Arama

Fil Kulağı Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 1.913 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MALZEMELER
20 kişilik
Sponsorlu Bağlantılar
1 adet rulo katlı hamur (400 gr)
toz şeker
tarçın
un

HAZIRLANIŞI
Rulo hamurunu ikiye bölün. Birini 2 mm inceliğinde açın. Üzerine bolca tozşeker ve tarçın serpin. Hamurun uzun kenarlarından birisinden başlayarak ortasına gelinceye kadar rulo şeklinde sarın. Karşı kenarda da aynı işlemi yapın. İki taraftanda rulo yapılmış hamuru ters çevirip 0.5 cm kalınlığında dilimlere bölün. Kestiğiniz hamuru fırın tepsisine yan yatırıp dizin. Buzdolabında 25 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece de yaklaşık 25 dakika pişirin.


Benzer Konular

22 Haziran 2008 / Misafir Deniz Bilimleri
9 Ocak 2010 / Misafir Ziraat
30 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Botanik
24 Mart 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular