Arama

Doğuş Üniversitesi - Fen Edebiyat Fakültesi

Güncelleme: 5 Eylül 2008 Gösterim: 1.809 Cevap: 0
Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
5 Eylül 2008       Mesaj #1
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Doğus Üniversitesi - Fen Edebiyat Fakültesi

Sponsorlu Bağlantılar
Fen Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Psikoloji, Matematik ve İletişim Bilimleri bölümlerinden oluşmaktadır. Bu bölümler dört yıllık İngilizce lisans programı sunmaktadır. Bunlara ek olarak, İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Psikoloji bölümlerinin Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde verdikleri yüksek lisans (master) programları mevcuttur. Fakültemiz bünyesinde, ayrıca, servis dersleri veren Fen Bilimleri ve İnsani Bilimler birimleri de yer almaktadır.

Fakültemiz, fen, matematik, kültür, insan ve toplum bilimleri alanlarında üniversite geneline dersler vererek, öğrencilerimizin çok yönlü düşünebilen, özümsediği bilgiyi yorumlamaktan kaçınmayan, çeşitli konularda araştırma, analiz ve sentez yapabilen, bilgi birikimini sözlü ve yazılı ifadede yetkinleşmiş uzman kişiler olarak yetişmelerine özen göstermektedir.

Fakültemiz, yüksek akademik standartlarda ve öğrenciyle sıcak bir iletişim halinde olan, özveriyle çalışan, seçkin bir öğretim kadrosuna sahiptir. Fakültenin lisans programları ve ders içerikleri, öğrencilerine uzmanlık için gerekli bilgiyi aktaran, bilgiye ulaşma yöntemlerini öğreten ve uygulamalarla uzmanlık kazandıran, iş yaşamına hazırlayan biçimde belirlenmiştir. Kültür, toplum ve insan bilimleri alanlarında açılan seçmeli derslerin amacı ise, üniversitenin değişik bölümlerindeki öğrencilerin ufkunu genişletmek, onları küreselleşen çağımızın özelliği olan farklı yaşam türleri, sanatsal anlatım tarzları ve düşünce biçimleriyle tanıştırmaktır.

Öğrencilerimize gerek fakültemiz içinde, gerekse Üniversite genelindeki farklı fakülte ve bölümlerde, çift anadal veya yandal olanakları da tanınmaktadır. Ayrıca, ERASMUS programı çerçevesinde Avrupa’da pek çok saygın üniversite ile kurulan işbirliği protokolleriyle öğrencilerimiz Avrupa Birliği Üniversitelerinde de yeni açılımlar ve deneyimler kazanabilmekte ve bu süreçte başarıyla tamamladıkları krediler mezuniyet kredilerine sayılmaktadır.

Fakültemiz, öğrencilerine vermekte olduğu nitelikli eğitim ve öğretimin yanısıra, yaptığı bilimsel araştırma ve yayınlarıyla da seçkinleşmektedir. Amacımız, öğrencilerimizi çağdaş bilime yakışır biçimde donanımlı ve yabancı dil bilen gençler olarak yetiştirmektir.

Prof. Dr. Dilek Doltaş
Dekan


Benzer Konular

10 Eylül 2008 / Bia Taslak Konular
28 Ekim 2008 / BrookLyn Taslak Konular
15 Eylül 2008 / Bia Taslak Konular
11 Ekim 2009 / ThinkerBeLL Eğitim Bilimleri