Arama

Şeşamadi Çorbası Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 1.508 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Şeşamadi
Malzemeler
Sponsorlu Bağlantılar

300g kırmızı kuru barbunya
2 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
2 adet domates
1 çorba kaşığı biber salçası
1 orta boy patates, 1 orta boy havuç
1 çorba kaşığı kuru nane
1/4 su bardağı tel şehriye
Defne yaprağı
Dilerseniz 1 çorba kaşığı kereviz yaprağı ,
tuz-karabiber
zeytinyağ
Tarifi:
Akşamdan barbunyayı ıslatın (biz sabahtan kaynar suda 1.5 saat beklettik)
Barbunyayı kaynatın ve kaynamaya başlayınca, ilk suyunu dökün, sonra bir daha yaklaşık 1lt su (dilerseniz et suyu) koyarak pişene kadar kaynatın
Başka bir tencerede, incecik doğradığınız soğanları yağda (biz bir çorba kaşığı zeytinyağ kullandık) çevirin.
Soğanlar hafif pembeleşince 1 çorba kaşığı biber salçasını ekleyin, 2-3 çevirin
Domatesleri küçük doğrayıp ekleyin, yine 2-3 dak çevirin
Kaynatılmış barbunyayı suyuyla beraber soğan-domates karışımına ekleyin, defne yaprağını ve ağız tadınıza göre tuz-karabiberi ekleyin
Su kaynamaya başlayınca, küp küp doğradığınız patates ve havucu ekleyin
Patates ve havuç pişince, tel şehriyeyi ekleyin
Tel şehriyeler de pişince (yaklaşık 5 dakika içinde) nane, kereviz yaprağı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin, karıştırın. Dilerseniz, bu baharat karışımına bir de kırmızı pul biber ekleyip, 1 kaşık zeytinyağında 2-3 dakika çevirip öylece çorbaya ekleyebilirsiniz. Hatta kilo-kolestrol derdi olmayan bunu tereyağında yapar!


Benzer Konular

8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
7 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
26 Eylül 2012 / _AERYU_ Taslak Konular