Arama

Portakal Bavaruaz Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 1.234 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MALZEMELER
10 gr jelatin
Sponsorlu Bağlantılar
2 yumurta sarısıyla beyazı ayrılmış
50 gr şeker
1/4 lt süt
125 gr krema
2 portakal


HAZIRLANIŞI
Jelatini suyun içine koyarak yumuşatın, yumurta sarısı ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
Sütü kaynatıp bu karışıma ekleyin soğuması için bırakın. Portakalların suyunu sıkıp kabuğunu rendeleyin ve jelatinle beraber karışıma ekleyin.
Yumurta beyazı ve kremayı çırpın ve karışıma ekleyin. Karışımı yağlanmış kaplara boşaltın ve buzdolabında soğutun. Servis ederken üzerine isteğe bağlı konyak ya da badem likörü koyabilirsiniz ya da portakal dilimleriyle süsleyebilirsiniz.


Benzer Konular

24 Mart 2010 / Misafir Ziraat
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
20 Mart 2010 / Misafir X-Sözlük
12 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Rüya Tabirleri