Arama

Veruca Salt

Güncelleme: 7 Ekim 2008 Gösterim: 2.891 Cevap: 2
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
15 Eylül 2008       Mesaj #1
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
İsmini ‘Charlie And The Chocolate Factory’ adlı romandaki Veruca Salt karakterinden alan Amerikalı alternatif rock grubu Veruca Salt, 1993 senesinde Louise Post (gitar, vokal) ve Nina Gordon (gitar, vokal) tarafından kuruldu. Kadrosuna sonradan Jim Shapiro (davul) ve Steve Lack (bas gitar)’i ekleyen grup, hazırladığı bestelerini birkaç konserde performe ettikten sonra bağımsız plak şirketi Minty Fresh Records ile anlaşma sağladı. 1994 senesinde “Seether” / “All Hail Me” adlı single’ı yayımlayarak beğeni toplayan topluluk, single sonrasında Hole ile birlikte turneye çıktı.

Sponsorlu Bağlantılar
1994 senesinin sonuna doğru “American Thighs” adlı ilk albümünü piyasaya süren Veruca Salt, albümün prodüksiyonunda Brad Wood ile çalıştı. “Seether” adlı parçaya çektiği video kliple MTV’de sıkça yer alan grup, ayrıca albümden “Number One Blind” ve “Victrola” parçalarını single olarak yayımladı. 1995 senesinde “Victrola” parçasını EP olarak müzikseverlere ulaştıran topluluk, EP’nin içerisine The Knacks parçası “My Sharona”nın baştan yorumunu da ekledi. 1996 senesinde ise “Blow It Out Your Ass It’s Vertuca Salt” adlı EP’yi yayımlayan grup, EP’nin içerisinde 4 tane yeni parçasını bulundurdu.

İlk albümün başarısının ardından Geffen Records ile anlaşan ve 1997 senesinde “Eight Arms To Hold You” adlı 2. albümünü piyasaya süren Veruca Salt, albümün prodüksiyonunda ünlü prodüktör Bob Rock ile biraraya geldi. Albümle Amerika listelerinde 55 numara olabilen grup, albümden yayımladığı ilk single “Volcano Girls” ile Amerika Modern Rock listelerinde 8 numarayta yerleşti. Ayrıca albümden “Shutterbug”, “Benjamin”, “Straight” ve “The Morning Sad” parçalarını single olarak sevenlerine sunan topluluk, “Volcano Girls” parçasını “Jawbreaker” adlı filmin soundtrack’inde kullanarak ismini daha geniş kitlelere duyurdu.

Özellikle Nina Gordon ve Louise Post arasında yaratılan vokal paylaşımı birçok müzik kriterince Veruca Salt’ın en güçlü özelliği olarak belirtilirken, 1998 senesinde Nina Gordon’un solo kariyere yönelmesiyle bu birliktelik sonlandı ve bu olay birçok müzikseveri hayal kırıklığına uğrattı. Jim Shapiro da “Eight Arms To Hold You” albümü sonrası gruptan ayrılma kararı aldı ve yerine ilk başta Letters Of Cleo grubunun davulcusu Stacy Jones geçti. Ancak yeni albüm öncesi kadroyu tamamen değiştirme kararı alan Louise Post, gruba Stephen Fitzpatrick (gitar), Suzanne Sokol (bas gitar) ve Jimmy Madla (davul)’yı ekledi.

Yeni kadrosuyla Beyond Records ile anlaşan Veruca Salt, 2000 senesinde “Resolver” adlı 3. stüdyo albümünü hayranlarına ulaştırdı. Albümle Amerika listelerinde istediği başarıyı yakalayamayan grup, albümden yayımladığı “Born Entertainer”, “Only You Know” ve “Officially Dead” single’larıyla da listelerde önemli bi başarı yakalayamadı. Albüm sonrasında Avusturalya’da Placebo ve Coldplay gibi gruplarla aynı sahneyi paylaşan topluluk, 2003 senesinde “Officially Dead” parçasını EP olarak piyasaya sürdü. Embryo Records etiketiyle yayımlanan EP içerisine 5 tane parçasını dahil eden grup, EP sonrasında yeniden Avusturalya’daki festivallerde sahne almaya başladı.

2005 senesinde yeniden kadro değişikliğine giden Veruca Salt, gruba Kelli Scott (davul) ve Nicole Fiorentino (bas gitar)’ı dahil etti. Bu kadroyla aynı sene “Lords Of Sounds And Lesser Things” adlı EP’yi internet üzerinden hayranlarına ulaştıran grup, seneyi Amerika’da gerçekleştirdiği konserlerle tamamladı.

2006 senesine gelindiğinde “IV” adlı 4. stüdyo albümünü yayımlayan Veruca Salt, albümün prodüksiyonunda Rae DeLio ile biraraya geldi. Albümdeki bazı parçalarda Filter ve Smashing Pumpkins gruplarında davul çalmış olan Matt Walker, konuk müzisyen olarak bulunurken, grup albümü Sympathy For The Record Industry adlı plak şirketinden piyasaya sürdü. Albümden “So Weird” adlı parçayı ilk single olarak hayranlarına ulaştıran topluluk, şu günlerde Amerika ve Kanada’da konserler gerçekleştiriyor.

4369a387dc2b9 66 2

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Eylül 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
graffitivswall1152

Sponsorlu Bağlantılar
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
7 Ekim 2008       Mesaj #3
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
louiseseattle

Benzer Konular

7 Nisan 2008 / Gabriella X-Sözlük
13 Nisan 2016 / RuffRyders Şarkı Sözleri
18 Eylül 2015 / Safi Sanat ww