Arama

Primal Fear

Güncelleme: 19 Eylül 2008 Gösterim: 2.364 Cevap: 1
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
17 Eylül 2008       Mesaj #1
king nothing - avatarı
Ziyaretçi

japralf1px5
Sponsorlu Bağlantılar
Bugün metal adına yapılan en iyi işlerden bahsediyorsak tartışma Primal Fear'a doğrudur. Böyle düşünmüyorsanız gerçekler buradadır.
İlk albüm olan Primal Fear ‘’German Media Control MP Charts’’ Mart 1998’ de 48. sıradan yükseldi. İkinci albüm ‘‘Jaws Of Death’’ Temmuz 1999’ da 49. sıradan listeye girdi. Fakat bunun daha büyük bir başarı olduğunu kabul edebilirsiniz. Nedeni ise Heavy Metal dünyasındaki büyük değişiklikti. Bu başlangıç Dünya turları büyük bir başarı getirdi. Geriye kalan her yere ve özellikle Primal Fear histerisinin bir türü olan Brezilya, Japonya ve İspanya gibi ülkeler hesaplandı. Benzer şekilde Almanya da kulüpleri doldurarak şaşırttı. Ne tür bir tehdit olduğunu anlayamadılar. Ralf (Vokal – Eski Gamma Ray vokali), Mat Sinner (Bas ve ikinci vokal- Sinner Üyesi) Stephen ve Tom (Gitarlar) ve Klaus Sperling (Baterist) en yeni konser kayıtlarını satışa sundular. Grup DoD turundan önce Tom’ un yerine geçecek birini bulmalıydı ve bu olağan çözüm uzak değildi.
Henry Wolter (Thunder Head) Tom ile Sinner grubunda çalacak kusursuz bir üyeydi.
Çünkü Mat’ in sadece iyi bir arkadaşı değil aynı zamanda en iyi Rock gitaristleri ve kusursuz söz yazarları arasındaydı. Yeni Primal Fear ‘‘Sold Out’’ adında yeni bir gösteriye başladı. Sıra kaliteyi denemeye geldi. Kayıtlar şimdiye kadar ki en iyi gösterilerden biriydi. Bu uygun zindelik Primal Fear’ a ‘’Nuclear Fire’’ adlı albümü için söz yazmayı başlattı. Sonuç Primal Fear’ın şimdiye kadar ki en ağır ve güçlü albümüydü. ‘’Angel In Black’’ ( İlk video klipleri) ile oyuna başladılar. Primal Fear hiçbir gruba benzemeye istekli değildi. Tipik Primal Fear parçaları ikili gitar soloları, öldürücü riffler ve cazip nakaratlara damgasını vurur. ‘’Angel In Black’’ gibi bir klasik Primal Fear’ın konser setinde çoktan yerini almıştı.

executionzb3Stephen ile Henry arasındaki uyuşma sahnedeki en heyecan verici gitar takımlarından biriydi ve Dünya sınıfında baterist Klaus ile bas gitarist Mat Sinner (Nucler Fire, Kiss of Death, Eye of Angel ve Now or Ever) ile Dünya kreasyon sınıfını eziyorlardı. Ralf’in hala olağanüstü bir vokal olmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Buna ‘’Nuclear Fire’’ ile emin olacaksınız. Ralf bunun kadar sıra dışı bir parça söylememişti. Duyacağınız yeni bir ses ve Primal Fear koroları hiç bu kadar güçlü olmamıştı. En iyi parçalarından biri olan ‘‘Bleed for me’’ yi Ralf kadar duygulu şekilde başka birinin söyleyemeyeceğini kanıtladı. Bu parça metal tarihinde ki en iyi parçalardan biri olacaktı. Nitekim bu parça metal tarihindeki en büyük parçalardan biridir. Kayıtlar Mat tarafından hazırlandı. ‘’Nuclear Fire’’ ses kalitesine yeni standartlar getirdi. Albüm ‘’Hollywood Blasers’’ da kaydedildi. Hiçbir metal albümü kaydedilmeden önce bu kadar güçlü değildi. ‘’Nuclear Fire’’ nın dört ülkede satışı planlandı. Almanya, İtalya, İsviçre ve Japonya. Ardından gelen Avrupa turu çok başarılıydı. Primal Fear 10 ülke ve misafir grupları olan ‘’Children of Bodom’’ ve ‘’Scared Stell’’ grupları ile etkileyici konserler verdiler. İlk konserleri New Jersey eyaletindeki ‘’The Metal Meltdown’’ aldı turneleriydi. Daha sonraki cumartesi için efsanevi ‘’Mİlwakuee Metalfest’’ takip etti.

Fakat Avrupa Açık Hava Festivalini de unutmamalıyız. Daha sonra ‘’Metal Commando’’ festivali kuruldu. Gods Of Metal (İrlanda), Bloodstock (İngiltere), Graspop (Belçika), Wacken (Almanya), Summer Breeze, Wacken gösterisi satışa sunacakları ilk konser DVD’ sinin temeli olmalıydı ve gösteri DVD haline getirildi. 29 Nisan 2002’ de 4. albümleri olan ‘’Black Sun’’ ı kaydettiler. Yeni kayıtlar ‘We go down’, ‘Light years from home’, ‘Black sun’ kadar dinleyicilerini tekrar vahşi bir güçle etkilediler. Bu % 100 Primal Fear ve saf Heavy Metal’ dir. Bu çıkışta biraz fark vardı. Bu kayıtlarda hiçbir ateş yoktu. Fakat grubun uzun dönem Coverlarını hazırlayan Stephan tarafından coverlanmış en etkileyici kayıtlardandır. ‘Black Sun’ albümüne kartalların göçünü anlatan sözler yazdılar. Sözler - yeryüzü harap olmuş ve yaşamak için tek bir şans olan başka bir gezegen bulmak tek şanstır. En azından müzik bitmedi -. ‘The Metal Command’ın sözleri yeni bir yaklaşımla yazıldı. Gitarlar için daha çok olanak, sololar, düzeltmeler, farklı alışkanlıklar ve özellikle vokal çizgisi için gerçekten sıkı çalıştılar.


Bu hedefleri ‘’The House Of Music Studios’’ da Kasım ayında kayıtlar başladılar. Daha önce El Paso/ Teksas’ da bulunan ‘’Sonic Ranch’’e taşındılar. Ocak 2002’nin ortasında kayıtlar bitti. Primal Fear en güçlü kayıtlarını yaparak tecrübelerinden ve kendilerinden çok bahsettirdiler. Almanya albümü olan ‘’Black Sun’’ ın planı yapıldı. Primal Fear’ ın efsane başarısını anlatan 55 yeni bölüm hazırlandı. 11 ülke, 30 konser dinleyicilerin tepkisiyle Avrupa da baştan başa büyük bir başarıydı. Primal Fear başarısını tekrar kanıtladı. Bu Primal Fear, dinleyicileri için enerji dolu ve büyük metal gösterileri yapabildiklerini gösterir.

japfinalegq5 ‘’Metal Command’’ festivalinden kısa bir süre sonra Henry çok özel kararlardan dolayı ayrıldı ve yerine Tom’ un geçmesine karar verildi. Tom’un gruba katılışı VİA FUNCHEL Sao Paulo/ Brezilya da Kasım 2002’ de Kuzey Amerika’ yi içeren turda başarılı ve etkileyici görünüyordu. Nisan ve Mayıs 2003’ de birinci turları olan ‘Metal Gods’ başta olmak üzere Rob Halford, Testament ve diğerleri ile geçici bateristleri olan Randy ilelerdi. Kayıt için önemli bir turdu ama kayıtlar kısaydı. Yaz süresince başlıca Avrupa Açık Hava Festivali Blind Guardian, İspanya da The Metal Mania ( Hammefall ile ‘Breaking the law ‘ı unutulmaz bir şekilde çaldılar), Slovenya The Rock Otocec, The Wacken gibi Açık Hava Konserleri etkileyiciydi ve Summer Breeze festivalinden Randy daim baterist olarak tanıtıldı. Randy Annihilator grubundan günler önce ayrılmıştı. Birinci DVD’ leri olan ‘The History Of Fear’ uzunca bir süre beklendi. Bu DVD Kasım 2003 de piyasaya sürüldü.

Ek bir konser diski, muhteşem kayıtlar ve etkileyici metal basını incelemeleri içeriyordu. Bu süre boyunca ‘The Metal Command’ kayıt stüdyolarındaydı ve kariyerlerinde ilgi çekecek ve yaratıcıkları olan ‘‘Devil’s Ground’’ adlı yeni albümleri için toplantıya başladılar. 11 yepyeni parça ile ‘’Devil’s Ground’’ ın hikâyesi konuşuluyordu. Albümde ‘Die young’ adında bir bonus track bulunuyordu. ‘Suicide and mania’, ‘ The Healer’ veya ‘In metal’ gibi parçalar sadece birkaçıydı. ‘The Metal Command’ Primal Fear tarihine yeni standartlar kurdu. Tüm metal tutkunları için ilahi niteliğindeki ‘Metal is forever’ adlı ilk single albümü için İsveç Stockholm da öldürücü bir klip çekildi. Bu single Şubat ayında Dünya çapında çoktan piyasaya sürülmüştü. Asya ve Kuzey Amerika da İced Earth grubu ile Mayıs - Nisan 2004’ de Dünya turuna devam edildi. Ayrıca bu festivalin görünüşü A.B.D/ Clevelend de BW&BN G- Pack Weekend II de devam edilmesi düşüncesini kuvvetlendirdi.

Ralf Scheepers – Vokal
Mat Sinner – Bas gitar
Stephan Leibing, Tom Naumann – Gitarlar.
Randy Black – Davul


robralfkv3Ralf Scheepers: Önceki Gamma Ray vokali ve Dünya'da en çok saygı gösterilen vokellerden biri.
Eski Grupları: Tyra’n Pace, Gamma ray.
En İyi PF gösterisi: Wacken (2001)
En Sevdiği Parça: Under your spell
Sevdiği Filmler: Gladyatör, The Patriot
En Sevdiği Renkler: Kırmızı ve mavi
En Sevdiği Şehir: Tokyo
En Sevdiği Yemekler: Deniz ürünleri
En Sevdiği İçecekler: Bacardi Coke ve beyaz şarap
Özel İlgi Alanları: Formula 1 ve astronomi
Hoşlanmadıkları: Entrika çevirmek
Favori müzisyen/albüm: Orijinal kadrosuyla Judas Priest


Mat Sinner: Yardımcı vokal, söz yazarı, bas gitarist, Sinner ve diğerlerinin yapımcısı. Hollwood Blasers’ ın bir yarısı
Eski çaldığı gruplar: Shiva, Sİnner
En iyi P.F gösterileri: Sao Paulo, Vİa funchal Aralık 2002+New York, BB Kings 2003
Sevdiği parçalar: Tears of rage, Angel in black, Under your spell, Metal is forever, The healer ve Colony 13
Sevdiği filmler: Lord of the rings, 24, gizli dosyalar, Millenium,
Sevdiği Renk: Mavi
Sevdiği Şehir: Barcelona
Sevdiği Yemekler: Deniz ürünleri
Sevdiği İçecekler: Ananaslı kola, kirazlı votka
Hoşlanmadığı Şeyler: Kıskançlık ve yalancılar.
Sevdiği Müzisyenler/Albümler: Phil Lynott, Sting, Kip Winger, Mike Garrigan, Billy Idol, Steve Jones, David Coverdale

Stephen Leibing: İnsanity ve Comedy Club önceki gruplarıdır. Primal Fear’ a Nisan 1998 de katıldı.
Önceki Grupları: Wasteland, Comedy Club, İnsanity.
En iyi PF Gösterisi: Sao Paulo 1998.
En İyi PF parçası: Too many.
En Sevdiği Film: Forest Gurup.
En Sevdiği Renk: Mavi.
En Sevdiği Şehir: Toronto.
En Sevdiği Yemek: Tatlı vaha.
En Sevdiği İçecek: Portakallı votka.
Özel İlgi Alanı: Dağ bisikleti.
Nefret Ettikleri: Bencillik.
Sevdiği Müzisyenler/ Albüm: Slayer, Judas Priest, Fight No More, Clawfinger.

Tom Naumann: Primal Fear’ın batan üyesi ve Sinner da gitaristti. Atıldıktan sonra geri döndü.
Önceki Çaldığı Gruplar: Freze Frame, Privacy.
En İyi PF Gösterisi: Stutgart 1998 (Almanya)
En Sevdiği PF Parçası: Chainbreaker, Under your spell, Tears of rage.
En Sevdiği Filmler: Memur ve Centilmen, Omurgadaki musluk.
En Sevdiği Renk: Mavi
En Sevdiği Şehir: Barcelona.
En Sevdiği Yemekler: Meksika ve İtalyan yemekleri.
En Sevdiği İçecekler: Votka ve soğuk çay.
Özel İlgi Alanları: Futbol, Amerikan futbolu ve müzik.
Nefret Ettiği Şeyler: Yalancılar, erken uyanmak, haksızlık.
Sevdiği Müzisyenler/Albümler: Plynott, John Sykes, Brad Gills, Zakk Wlyde, Kip Winger, Life House, Athenaum.

Randy Black: A.B.D de yapılan Metal Gods turu için geçici olarak katılmıştı ve Ağustos 2003’ de kalıcı olarak guruba katıldı. Bugün en çok saygı gösterilen bateristlerden biri.
Çaldığı Gruplar: Click, Tone, Bif Nuked, Gom Jabber, Schwarz, Rebellion, Annihilator.
En İyi Gösterileri: The Healer.
Sevdiği Filmler: South park, Spinal Tap.
Sevdiği Renk: Siyah.
Sevdiği Şehir: Kanada/ Vancuver.
Sevdiği Yemekler: Suşi, Som balığı, Knödel.
Sevdiği İçecekler: Bira, Amaretto
Özel İlgi Alanları: Koşmak, Buz hokeyi
Nefret Ettikleri: Yeterince uyumamak, geç kalanı beklemek.
Sevdiği Müzisyenler/Albüm: Keith Moon, Neil Peart, Loreenna, Sting, The Who, Dido, Rammstein.

z5da9


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Eylül 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
PrimalFear

Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

25 Mart 2011 / A.Arda Taslak Konular
21 Ocak 2015 / _EKSELANS_ Psikoloji ve Psikiyatri
26 Temmuz 2007 / Misafir Taslak Konular
29 Ağustos 2008 / virtuecat Taslak Konular