Arama

Chuck Schuldiner

Güncelleme: 25 Ağustos 2008 Gösterim: 3.075 Cevap: 0
SatanpisT - avatarı
SatanpisT
Ziyaretçi
25 Ağustos 2008       Mesaj #1
SatanpisT - avatarı
Ziyaretçi
Death ve Control Denied gruplarının kurucusu, gitaristi, vokalisti, sözyazarı, Death Metal müziğinin öncülerinden biri olan efsane müzisyen Charles Michael "Chuck" Schuldiner 1967 yılında Long Island, New York da dünyaya geldi. 1968 de Florida''ya taşındılar. Schuldiner, 3 çocuktan en küçük olanıydı. 9 yaşında müzik kariyerine başlayan Schuldiner 16 yaşındaki erkek kardeşinin bir kaza sonucu hayatını kaybetmesiyle sarsılacaktı. Ancak ailesi bu durumu atlatabilmesi için ona bir gitar aldı. Bir yıldan az bir süre klasik dersler aldı ancak pek hoşuna gitmedi ve bıraktı. Daha sonra ailesi ona bir elektro-gitar alacaktı ve bu onun kesinlikle hoşuna gidecekti. Iron Maiden, Kiss ve Billy Idol''den oldukça etkilenen Schuldiner bilhassa hem NWOBHM (New Wave Of British Heavy) hareketini hem de Venom, Kreator, Slayer, Possessed, Metallica gibi grupları örnek almış ve kendi grubunu kurma yoluna gitmişti.

Sponsorlu Bağlantılar
1983 yılında "Mantas" adıyla Death grubunu kurdu. "Death By Metal" isimli bir demo yayınladı. Bu demoyu yaptığında henüz 14 yaşındaydı. 1984 yılında ikinci demo "Reign Of Terror" , 1985 yılında üçüncü demo "Infernal Death" ve dördüncü demo "Back From The Dead" 1986 yılında da son demo "Mutilation" geldi. Death Metal türünün ilk örneklerini barındıran, doğuşunu sağlayan çalışmalardı bunlar... Bir süreliğine Kanadalı grup Slaughter''da gitar çaldı ama sonra Death grubunu kurma çalışmalarına devam etmek için ayrıldı. Birkaç eleman değişikliğinden sonra 1987 yılında Death Metal tarihine damgasını vuran, bu türü önemli bir konuma taşıyan ilk albümleri "Scream Bloody Gore" geldi. Ardından "Leprosy" (1988), "Spiritual Healing" (1990) albümleri gelecekti. Çok daha fazla teknik ve progressive elementler içeren "Human" (1991) albümü ile grup adeta cepheyi yarıp geçti. Ve Schuldiner bu albümde gitardaki maharetini daha da fazla sergilemişti. Bu tarzda yoluna devam eden grup "Individual Thought Patterns" (1993), Symbolic (1995) ve son stüdyo albümü "The Sound of Perseverance" ile çıkışını sürdürdü ve Chuck dünyanın en iyi müzisyenlerinden biri olduğunu ve grubunun da dünyanın en iyi Death Metal gruplarından biri olduğunu kanıtladı. Aynı zamanda 1996 yılında Contol Denied isimli bir Progressive/Power/Thrash Metal grubu kuran Schuldiner grupla beraber 1999 yılında "The Fragile Art of Existence" isimli albüme imza atmıştır. Bu grubun ilk ve tek çalışmasıdır. Schuldiner grupta yine gitarist görevini üstlenmiş, vokalde ise Tim Aymar yer almıştır. Aynı zamanda Death grubunda da çalmış müzisyenler Richard Christy (davul), Shannon Hamm (gitar), Steve DiGiorgio (bas gitar) grubun diğer üyeleridir.

13 Mayıs 1999 tarihinde Schuldiner''a beyin kanseri teşhisi konuldu. 2000 yılında başarılı bir operasyon geçirdi ve bu hastalığı yenmeyi başardı. Ancak tedavi masrafları 70.000 dolara kadar ulaşmıştı ve bu ailesinin ödeyebileceği bir para değildi. Bunun için yardım konserleri, satışlar gibi birçok organizasyon düzenlendi. Control Denied ile çalışmalarına devam etmeye başladı Schuldiner... Ancak kanser hastalığı geri dönecekti.Sonunda 13 Aralık 2001 tarihinde yaşama veda etti ve tüm Metal müzik camiasını yasa boğdu.

Chuck Schuldiner tüm kariyeri boyunca B.C. Rich''in Stealth model gitarını kullandı. Bundan önce ise yine bir B.C. Rich modeli olan Mockingbird kullanıyordu. Hem gitar tekniği, hem de kusursuz müzikal yeteneği ile Death'in isim babalarından, yaratıcılarından biri olmayı hak etmiştir.... Ayrıca grubu Death ile yaptığı albümlerde harika müzisyenlerle çalışmıştır. Örneğin; "Scream Bloody Gore" albümünde davulda Chris Reifert (Autopsy), "Leprosy" albümünde bas gitarda Terry Butler (Six Feet Under), "Spiritual Healing" albümünde gitarda James Murphy (Obituary, Testament, Konkhra), "Human" ve "Individual Thought Patterns" albümlerinde bas gitarda Steve DiGiorgio (Cynic), "Individual Thought Patterns" ve "Symbolic" albümlerinde davulda Gene Hoglan (Dark Angel, Testament, Old Man''s Child, Dewin Townsend vs.), "Individual Thought Patterns" albümünde Andy LaRocque (King Diamond vs.) ve "The Sound Of Perseverance" albümünde davulda Richard Christy (Iced Earth vs.) Schuldiner''ın beraber çalıştığı başarılı müzisyenlerdendir.


Benzer Konular

15 Kasım 2008 / KisukE UraharA Sinema ww
23 Ekim 2011 / Collio Hayali Karakterler
1 Mayıs 2009 / HipHopRocK Edebiyat ww