Arama

Barut Ağacı ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 14 Mart 2011 Gösterim: 6.574 Cevap: 2
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
1 Eylül 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
BARUT AĞACI

Sponsorlu Bağlantılar
(Ciğar, ciğarı)

ETKİLERİ


Ülkemizin Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde yetişen barut ağacının taze kabukları tahriş edici etkiye sahiptir. Bu sebeple kusmaya yol açar. Yine bu sebeple barut ağacının kullanılacak kabukları en az bir yıllık olmalıdır.

Müshil

Barut ağcının yıllanmış kabukları taşıdıkları antrakinon türevleri nedeniyle kalın bağırsakta su emilimini engelleyip müshil olarak kuvvetli bir etki yapar. Ancak bütün müshillerde olduğu gibi bir hafta , on günden fazla kullanımı doğru değildir.




* Müshil

* Barut ağacının müshil etkisinin raventtin aynı olduğu söylenir. Etkisini sistemi tahriş etmeden gösterir ve karaciğer ve safra kesesi problemlerim' de içeren, kabızlığa neden olan veya onunla ilgili her durumda kullanılabilir. Bazı ilaçların yaptığı gibi müshil etkisinden sonra kabızlık geri tepkisine, ne de tekrarlayan uygulamalardan sonra etki azalmasına neden olmaz.

* Barut ağacı hamilelikte kullanılmamalıdır. Bu sure boyunca, tıbbi takip altında barut ağacı, sinameki yaprağı, civan perçemi ve ayrık otunun eşit miktarlardaki karışımı kullanılabilir.

* Barut ağacı çayının kurşun zehirlenmesi ağrısına, şişmanlığa, guta ve hemoroite de iyi geldiği söylenir.

* Uyarı: Taze kabuk ve olgunlaşmamış meyve zehirlenme belirtilerine neden olabilir. Bir yıl saklamak veya 100°C ısıtmak kabuğu tehlikesizleştirecektir!

Hazırlanışı ve Kullanma Şekli

* "En iyi kabuk 3-4 yıllık dallardan elde edilir. Kabuğu kullanmadan önce en az bir yıl bekletin."

* 1/2 bardak soğuk suya 1 çay kaşığı kabuk koyun. Kaynatin. Yatmadan önce için. Kabuktan günlük 1 çorba kaşığından fazla almayın.

* 1/2 bardak soğuk suya l çay kaşığı kabuk koyun 12 saat bekletin. Akşam üzeri için.

* Tentür olarak, bir doz 5 ila 20 damladır.


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
31 Aralık 2010       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
AKDİKEN

Sponsorlu Bağlantılar
rhamnus cathartica
Latince Adı: Rhamnus cathartica
Familya: Rhamnaceae
Diğer İsimleri: Ateştacı, Barutağacı, Geyikdikeni

Genel özellikleri:

Hünnapgiller familyasındandır. Anayurdu Güney Avrupa ve Anadoludur. Kuzey Anadolu bölgesinin dağlık yerlerinde yabanisi yetiştiği gibi, park ve bahçelerimizde süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Genelde 2-3 m. boylanabilen çalı biçiminde ağaççık iken, kimi zaman 6-8 m.ye yükselen örneklerine de rastlanır. Yaprakları sivri uçlu, oval ya da yuvarlak biçimli ve parlak yeşil renklidir. Sarımsı beyaz renkli çiçekleri yazın açar ve 3-5 çiçeği bir arada bulunur. Olgunlaşan çiçekleri önce yeşil renkli yuvarlak meyveler verir. Sonbahara doğru sararan bu meyveler birçok kuşa yem olur. Daha sonra iyice olgunlaşıp turuncu ve hatta açık kırmızı renge dönen 6-8 mm. çapındaki, tadı mayhoş ve biraz da acı olan meyveler bitkinin tohumunu taşırlar. Güneşli yerleri seven akdiken bitkisi, toprak yönünden seçici değildir. Tohumundan çoğaldığı gibi gövde çelikleriyle de üretilebilir.
Akdiken bitkisinin meyve ve yapraklarında ramnoksantin ve lokain adı verilen maddeler ile antrakinon türevleri ve C vitamini bulunur.


Etki ve Kullanım:

' Akdiken bitkisi etkili ve kullanılması güvenli bir müshildir.
' İdrar söktürücüdür.
' Beden işlevlerim olumlu yönde değiştirici ve düzeltici etkisi de vardır.
Bu etkileri sağlamak için, akdiken bitkisinin meyve ve yapraklarından 2 tatlı kaşığı alınarak 1 bardak kaynamış suya konulup 10-15 dakika süreyle demlendirilir. Böylece elde edilen infüzyon, 12 saat içinde etkili olmak üzere (sabahleyin) 1 bardak olarak içilir. Ya da bitkinin olgun meyvelerinden 10 tanesi sabah kahvaltısından önce yenir.
Bitkinin meyve ve yaprakları başka şekillerde de ilaç haline getirilebilir. Bunlar sonbaharda toplanıp gölgede kurutulur. Yukarda tanımı verilen şekilde infüzyonu hazırlanır ve içilir. Ya da bitkinin meyvelerine biraz şeker ve su katılıp kaynatılarak şurup hazırlanır. Bu şuruptan sabah kahvaltısı öncesi bir yemek kaşığı alınır.

UYARI
' Akdikenin yukarda verilen dozları, bazı kişilerde bulantı ve ishale yol açabilir. Bu durumda dozaj azaltılmalıdır.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Neotwo - avatarı
_Neotwo
Ziyaretçi
14 Mart 2011       Mesaj #3
_Neotwo - avatarı
Ziyaretçi
çok değişikmiş...

Benzer Konular

22 Şubat 2010 / Misafir Taslak Konular
2 Mayıs 2014 / _EKSELANS_ Sağlıklı Yaşam
29 Aralık 2012 / _Yağmur_ Taslak Konular
2 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular