bile olsanız bunu bir başka işi ayarlamadan yapmamanızı öneriyorum. Merkürün 23 Eylül-15 Ekim tarihleri arasındaki seyri bu konularda iyi bir planlama yapılması adına etkili olduğu gibi, işinizle alakalı değişimler için bekleme zamanı olarak dikkat çekmekte. Bu tarihlerde ani kararlar vermek yerine sistemin içindeki akışa göre sabırlı davranmak gayet faydalı olabilir. Girişimde bulunacaksanız, eğer planladığınız ve gayet olumlu olacağını düşündüğünüz herhangi bir iş durumunuz varsa bu planı yürürlüğe koyabilmek için ya 23 Eylül tarihinden önce hareket etmelisiniz veyahut geri hareketin bitimi olan 15 Ekim sonrasını tercih etmelisiniz.


Para Durumunuz:

Sevgili Başaklar, 29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda ilerleyecek Satürn gezegeni, iş veya özel ilişki yoluyla maddi ve manevi alanda güçlenmeniz ve yeni ortaklıklar kurabilmeniz adına destekleyicidir. Bu tarihler arasında, yaşamınızda en çok neyin değerli olduğunu anlamanızı sağlayan deneyimlerle karşılaşabilirsiniz. Eş veya ortak ilişkileri yoluyla maddi gelir elde etmeniz mümkün olduğu gibi, kimi zaman bu gelirlerin sizi kısıtladığını, disiplin altına aldığını farkedebilirsiniz. Ortaklık ilişkisi ister evlilik isterse iş anlamında kurulmuş olsun, öncelikle kimle beraber olduğunuzu iyi bilmelisiniz. Aynı şekilde sizin haliniz vaktin yerindeyse, birlikte olduğunuz kişi üzerinde parasal denetim uygulayabilirsiniz. Bu ise karşı tarafın sıkılmasına neden olabilir. Tutumluluk bu sürecin etkili yansımalarından biridir. Kendinizi güvende hissetmek için en gerekli ihtiyaçlarınızı bile karşılarken aşırı dikkat sarfedebilirsiniz.

Maddi konularda sistemli ve planlı şekilde hareket etmeniz gereken bu dönemde, birikimlerinizi değerlendirirken dikkatli düşünmenizi tavsiye ediyorum. Özellikle evli Başaklar bütçeleri konusunda hassas davranmalıdırlar. Yeteneklerinizi maddi kazanç sağlamak adına yönlendireceğiniz bu zamanda, düzenli bir gelir için, disiplinli çalışmak esastır. Ortaklık teklifleriyle karşılaştığınızda, kimlerle iş yaptığınızı iyi bilmelisiniz. Eğer ortaklaşa işlerde bir eksiklik ve engel oluşursa açık ve net bir şekilde sıkıntınızı dile getirmelisiniz.Kimileriniz bu dönemde aşkı parayla karıştırabilir, maddi gücü yerinde olan bir kişiyle evlilik yapmayı düşünebilirler. Sizden yaşça büyük veya kariyer sahibi insanlar dikkatinizi çekebilir. Ne durumda olursanız olun bu enerji altında dikkat edeceğiniz husus, kendi değerinizi para, şöhret, güzellik ve karizmatik görünümünüzle eş değer görmek değerlerinizi sağlam bir şekilde oluşturmaya gayret etmelisiniz.

10 Ocak-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. Bu tarihler arasında gelir gider dengenizi iyi kurgulamanız, karşınıza çıkacak teklif ve yeniliklerde dikkatli olmanız, iyice gözden geçirmeniz şarttır. Maddi açıdan dikkatli olma zamanıdır. Duygusal, ruhsal ve manevi açıdan durumunuzu gerçekçi bir şekilde ele alma zamanınızdır. Kimi zaman iş veya özel ortaklığınızı aşırı derecede savunurken, bazen de dengesiz davranmak mümkündür. Kazanımlarınız konusunda yalnız başınıza olmanız gerektiğini düşünerek, paylaşımda bulunmaktan çekinebilirsiniz. Aşırı kontrol veya tümüyle kontrolsüzlük gibi durumlar oluşabilir. Böyle dönemlerde hayati kararlar vermeden önce iyi düşünmek, sorunları mantıklı bir şekilde ele almak gerekir. İlişkinizde ve iş ortaklığınızda aksama yaratan durumları bu süreç içinde gözden geçirebilir, neler yapmanız gerektiğini saptayabilirsiniz. Bu saptamaları geri hareketin bitim tarihinden sonra yürürlüğe koyabilirsiniz.

Pozitif Enerjili Günler :6-7-10-11-14-15-18-19-20-23-24-25

Zayıf Enerjili Günler :1-2-8-9-21-22

Aşkta En Şanslı Günler :23-24-25

Yeniay :14-15
(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :1-2-4(koç burcunda dolunay)-28-29-30
(Ay gezegeninin Balık burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Kaynak: Mynet

Benzer Konular

9 Ekim 2009 / Bia Burçlar
25 Aralık 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
31 Mayıs 2011 / Efulim Burçlar
27 Şubat 2009 / Bia Burçlar
11 Nisan 2009 / Bia Taslak Konular