Arama

Bolu - Merkez - Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

Güncelleme: 12 Eylül 2008 Gösterim: 9.197 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Eylül 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kültür ve sanat bir milletin kimliğidir. Bir toplumun uygarlığı, onun sanat değerleri ve kültür varlıkları ile simgelenir. Kültürün zenginlik kazanmasında sanat çalışmalarının önemi çok büyüktür. Sanat eğitimi ve etkinlikleri, çağdaşlaşmayı ve ekonomik kalkınmayı amaçlayan bilimsel ve teknolojik çalışmaları da içerir.
Genç kuşakları; özgür düşünebilen, ön yargısız, yeniyi arayan, deneyen kişiler olarak yetiştirmek gerekir. Demokratik toplumlar özgür düşünüp yaşatabilen bireylerle kurulabilir ve yaşatılabilir. Çağın ileri uygarlık düzeyine damgasını vuran milletler bu ilişkiyi çok önceden görmüşler ve bu yönde eğitim kurumlarında bireyleri araştıran, deneyen, yaşatan, bulan kişiler olarak yetiştiren yeni programlar uygulamış ve bunlara yer vermişlerdir.
Sponsorlu Bağlantılar
Milli Eğitim Temel Kanunu, Güzel Sanatlar alanında özel ilgi ve yetenekleri belirlenen çocukları yetiştirmek üzere temel eğitim ve ortaöğretim seviyesinde okullar açılabileceğini hükme bağlamıştır. Belirlenen amaçları gerçekleştirme yönünde "Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri" kurulmuştur.
Amaçlarımız;
acnvbul1
Güzel Sanatlar dallarında yetenekli öğrecilerin yaratıcı, yapıcı ve yorumcu yeteneklerini geliştirmek,
acnvbul1
Öğrencileri araştırıcı ve geliştirici çalışmalara yöneltmek, yetenekleri doğrultusunda bağımsız, doğru ve seçenekli yorumlar ve uygulamalar yapabilecek yaratıcı kişiler olarak yetiştirmek,
acnvbul1
Öğrencilerin ulusal ve evrensel, tarihi yeni sanat eserlerini tanımaları ve anlamarına yardımcı olmaktır.

acnvbul1
Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümünden mezun olan öğrenciler ;
Üniversitelerin Resim öğretmenliği bölümlerine,
Güzel sanatlar fakültelerinin
- İç Mimarlık,
- Resim,
- Heykel,
- Seramik,
- Grafik,
- Tekstil,
- Sahne Dekorları,
- Kostüm,
- Fotoğraf,
- Endüstri Ürünleri tasarımı,
- Nefesli Çalgılar,
- Vurmalı Çalgılar,
- Sinema ve Televizyon bölümlerine


acnvbul1
Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümünden mezun olan öğrenciler ;
Üniversitelerin Müzik öğretmenliği bölümlerine,
Devlet konservatuarının
- Orkestra Şefliği,
- Piyano Ana Sanat Dalı,
- Üflemeli Çalgı,
- Müzikoloji,
- Sahne Sanatları bölümlerine,
başvurabilirler.





Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Giriş Koşulları


Başvuru
MADDE 8

(1) İlköğretim okulunu o yıl bitirenlerden;
a) Yurt içindeki okullar ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki okulların 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarına ait girecekleri alanla ilgili derslerin yıl sonu notlarının aritmetik ortalaması en az 4,
b) Öğrenimlerinin bir kısmını yurt dışında yaparak sınavlara başvurunun yapıldığı öğretim yılı başında 8 inci sınıfa kaydolan öğrencilerden girecekleri alanla ilgili derslerin yalnız 8 inci sınıfa ait yıl sonu notunun en az 4,
c) Öğrenimlerini yurt dışında tamamlayarak denkliğini yaptıran öğrencilerin öğrenimlerinin son beş yılına ait girecekleri alanla ilgili derslerin yıl sonu notlarının aritmetik ortalamasının en az 4
olduğunu belgelendirenler, yetenek sınavına girmek için tercih ettikleri Anadolu güzel sanatlar lisesi müdürlüklerine başvurabilirler.
(2) İlköğretim okulu müdürlüklerince gerekli duyuru yapılarak başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerden isteyenlere bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-1 sayılı not durum çizelgesi düzenlenerek verilir.
(3) Aday öğrenciler, mezun oldukları ilköğretim okulu müdürlüklerinden alacakları not durum çizelgesi ile Anadolu güzel sanatlar lisesini tercih ederek, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-2 sayılı form dilekçe ile başvuruda bulunabilirler.
(4) Anadolu güzel sanatlar liseleri müdürlüklerince, başvuran adayların listeleri hazırlanır ve adaylara bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-3 sayılı yetenek sınavı giriş belgesi düzenlenir.
(5) Başvurular, öğrenci seçimi ve kayıt-kabulle ilgili iş ve işlemler, Bakanlıkça belirlenen takvime göre yürütülür.
Msn Demon Ülkemizde öğrenim görme şartlarını taşıyan yabancı uyruklu öğrenciler hakkında da diğer öğrenciler gibi işlem yapılır. (Değişiklik 16/12/2006-26378 RG)

Öğrenci Seçimi ve Kayıt Kabul
MADDE 9

(1) Öğrenci seçimi ve kayıt kabuller aşağıdaki açıklamalara göre yapılır.
a) Yetenek sınavı, okul müdürünün başkanlığında ilgili alan şefi ile alan dersleri öğretmenlerinden en az üç üyeden oluşan komisyonca yazılı, sözlü ve uygulamalı olarak veya bunlardan biri ya da bir kaçı ile yapılır.
b) Sınavlar; müzik ve resim alanlarında, alanın özelliğine uygun olarak komisyonca belirlenen ve okul müdürünce onaylanan esas ve ölçütlere göre 100 puan üzerinden değerlendirilir.
c) Değerlendirme sonunda en yüksek puandan başlamak üzere adayların sıralaması yapılarak kontenjan kadar asıl ve yedek listeler hazırlanır ve okulda ilan edilir.
d) Sınavı kazanan adayların, süresi içinde kayıtları yapılır. Kontenjanın dolmaması durumunda ders yılının ilk haftasının son iş günü çalışma saati bitimine kadar sıralamaya göre yedek listeden kayıtlara devam edilir.
e) Başvurular, öğrenci seçimi ve kayıt kabulle ilgili iş ve işlemler Bakanlıkça belirlenen takvime göre yürütülür.



Son düzenleyen Blue Blood; 12 Eylül 2008 14:24 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi

Benzer Konular

11 Eylül 2008 / Bia Eğitim Bilimleri
11 Eylül 2008 / Bia Eğitim Bilimleri
11 Eylül 2008 / Bia Eğitim Bilimleri
11 Eylül 2008 / Misafir Taslak Konular
11 Eylül 2008 / Bia Taslak Konular