Arama

Silentium

Güncelleme: 26 Eylül 2008 Gösterim: 1.508 Cevap: 0
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
26 Eylül 2008       Mesaj #1
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
silentium02zc7

Sponsorlu Bağlantılar
Elemanlar :
Klavye: Sami Boman
Vokal/Bas Gitar: Matti Aikio
Gitar: Juha Lehtioksa
Vokal/Gitar: Toni Lahtinen
Bateri: Jari Ojala
Bayan Vokal: Riina Rinkinen

Finlandiyanin mistik ormanlarindan ortaya çikmis bir grup Silentium.

1995lerdeki Funeral adli grubun kalanlarindan klavyeci Sami Boman ve vokalist Matti Aikio, viyolona Jani Laaksonen gitara Toni Lahtinen ve Juha Lehtioksa bir de baterist Jari Ojala'yi aralarina katarak Silentium u meydana getirdiler..

Ilk kayitlari dört parçalik demo olan "Illacrimo" ki 1996 yilinin sonuna dogru yayinlandi. 1998’de bayan vokal Tiina Lehvonenin de katilimiyla Ikinci alti parçalik EPleri "Camene Misera" çikti.. Aha bu EP den sonra Spikefarm adli sirketin sahibi Sami farketti grubu. Bir kaç görüsmeden sonra anlasma imzalayan grup 1999’da ilk albümleri olan "Infinita Plango Vulnera”yi piyasaya çikardi. Bu albümde ayrica yeni baterist Janne Ojala da yer aldi.

Infinita Plango Vulnera" metal çevrelerinde iyi bir etki birakti ve bir kaç yillik aradan sonra 2001 de "Altum" ve yaninda promosyon gibi bir mini cd olan "SI.VM E.T A.V.VM " çikti..

Grup Walltone stüdyolarinda Nightwishi piyasaya çikaran amcam Tuomas Holopaineni -ki ilk defa grup disi bir elemani kullanmaya karar veriyorlar- kullanmaya karar verdi yeni albümleri "Sufferion - Hamartia of Prudence" için.. Nightwish in de çalismalarina ara vermis olmasi Tuomas’in tüm yogunlugunu Silentium’a vermesini sagladi..

Kayit asamasindan hemen önce Tiina Lehvonen gruptan ayrildi kisisel sebepler dolayisiyla..Yerine Tanya a.k.a Ms. Whisper Lilith of Soulgrind alindi ve Sufferion albümünde vokal olarak yerini aldi . Daha sonra ikinci bayan vokal Maija Turunen’in kayit asamasinda gruba katildi..

Silentium en son olarak 27 Ocakta Dynamic Arts etiketiyle çikan yeni albümü ''Seducia'' yi piyasaya sürdü.. Bunun yani sira Seducia, 2004 yazinda katilan yeni vokalist Rina Rinkinenin grupla beraber ilk albümü.

Diskografi:

1999 - Infinita Plango Vulnera
2001 - Altum
2001 - SI.VM E.T A.V.VM
2003 - Sufferion - Hamartia of Prudence
2005 - Frostnight
2006 - Seducia


silentiumseduciama3



''Seducia'' (2006)
01. Hangman's Lullaby
02. Serpentized
03. Dead Silent
04. Unbroken
05. Frostnight
06. Children Of Chaos
07. Empress Of The Dark
08. Seducia