Arama

Darkthrone

Güncelleme: 26 Eylül 2008 Gösterim: 1.793 Cevap: 0
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
26 Eylül 2008       Mesaj #1
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
1987 yilinda black metal’in adi Darkthrone olarak degisirken Sonbahar ve Kis aylari, Darkthrone mevsimleri olarak adlandiriliyordu. Fenriz (bateri, vokal), Zephyrous (gitar), Dag Nilsen (bas gitar) ve Anders Risberget (gitar) kadrosuyla kurulan grup, müziginde Celtic Frost’tan Deep Purple’a kadar bir çok gruptan ilham aliyordu ve genel olarak thrash agirlikli bir müzik yapiyorlardi.

Sponsorlu Bağlantılar
1988 sensinde grubun ilk boktan demosu yayinlanirken Anders gruptan ayriliyordu. Nocturno Culto ile kisa bir görüsme yapildi. Bunun üzerine bir de Darkthrone’un canli performansini izleyen Nocturno Culto, gruba katilmaya karar verdi. Grup bütün sene boyunca provalara devam etti.

1989 yilinda yeni bir demo, “Thulcandra” kaydedilirken provalar ve ufak performanslar devam ediyordu. Grup, tarzini yavas yavas thrash’ten death’e dogru kaydirirken, bu zaman zarfi içerisinde vokal görevini Nocturno Culto üstleniyordu. Sonbahar’da grup bir canli performansini kaydederken bunu “Cromlech” adiyla piyasaya çikardi. Grup, bu konser demosunu bir çok firmaya yollarken, yilbasinda Peaceville Records gruba bir anlasma öneriyordu..

1990 sensi Darkthrone için oldukça heyecanli basladi. Cadaver ile birkaç konsere çikan grup, bahar mevsiminde Danimarka da bile bir konser verdi. Ilk albüm “Soulside Journey” Isveç’teki Sunlight Studios’ta kaydedilirken, kayit asamasinda Nihilist (su anki Entombed) grubunun büyük yardimlari oldu. Grup death metalden iyice sikilmaya baslamisti.. Grup hala death çaliyordu fakat agirlikli olarak black metal dinliyordu. Dag disinda tabi, Dag’in black metale bakisi “ne kadar az o kadar iyi” seklindeydi. Bu oldukça ilginç bir durumdu çünkü grup teknik death metal sanatini oldukça basarili icra ediyordu fakat çaldiklari müzik onlara yanlis geliyordu. 1990 yilinin sonbaharinda “Goatlord” albümünün çalismalari basladi..

1991 yilinda tamamlanan Goatlord albümü prova kaydi olarak eldeydi artik. Grup kalbinin sesini dinlemeye karar verdi ve Goatlord’u kaydetmedi. Black metal tarzinda birkaç sarki yazdiktan sonra Mayis ayinda Finlandiya turuna çiktilar. Tur sonrasi Dag’i ortadan kaldirmaya karar verdiler fakat Dag “A Blaze In The Northern Sky”in provalarinda çalmayi kabul etti. Yaz aylarinda kaydedilen albümle beraber grup inanilmaz sevke geldi.. 1991 çok iyi bir sene olmustu ve grup, black metal için yanip tutusuyordu. Ayni senenin sonuna dogru Euronymous, Helvete’yi açti..

1992 yilinin basindan beri underground piyasada oldukça yükselen grup, hiç reklam yapma ihtiyaci hissetmedi ve içip, siçip “Under a Funeral Moon” albümünün provalarina devam ederken albüm ancak yazin kaydedilebilecekti. Nocturno ve Zephyrous Oslo’dan uzak durmaya kararliydi. 80’li yillarda tüm sira disi metal gruplari, dergiler birbirleriyle bagliyken 92 senesi biterken grup topu topu 2 röportaj teklifi geldi ki o teklifler de yeni yeni black metal dergisi hazirlayan adamlar tarafindan geliyordu..

1993 yilinda Euronymous öldürülünce Helvete kapandi ve Norveç black metali kendi basina kaldi.. Yine sonbahar kisa baglanirken dördüncü albüm “Transilvanian Hunger” kaydedildi. Count Grishnack hapse girince, onun oldukça yalniz ve üzgün oldugunu düsünen Fenriz, Varg’a giderek sarki sözü yazip yazamayacagini sordu.. En azindan bir süre için kendisini oyalayacagina karar veren Varg teklifi kabul eder ve Varg’in sözleri sonraki albüme damgasini vuracaktir.

1994 yilinda “Panzerfaust” piyasaya çikar.. Grubun, Peaceville ile imzaladigi 4 albümlük anlasma “Transilvanian Hunger” albümüyle sona ermisti. Moonfog ile oldukça yakin iliskilerde olan Fenriz, birkaç firma ile daha görüstükten sonra Moonfog’un en iyi seçim olduguna karar verdi ve “Panzerfaust” 1994 sonunda bu firmadan piyasaya çikti.

1995 yilinda “Total Death” albümü kaydedildikten sonra Darkthrone, Black Metal camiasinin gidisini izlemek üzere biraz geri çekilme karari aldi.. Gruba göre, popülaritesi gittikçe yükselen black metal piyasasinda oldukça utanç verici isler olabiliyordu..

1996 yilinda Nocturno Culto, Darkthrone ile son bir performansa daha imza atmak istedi. Yilin ilk aylarini bu konserin provalarina harcayan grup 1996’nin ortalarinda konseri gerçeklestirdi. Konserin ardindan Nocturno Culto ayrilmaktan vazgeçerken Fenriz de iki senelik bir asit yolculuguna çikiyordu..

1998 yilinda Nocturno birkaç sarki yaparken Fenriz’den sarki sözlerini yazmasini istedi.. Geçen iki sene boyunca Fenriz sadece birkaç gruba öylesine sarki sözleri yazmisti.. Kasim/Aralik aylarinda sarki sözleri tamamlandiktan sonra “Ravishing Grimness” hazir hale geldi. Bu sirada ayni yil içerisinde Moonfog etiketiyle bir de Darkthrone saygi albümü piyasaya çikti.

1999 yilina geldigimizde ise ikili yeni sarkilar ve oldukça saglam sözlerle çalismalarina devam ediyordu. Bu arada Fenriz’in black metal’e bateriyi geri getirme çabasi “Ravishing Grimness” albümünde görülüyordu. Neyse, Nocturno bu dönemde Darkthrone’un en deli karakteriydi. Grubun maddi islerinden, müzikal islerine kadar her seyle O ilgileniyordu. Yillardir röportaj vermeyen grup tekrar röportaj verip vermeye karar verince birden kendilerini muhabir yagmuru altinda buldular.

2000 yili boyunca röportajlar devam etti. Darkthrone için isler biraz farkli gelisiyordu artik. Nocturno Culto sene sonuna dogru yeni albüm “Plaguewielder”in sarkilarini yazarken, Fenriz de sarki sözlerini yaziyordu..

2001 yili ise muhtesem bir Darkthrone yiliydi. Grubun, Kerrang dergisinde 3 sayfa röportaji yayinlanmis ve gruba hafta sonu Ingiltere’de çalmasi için 30000 dolar ödenmisti. Hatta bu arada grup, bir sado/mazo filmine soundtrack yapmasi için teklif aldi.. Hatta albümde Cadaver vokalisti Apollyon ve Audiopain’den Sverre de misafir olarak yer aliyordu. Röportajlar bitmek tükenmek bilmiyordu. Moonfog ile sözlesme yenileyen grup yeni albümünün hazirliklarina basladi.

2003 yilinda “Hate Them” ve 2004 yilinda “Sardonic Wrath” albümlerine imza atan ikili, Moonfog ile beraberligini sona erdirip tekrar Peaceville ile anlasma imzalarken, yepyeni Darkthrone albümü “The Cult Is Alive” grubun hayranlari ve black metal camiasi tarafindan merakla bekleniyor.

Grup Üyeleri;

Nocturno Culto (Ted Skjellum) - Vocals, Lead Guitar, Bass, Lyrics - (1989)
Fenriz (Gylve Nagell) - Drums, Vocals, Rhythm Guitar, Lyrics - (1986)

Eski Üyeler;

Zephyrous (Ivar Enger) - Guitar - (1988-1995)
Dag Nilsen - Bass - (1986-1991)
Anders Risberget - Guitars - (1986-1988)

Diskografi;

Soulside Journey - (1990)
A Blaze in the Northern Sky - (1991)
Under a Funeral Moon - (1993)
Transilvanian Hunger - (1994)
Panzerfaust - (1995)
Total Death - (1996)
Goatlord - (1997) (1991 yilinda kaydedildi)
Ravishing Grimness - (1999)
Preparing For War (Toplama, 1988-1994) - (2000)
Plaguewielder - (2001)
Hate Them - (2003)
Sardonic Wrath - (2004)
Preparing For War (Box Set, Demolari Içeren Bonus CD, Nadir Bulunan Canli Performanslarinin DVD'si ve Röportajlar) - (2005)
The Cult is Alive - (2006)