Arama

Uludağ Üniversitesi - Mühendislik Mimarlık Fakültesi

Güncelleme: 17 Eylül 2008 Gösterim: 6.403 Cevap: 0
Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
17 Eylül 2008       Mesaj #1
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Fakültemiz 1976 yılında kurulmuş ve Bursa Üniversitesi Makine Fakültesi adı altında Hürriyet Tezok Kampüsü'nde eğitim-öğretime başlamıştır. İlk yılında yalnızca Genel Makine Mühendisliği Bölümü'nde öğrenim yapılmış ve izleyen yıl Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrenime açılmıştır. 1978 yılında kurulan Bursa Üniversitesi Elektrik Fakültesi de Elektronik Mühendisliği Bölümü ile aynı yıl eğitim-öğretim faaliyetlerine geçmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar
Yüksek Öğretim Kurumlarında 1982 yılında gerçekleştirilen yeni yapılanma sonucunda iki Fakülte Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi adı altında birleştirilmiştir. 1993 yılında Mimarlık Bölümü'nün açılması kararı ile fakültemizin adı Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi olarak değiştirilmiştir.

Yaklaşık 50 öğrenci ve 10 kişilik personel kadrosuyla 1976’da öğretime başlayan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, günümüzde 6 bölümle eğitim-öğretim ve araştırma çalışmalarını sürdürmektedir. Bu bölümler, kuruluş sırasıyla, Makine Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve Mimarlık Bölümleridir. Kuruluş kararı alınmış olan İnşaat Mühendisliği Bölümü akademik kadrosu oluşturulduğunda öğrenci alımına başlayacaktır.

Fakültemizde, 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında Makine ve Tekstil Mühendisliği Bölümlerinde, 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında da Elektronik Mühendisliği Bölümünde İkinci Öğretime başlanılmıştır.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin tüm 1.Örgün Bölümlerinde zorunlu ingilizce hazırlık sınıfı uygulanmaktadır.

Fakültenin sürekli gelişen laboratuvar olanakları ve yaz stajları ile öğrenciler pratik yapma ve uygulama olanakları açısından da desteklenmektedirler. Bursa’nın otomotiv, tekstil ve makine imalat sektörleri açısından ülke çapında önemli bir sanayi merkezi olması Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve öğrencileri açısından da oldukça yararlı olmaktadır.

Fakülte laboratuarlarla beraber toplam 8 binada çalışmalarını sürdürmekte olup akreditasyon çalışmaları çerçevesinde fiziki imkanlar iyileştirilmekte ve teknolojik olarak yenilenmektedir.

1998 yılında toplam 50 bilgisayarlı iki adet olan bilgisayar laboratuarlarımız günden güne geliştirilmektedir. Günümüzde dört ana bilgisayar laboratuarı ve bölümlere ait laboratuarları ile internet odaları sürekli olarak öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. Bilgisayar laboratuarlarında I-DEAS, ANSYS, AutoCAD, SmartCAM, CATIA, FLUENT, CAMAND, MATLAB, PROMODEL, PASCAL, C++ ve benzeri yazılımlar da öğrencilerin kullanımına sunulmuştur. Gerek fakülte binasına, gerekse laboratuarlara kadar ulaşan fiberoptik kablo ve bu hatlara bağlanan UTP hatları sayesinde çeşitli noktalardan Kampüs Bilgiişlem Merkezi’ne, buradan da İnternet aracılığıyla tüm dünyaya erişmek mümkündür

Fakültemiz kuruluşundan 2005 yılı sonuna kadar 1870 Makine Mühendisi (449 ikinci eğitimden), 1783 Tekstil Mühendisi (391 ikinci eğitimden), 1305 Elektronik Mühendisi (68 ikinci eğitimden), 466 Endüstri Mühendisi, 252 Çevre Mühendisi ve 222 Mimar olmak üzere toplam 5989 mezun vermiştir.

2005 yılı sonunda toplam öğrenci sayısı, 931’i ikinci öğretimde olmak üzere 2908'dir.

Bursa bölgesinde sanayi ile iç içe olan Uludağ Üniversitesi tüm Fakülte, Yüksek Okul ve Enstitüleri ile yörenin en güçlü araştırma, eğitim-öğretim ve hizmet kuruluşudur. Bu çerçevede Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde sanayi ve ticari kuruluşlar ile ortak projeler yürütülmektedir. Bu projelerde, lisans ve lisansüstü öğrencilerimiz de aktif olarak görev almakta, ve bu da onların gelecekteki yaşamları için büyük bir tecrübe oluşturmaktadır. Ayrıca Fakültede öğrenim gören başarılı öğrencilere TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikaları A.Ş. tarafından karşılıksız burs imkanı da sağlanmaktadır. Fakültemizde öğrencilerin sosyal etkinlikleri de artarak sürmektedir. Tekstil, Çevre ve Endüstri Mühendisliği Kulüpleri 1995 yılından bu yana çeşitli etkinlikler sergilemekte ve fakültedeki sosyal ortamı ve kaynaşmayı geliştirmektedirler. Ayrıca her sınıftan seçilmiş öğrenci temsilcilerinin oluşturduğu Öğrenci Temsilcileri Konseyi de yönetim ile öğrenciler arasındaki ilişkiyi ve dayanışmayı geliştirecek biçimde faaliyet göstermektedir.

21. yüzyıla girerken tüm üniversite ile başlanan kaliteyi artırma ve akreditasyon çalışmaları Fakültemizde de devam etmektedir. Öğrenci, işveren ve mezunlardan alınan geri bildirim yanında dünyadaki gelişmeler doğrultusunda eğitim öğretim faaliyetleri sürekli iyileştirilmektedir. Avrupa Birliği ülkeleri ile Erasmus programı çerçevesinde öğrenci ve öğretim üyesi değişimi başlamıştır.

Başarılı ve maddi desteğe muhtaç öğrencilerimize Üniversitemiz ve değişik sanayi kuruluşları çeşitli burslar sağlamaktadır.

Ayrıca U.Ü. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mezunlar Derneği de Fakülte mezunları ile Fakülte arasındaki ilişkilerin güçlenmesi yönünde çalışmalar yapmakta, değişik sosyal amaçlı faaliyetleri de gerçekleştirmektedir. Fakülte mezunları şimdiden yöredeki önemli sanayi kuruluşlarında fabrika müdürlüğü ya da genel müdürlük konumlarına ulaşmış olup U.Ü. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nin birer başarılı temsilcileri ve destekleyici gücü olmuşlardır
alıntıı(u.ü)


Benzer Konular

17 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular
17 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular
17 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular
11 Eylül 2008 / GÜLGECELER Eğitim Bilimleri
25 Ağustos 2008 / The Unique Taslak Konular